Main menu

header

613 20 1Ce este visul şi de ce visăm, de ce credem că are valenţe profetice şi în ce fel ne poate călăuzi, care îi sunt premisele spirituale şi în ce lume pleacă parte din noi atunci când visăm... Iată o temă pe care, de-a lungul mileniilor, filozofi, ezoterişti, iar mai recent, respectiv în ultimele decenii, oameni de ştiinţă din întreaga lume au încercat să o reveleze cât mai explicit publicului larg, înţeles fiind faptul că...

Nimic din ceea ce visăm nu este întâmplător!

...Dimpotrivă! În societăţi umane cu vechi tradiţii ezoterice, de la care nici contemporaneitatea nu a abdicat, credinţele bazate pe experienţa directă a evenimentului precedat de semne concrete în lumea fizică ori a visului premonitoriu care aveau să anunţe ce urma în realitate, reprezintă experienţe directe şi de necontestat ale fiinţei umane.

Imaginile, evenimentele, sunetele, sentimentele şi gândurile cărora cu toţii le suntem nu doar martori, ci eroi principali, trăindu-le în somn, ar putea fi vreodată catalogate doar ca simple elucubraţii ale unor minţi prea obosite?

Cum este cu putinţă ca, atunci când dormim, să intrăm în conexiune cu o realitate pe care ne-am obişnuit să o percepem ca fiind, mai degrabă, „doar un vis...”, dar care realitate ne prezintă coerent şi într-o cheie simbolistică adecvată ceea ce urmează a fi, a se petrece, a exista...?

Cum ar trebui, de fapt, să ne raportăm la aceste realităţi, plecând fie şi numai de la un concept enunţat de celebrul scriitor Alvin Toffler: „Tu poţi să nu crezi în război, dar războiul crede în tine”, concept care, într-un mod foarte abrupt şi fără menajamente, ne anunţă explicit faptul că există realităţi care pur şi simplu... există! Fie că noi credem în ele sau nu. Şi că...

Ceea ce nu ştiţi vă ştie...

Iată, finalmente, despre ce este vorba în teribila realitate a visului pe care credem că îl visăm... O realitate care nu aparţine creierului fizic, ci capabilităţilor spirituale ale oricărei fiinţe, în general, şi a omului, în particular, o realitate ce se dezvăluie doar fiinţei spirituale constituentă, parte a fiinţei fizice şi pe care în mod generic o numim Spirit.

De ce spiritul ne poartă în lumi noi, cel puţin aparent, necunoscute, uneori înspăimântătoare, alteori aducătoare de bucurii sufleteşti, iar în alte cazuri ne duce în mijlocul unor evenimente deloc de înţeles şi aparent absurde şi de nedescifrat pentru mintea trează şi conştientă, iată ce vom încerca să oferim spre înţelegere cititorilor noştri începând din numerele viitoare ale revistei TAIFASURI.

Aveţi vise încărcate de informaţii despre care simţiţi în mod clar că ar putea fi extrem de importante în rezolvarea unor evenimente din viaţa personală, dar nu ştiţi să le decodificaţi? Nimic mai simplu! Această nouă rubrică vă stă la dispoziţie, iar tot ceea ce aveţi de făcut este să trimiteţi, detaliate, visele dumneavoastră, însoţite de nume şi prenume, localitate şi contact (număr de telefon şi e-mail) pe adresa redacţiei: Şoseaua Dudeşti-Pantelimon, nr. 1-3, etaj 2, sector 3, Bucureşti ori la e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..