de Raluca Grințescu
Cu siguranţă ați auzit deja de Antrenamentul în Intervale de Intensitate Ridicată (HIIT) - un stil de antrenament excelent, care vă ajută să ardeți o grămadă de grăsime corporală, raportat la timpul investit. Ei bine, la fel ca HIIT-ul, circuitul de mai jos se află undeva pe locul 2 în clasamentul antrenamentelor pentru slăbire.
Vă păstrează arderile ridicate
El este excelent pentru că vă crește metabolismul şi vă păstrează arderile ridicate câteva ore bune după terminarea antrenamentului, dar nu vă puteți baza pe el pentru a slăbi frumos, eficient şi mentenabil. De aceea, nu vă aşteptați să obţineți un corp cu adevărat impresionant făcând doar astfel de circuite. În esenţă, circuitele sunt o formă de antrenament în care se execută câte o serie din fiecare exerciţiu înainte de a trece la seria următoare. Cu alte cuvinte, în loc să faceți trei serii din primul exerciţiu, apoi trei serii din al doilea… iar într-un final trei serii din ultimul, veți face o serie din primul, o serie din al doilea… o serie din ultimul, iar apoi veți reîncepe cu a doua serie din primul şi tot aşa mai departe, ajungând să faceți un total de trei circuite.
Prima oară executați un singur circuit!
Circuitele metabolice sunt antrenamente destinate arderii cât mai eficiente a grăsimii corporale. Spre deosebire de un circuit care ar putea fi destinat creşterii în masă musculară, circuitele metabolice au alte trăsături definitorii. De exemplu, circuitul următor foloseşte exerciţii care vă lucrează o parte cât mai mare a corpului, întrebuinţează greutăţi medii către ridicate, ţine pauzele cât mai scurte şi se foloseşte de exerciţii explozive. Prima oară când executaţi acest antrenament realizaţi un singur circuit. Cu alte cuvinte, faceți toate exerciţiile o singură dată. Începând cu al doilea antrenament, executați două circuite cu o pauză de un minut între ele. Efectuaţi 40 de repetări la fiecare dintre exerciţiile următoare, odihnindu-vă cât mai puţin între ele.
Alergat pe loc
Pur şi simplu alergați normal, dar pe loc.
Sărituri cu fluturări laterale
Probabil ați făcut aşa ceva şi la ora de sport în şcoala generală. Din poziţia normală, săriți în depărtat ridicând mâinile prin lateral deasupra capului.
Genuflexiuni
Dacă 40 de genuflexiuni normale nu sunt suficient de grele pentru dumneavoastră, faceți-le cu mâinile la ceafă sau întinse deasupra capului.
Sărituri patinator
Piciorul din spate nu trebuie neapărat să atingă pământul. De fapt, ar fi mai indicat să îl ţineți în aer, ca şi atunci când vă luați avânt pe patine.