Main menu

header

Romania frumoasa

721 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Read more: Romania frumoasa

Evenimente mistice care se întâmplă în lume în luna martie

721 23 1de Laura Zmaranda şi Raluca Ogaru

Martie este luna renașterii, a Mărțișorului și acea perioadă a anului, 8 martie, în care doamnele din viața noastră sunt privite cu și mai multă gratitudine și iubire. În cultura occidentală acestea sunt principalele semnificații ale lunii martie. Însă, în lume, în această lună se întâmplă evenimente fabuloase prin istoria și spiritualitatea pe care le poartă. Vă invităm într-o călătorie mistică, în care vom descoperi culturi și credințe diferite de cele pe care le avem noi.

Read more: Evenimente mistice care se întâmplă în lume în luna martie

Adrian Nartea: „Am cunoscut iubirea, dezamăgirea, dar şi împlinirea“

721 27 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Joacă rolul principal într-o poveste despre dragoste, trădare, suferință, răzbunare și experimentează împreună cu personajul său o gamă întreagă de emoții duse până la limită. Adrian Nartea (37 de ani) este Vlad în serialul cu același nume, difuzat la Pro TV, în fiecare luni de la ora 20:30. A debutat ca manechin în urmă cu mulți ani, a prezentat emisiuni de televiziune, a apărut în câteva reclame și spune că se regăsește parțial în personajul său din serialul de la Pro TV. Despre iubire, credință, răzbunare și sensul vieții, ne-a vorbit actorul într-un interviu exclusiv.

Read more: Adrian Nartea: „Am cunoscut iubirea, dezamăgirea, dar şi împlinirea“

Ceasurile de lux, rezervate personalităţilor puternice

721 28 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Elegante și uneori extrem de scumpe, ceasurile de calitate au fost cotate ca fiind podoabele cele mai îndrăgite de miliardarii lumii ani la rând. Pentru că ceasul dă dovadă de finețe și de statut, dacă știi să îl alegi. De aceea, marii magnați ai lumii au demonstrat de fiecare dată că au ochi pentru ce este mai frumos…

Read more: Ceasurile de lux, rezervate personalităţilor puternice

Cel mai mare escroc din istorie: Victor Lustig

721 29 1de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Povestea lui Victor Lustig face parte din acea categorie care se încadrează la sintagma „Viața bate filmul”. Se presupune că ar fi fost ceh la origini, însă toată viața și-a petrecut-o departe de această țară, făcând geamantane de bani în urma abilității sale de a păcăli o mulțime de lume, pentru că avea marea calitate de a părea cât se poate de credibil în acțiunile sale. Cu alte cuvinte, un geniu, dar un geniu al înșelătoriei.

Read more: Cel mai mare escroc din istorie: Victor Lustig

Supermaşina-amfibie de lux, viitorul transportului

721 31 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Pornind de la nevoia bogaților lumii de a evita congestiile din trafic, designerii au realizat un concept de supermașină-amfibie, uimitor vehicul care ar putea fi răspunsul pentru transportul viitorului.

Read more: Supermaşina-amfibie de lux, viitorul transportului

Dragomir Hurmuzescu, sinonim cu „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!“

720 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Dragomir Hurmuzescu s-a născut la 13 martie 1865, la Bucureşti, fiul cel mare a lui Martin Hurmuzescu, modest funcționar al poștei, și al soţiei sale casnice, Profira. A urmat cursurile gimnaziale la „Matei Basarab” și a terminat liceul la „Sf. Sava”. În 1884 și-a luat Bacalaureatul, s-a înscris voluntar în Batalionul 4 Vânători şi a început cursurile Facultăţii de Ştiinţe din Bucureşti. În octombrie 1887 a obținut prin concurs o bursă care i-a permis să plece în Franța, să studieze la Sorbona. Și-a luat licența în Fizică în 1890, ca șef de promoție. A lucrat în laborator alături de soții Maria și Pierre Curie, și-a luat doctoratul în Fizică la 28 aprilie 1896, cercetările sale l-au „făcut” membru al „Societății Franceze de Fizică”, al „Comitetului savanților străini din Franța” și al „Societății Fizicienilor Germani”. În vara lui 1896 s-a întors în țară și a început o laborioasă activitate în învățământ și cercetare la Iași.

Read more: Dragomir Hurmuzescu, sinonim cu „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!“

Surprinzătoarele invenţii ale femeilor

720 18 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Este adevărat că, de-a lungul istoriei, cei mai mulți inventatori sunt bărbați, dar există și inovații realizate de femei. Fără aceste sclipiri de geniu, viața noastră de zi cu zi ar arăta cu totul altfel. Iată invenții mai puțin popularizate semnate de femei, obiecte fără de care ne-ar fi mult mai greu să trăim astăzi confortabil.

Read more: Surprinzătoarele invenţii ale femeilor

A învins cancerul în numele vieţii Ana Moldoveanu: „Cred că mi-a fost predestinat să fac aceste eşarfe, ca să pot ajuta“

720 23 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Când o femeie află că are cancer, cuvântul speranță capătă altă conotație. Se simte brusc doar un călător la granița dintre viață și moarte, așteptând ultimul tren care să o ducă acasă. De cele mai multe ori, ea, femeia, refuză să vorbească despre singurătatea pe care o trăiește pe prăpastia dintre două lumi, ca să nu se afle drama prin care trece, ca să nu fie privită altfel de cei din jur… Sunt însă și femei atât de puternice, încât și boala fuge din fața lor. Este cazul Anei Moldoveanu, o învingătoare a acestei cumplite maladii. Ce s-a întâmplat în culisele luptei cu cancerul și cum a învins neputința, aflați dintr-un interviu de suflet cu Ana Moldoveanu. O lecție de viață pentru o lume scufundată în preocupări, griji și temeri de zi cu zi.

Read more: A învins cancerul în numele vieţii Ana Moldoveanu: „Cred că mi-a fost predestinat să fac aceste...

Curiozităţi despre ghiocei

720 25 1de Laura Zmaranda şi Adrian Barna

Primele flori ale primăverii sunt inconfundabile. Delicați și aparent fragili, ghioceii sunt niște temerari. Răsar din straturile înghețate ale zăpezii și aduc cu imaginea lor speranța reînvierii naturii. Oricine recunoaște acest simbol al primăverii. Însă în pofida faptului că par atât de comuni, oamenii nu știu foarte multe lucruri despre ghiocei. Chiar dacă istoria a păstrat și pentru ei o mică părticică. Ghioceii sunt menționați, spre exemplu, în „Odiseea” lui Homer. Acesta descrie cum Zeul Mercur îi oferă lui Ulise o iarbă care avea puterea de a-l proteja de otrăvurile vrăjitoarei Circe. Iarba numită moly era de fapt un ghiocel din specia Galanthus nivalis.

Read more: Curiozităţi despre ghiocei

Capitală Culturală Europeană încremenită în timp: Matera

720 27 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

În primele șase luni ale anului 2019, orașul italian Matera deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Sub deviza „Un viitor deschis”, zeci de manifestări, de spectacole și de expoziții vor marca marea desfășurare de forțe culturale. Dar fascinația pentru Matera este mult mai veche...

Read more: Capitală Culturală Europeană încremenită în timp: Matera