Main menu

header

612 20 1de Raluca Grințescu

În mijlocul turbulențelor prin care trece rasa umană și ca urmare a răspunsurilor la stres și anxietate, ce face un învățător spiritual? Nimic diferit. Lumea noastră fizică este un „loc al contrastelor” - trecând extrem de rapid de la o descoperire uimitoare la următoarea. Rezultatele acestora pot avea impact asupra vieților noastre în funcție de puterea pe care le-o acordăm chiar noi. În timp ce lumea materială se mișcă în viteză și se schimbă, legea universală nu se schimbă. Se aplică aceleași principii, indiferent de cum arată lumea din exterior, iar curicula rămâne aceiași.

Legea potențialului

Fiecare nouă descoperire este această lege în funcționare - nonmanifestul devenind manifest. Aceste descoperiri ar trebui să fie o lecție pentru fiecare individ, și anume faptul că și el/ea este potențial pur. Realizăm acest potențial accesându-ne mintea zilnic, luându-ne timp ca să fim, în tăcere, mai degrabă decât să facem sau să gândim. În aceste spații libere, dintre gânduri, poate să înceapă mintea să opereze.

Legea dăruirii

Universul nu cunoaște lipsa. Acceptăm că atunci când ne oferim pe noi înșine și bunurile noastre materiale, legea continuă să funcționeze pentru a ne aduce abundență în viață.

Legea lipsei efortului

Practicăm acceptarea a tot ceea ce este și se întâmplă. Atunci când se întâmplă schimbări în viața noastră, le acceptăm fără rezistență, pentru că Mintea Universală lucrează întotdeauna pentru binele nostru. Și odată ce acceptăm aceste lucruri cu onestitate, binele începe să curgă. Fără efort, ci doar cu o acceptare calmă.

Legea karmei

Continuăm să știm și să învățăm că toate gândurile și acțiunile emit energie în Univers și aduc înapoi aceeași energie către noi. Dacă, de exemplu, menținem gânduri ale unei cariere de succes, atunci asta este ceea ce se întoarce la noi; dacă păstrăm gânduri de lipsă, atunci asta vom primi.

Legea detașării

Există libertate în lipsa nevoii de a intra în viața celorlalte persoane cu ideile și opiniile noastre. Odată ce devenim maeștri ai acestei legi, nu mai judecăm. Există o sumedenie de lecții importante pe care nu le putem învăța decât în afara zonei de confort. Atunci când ne detașăm de opiniile și de credințele noastre limitative, universul tuturor posibilităților ni se deschide în față.

Legea intenției

O intenție este o forță puternică ce operează mereu în mod consistent. Atunci când ne identificăm dorințele, le păstrăm mereu în mintea noastră și, în timpul meditației, le oferim minții. În minte există tot ceea ce este nevoie pentru a ne împlini dorințele. Iar atunci când nu se manifestă, știm că mintea încă lucrează pentru binele nostru cel mai înalt și că vom primi ceva și mai bun decât răspunsul la dorința noastră.

Legea Dharmei

Știm și îi învățăm pe ceilalți că în fiecare încarnare avem talente și abilități pe care trebuie să le folosim în folosul celorlalte persoane. Avem nevoie să ne întrebăm zilnic cum ne putem folosi abilitățile și talentele în serviciul celorlalți. Apoi este nevoie să continuăm cu acțiuni. Pe măsură ce facem acest lucru, Universul ne dezvăluie un rezervor din ce în ce mai mare, plin cu ceea ce avem nevoie și ne dorim pentru a continua să îi servim pe ceilalți și pe noi înșine. „…suntem aici pentru a-i servi pe ceilalți oameni cu talentele noastre… combinăm expresia talentului nostru unic cu serviciul în slujba umanității, pentru a ne folosi din plin de Legea Dharmei” - Deepak Chopra, „The Seven Spiritual Laws of Success” („Cele șapte legi spirituale ale succesului”). Legea universală este constantă în viața noastră și în viețile celor pe care îi învățăm. Schimbările rapide și profunde din lumea noastră fizică ne oferă posibilitatea alegerii - să le îmbrățișăm și să le folosim pentru binele nostru și al tuturor sau să ne luptăm cu ele. Lupta împiedică legea de la a opera în viața noastră și blochează cel mai înalt bine. Practicând aceste legi în mod consistent și cu convingere rezultă în experimentarea frumuseții și abundenței pe care Legea atracției ne-o oferă.