Main menu

header

711 29 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Statul New York a devenit în această toamnă primul de pe teritoriul SUA care introduce în programa școlară cursuri obligatorii de sănătate mintală, anunță „Daily Mail”.

În toate școlile primare, în gimnaziu și la licee

Toate școlile din statul New York predau sănătatea mintală la ore speciale, în programa obligatorie, începând din anul școlar 2018-2019. Acesta este rezultatul implementării unei legi adoptate la 1 iulie și ale cărei reglementări se aplică în toate școlile primare, în gimnaziu și la licee. Toți elevii vor învăța despre aspetele emoționale, despre starea psihică de bine, despre cum să ceară ajutor atunci când au probleme de acest tip și mai ales, cum să le (re)cunoască. New York nu va rămâne mult timp singurul stat american care introduce o astfel de măsură. Recent, în Virginia a fost adoptată o lege prin care elevii de clasele a IX-a și a X-a vor avea cursuri obligatorii de sănătate mintală.

Doar jumătate dintre tineri ajung să primească ajutor

Programa de cursuri de sănătate mintală este axată pe nouă puncte principale, printre care identificarea semnelor că ceva nu este în regulă, cunoașterea resurselor pentru ajutor și sprijin, conștientizarea luptei cu stigmatul social care îi lovește pe cei afectați. De altfel, demersul a pornit de la statistici cel puțin alarmante: potrivit National Alliance on Mental Illness, în SUA, 13% dintre copiii între 15 și 21 de ani, precum și 21 de procente dintre cei cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani experimentează o formă gravă a unei boli mintale. De asemenea, potrivit estimărilor, 50% dintre bolile mintale care afectează adulții din SUA debutează la vârsta de 14 ani. În același timp, doar jumătate dintre tinerii cu astfel de probleme au ajuns să primească ajutor în 2017. Iar la nivel mondial, potrivit unui raport al ONU, unu din trei studenți de anul I are manifestări de boală mintală.

Potrivit Anxiety and Depression Association of America, 40 de milioane de adulți americani - peste 18% din populație - sunt afectați de manifestări de anxietate severă în fiecare an