Main menu

header

614 29 1de Andreea Radu

Orice mireasă își dorește să strălucească la nuntă! Rochia este poate cea mai importantă piesă pe lângă decoruri, buchet și aranjamente. Mariana Florea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri pe piața de nunți din România și a dezvăluit într-un interviu pentru „Taifasuri” care sunt tendințele și cum poți avea două ținute cumpărând o singură rochie.

„În acest an vedem o explozie de voaluri, tuluri fine, dantele”

614 29 2- Pentru că suntem la început de an și viitoarele mirese își doresc rochii în tendințe, ne puteți dezvălui care ar fi acestea?

- După cum ați observat la evenimentele de fashion care au avut loc la finalul lui 2016, anul acesta se poartă croiurile minimaliste, se urmărește într-un mod foarte senzual și cu bun gust linia corpului, iar materialele cât mai fluide pun și mai mult în evidență latura feminină din fiecare femeie. În 2017 vedem o explozie de voaluri, tuluri fine, dantele. Nu înseamnă însă că toate miresele vor fi sirene, ci doar că anul acesta se optează mai mult pentru modele clasice, A-line și sirenă.

- Pantone a declarat culoarea anului 2017 ca fiind greenery. Rochia de mireasă poate împrumuta această nuanță? Sau culoarea poate fi adaptată, de exemplu... în buchetul de mireasă sau în decor? Ce recomandări aveți?

- Orice este posibil, iar imposibilul poate fi făcut posibil. Aceasta este deviza mea, și evident că se aplică și în cazul menționat anterior. Dacă o mireasă își dorește ca rochia sa să aibă o nuanță palidă de greenery, atunci de ce nu ar avea? Doar ea este cea care se căsătorește și are voie să aleagă orice culoare își dorește, atât timp cât se simte bine în ținuta pe care o poartă. Plus că o nuanță foarte palidă, aproape ștearsă, exprimă inocență și discreție. În ceea ce privește decorul sau buchetul de mireasă, observasem deja de anul trecut o înclinație spre elementele naturale, sălbatice, cât mai puțin prelucrate. Așa că anul acesta nu vom vedea altceva decât o nuanțare și mai puternică a acestui trend.

„Trebuie comandată cu şase luni înainte”

614 29 3- Care sunt criteriile de care viitoarea mireasă ar trebui să țină cont în alegerea rochiei? Cu cât timp înainte trebuie comandată?

- Plasarea comenzii pentru rochia de mireasă diferă în funcție de brandul ales. Noi sugerăm un minimum de şase luni, pentru a putea să facem modificările fără a fi presați de timp. Criteriile principale ar trebui să fie personalitatea miresei, forma trupului, înălțimea și, desigur, stilul nunții.

- Multe dintre mirese își doresc să îmbrace două rochii în noaptea nunții. Știu că puteți crea o rochie ce poate fi adaptată, mai exact, două într-una...

- Da, așa este. Această opțiune este foarte lejeră și oferă practic două ținute care pot fi „schimbate” aproape instant. Avem în colecțiile lansate pentru anul 2017 câteva piese care se pot adapta în funcție de preferințele miresei. Personal, mi se pare o alegere foarte practică și la îndemâna mireselor care nu reuşesc să se hotărască asupra ținutei.

- Ne dezvăluiţi cum ne putem alege rochia de mireasă în funcție de forma corpului (clepsidră, măr, pară, căpșună etc.)?

- Nu pretind că știu formula perfectă, dar vă pot oferi sfatul meu bazat pe lunga experiență ca designer de rochii de mireasă. Domnișoarelor cu forma corpului alungită și cu formele mai puțin echilibrate (căpșună, pară) le recomad rochii cu design opus zonei proeminente. De exemplu, pentru forma corpului căpșună recomand stilul prințesă, care echilibrează bustul generos și ascunde șoldurile foarte înguste. În cazul siluetei pară este indicat croiul cu bustul evidențiat și fusta nu foarte amplă. Pentru siluetele tip măr recomand rochiile A-line cu decolteu în V, care oferă un efect de alungire și distrag atenția din zona taliei. Domnișoarele cu silueta clepsidră sunt cele mai norocoase. Ele pot opta fie pentru a-și evidenția silueta cu modele de rochii cu cordon sau tip sirenă, fie pentru a și-o echilibra cu modele A-line sau prințesă. Depinde desigur și de înălțime. Și nu în ultimul rând, domnișoarelor cu silueta alungită și formele neevidențiate le recomand rochii din materiale fluide, care oferă un efect de volum și eventual accentuarea taliei cu un cordon frumos lucrat.

Mariana Florea, deținătoare a brandului Maya Fashion, va participa în perioada 3-5 martie la cel mai mare târg de nunți din România - Ghidul Miresei - ce va avea loc la Centrul Expozițional Romexpo

„Ţinuta domnişoarelor de onoare trebuie să o pună în valoare pe cea a miresei“

- Un alt aspect important este alegerea rochiilor pentru domnișoarele de onoare. Cum se aleg cele mai potrivite rochii?

- Rochiile domnișoarelor de onoare trebuie, în primul rând, să pună în valoare rochia de mireasă. Dacă acestea sunt extrem de elegante, însă rochia de mireasă nu este atât de epatantă, îi vor știrbi din strălucire. Apoi trebuie să se potrivească stilului nunții. Nu poți avea rochii din satin pentru o nuntă în pădure sau, invers, o rochie foarte casual și fluidă pentru o nuntă într-o sală de bal, unde totul strălucește în jur. Desigur, depinde foarte mult de preferințele miresei, locație, anotimp...

- În calitate de designer apreciat pe piața nunților ce alte recomandări aveți pentru viitoarele mirese-cititoare ale revistei „Taifasuri”?

- Le recomand viitoarelor mirese să se bucure din plin de proces, să savureze fiecare moment în parte și să aleagă ce este mai bine pentru ele. Să își organizeze nunta lor de vis în cel mai mic detaliu și să presare această călătorie cu momente de care să-și amintească pentru totdeauna. Să analizeze bine opțiunile, să țină cont de trenduri, dar în ultimă instanță să facă ceea ce le spune inima. Și să fie fericite din plin!

- Cum este mireasa care vă îmbracă creațiile?

- Mireasa care ne îmbracă creațiile? O fire sensibilă, atentă la detalii și iubitoare de bun gust. Creațiile noastre sunt concepute în primul rând pentru a oferi confort și relaxare, și cred că acest aspect se vede în zâmbetul pe care miresele îl au la sfârșitul zilei.