Tibetul ascunde tradiţii vechi de mii de ani şi vestigii necunoscute pentru mulţi dintre noi
China este o ţară despre care se spune că ar conţine mai multe mistere decât toată lumea noastră la un loc. Acest lucru se datorează în special faptului că este încă sub stăpânire comunistă, iar tradiţiile sunt practicate şi conservate departe de ochii curioşi ai occidentalilor.
Istorie „arsă”
Această „Terra incognita” pentru noi ascunde câteva secrete de importanţă mondială, printre care şi Piramidele din zona Shensi (Qin Chuan sau Xi’an), în trecut capitala imperiului chinez. China a fost dintotdeauna o ţară misterioasă, cu tradiţii greu de înţeles pentru noi şi cu un trecut puţin cunoscut chiar şi de locuitorii ei. Unul dintre motive îl reprezintă arderea tuturor cărţilor şi manuscriselor ce vorbeau despre istoria acestei ţări în anul 212 î.H., la ordinele împăratului Shin Shih Huang, cel de la care vine numele Chinei. Au fost distruse atunci toate cărţile de istorie, fizică, astronomie şi toată biblioteca regală. Din acel moment, adevărul despre trecutul Chinei a rămas numai în retrasele lamaserii, mănăstirile călugărilor budişti.
Vechi de milenii
Piramidele de la Shensi rămân şi azi învăluite în mister. Aceste formaţiuni confirmă legătura de acum multe mii de ani, aparent inexplicabilă, dintre mai multe zone ale Terrei (în acest caz dintre Egipt şi Tibet). Încă foarte puţin înţelese, piramidele descoperite de-a lungul timpului în întreaga lume vin în sprijinul ideii că au fost construite în urmă cu multe milenii de forţe superioare, de pe alte planete, şi poate din alte galaxii, urmând un tipar astronomic foarte exact, cu un scop încă ascuns nouă.
Peste 100 de construcţii din lut
Bruce Cathie, pilot şi autor neozeelandez, a scris, în urma unei călătorii la Shian: „Am filmat şase piramide mari, iar când m-am întors acasă şi m-am uitat cu atenţie pe film am numărat în jur de 100 de piramide pe o rază de circa 2.000 kmp. Ele sunt făcute din lut şi pământ, nu din piatră, şi mulţi localnici au rupt bucăţi din ele pentru a le folosi în agricultură. Acesta este şi principalul motiv pentru care sunt în aşa o stare avansată de degradare”.
Guvernul chinez menţine „discreţia”
Din păcate, lui Cathie i-a fost din ce în ce mai greu să continue investigaţiile, deoarece guvernul chinez îi ţine la distanţă pe curioşi şi nu vrea să discute despre aceste uimitoare formaţiuni. În plus, acum câţiva ani au fost plantaţi copaci pe treptele piramidelor, astfel încât, peste un deceniu, doi, să se spună că acestea au fost intenţionat amenajate pentru livezi. Se presupune că mai mulţi regi şi împăraţi au contribuit la ridicarea acestor piramide, însă lucrurile continuă să fie şi azi învăluite în mister. Guvernul le-a negat existenţa cu vehemenţă de-a lungul anilor, până când i s-au arătat fotografii ale piramidelor, obţinute cu greu. Nici atunci explicaţia oficialilor nu a fost însă foarte clară. (va urma)
Daniela Purgaru