Main menu

header

711 28 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Imaginați-vă înconjurați de gheață din toate părțile - mese de gheață, scaune la fel, paturi încastrate în pereți sticloși. Sunt faimoasele hoteluri de gheață ale lumii și, paradoxal, în ele puteți avea sejururi de-a dreptul… fierbinți.

SnowHotel, Norvegia

Deschis din anul 2006, SnowHotel, din Norvegia, este la mică distanță de granița cu Rusia și, ca atare, de un pitoresc remarcabil, dat fiind faptul că zona este relativ izolată, ca la un capăt de lume. Hotelul are în dotare camere cu toate facilitățile, dar și cu amprenta sticloasă a gheții care înconjoară din toate părțile. Are, de asemenea, un bar bine „garnisit” și o capelă. Toate acestea sunt reconstruite pentru turiști în fiecare an de nimeni alții decât de sculptorii în gheață ai faimosului Festival de la Harbin, din China. Hotelul are un parc de aventuri arctice și organizează numeroase activități, care mai de care mai entuziasmante: safari cu câini Husky sau cu snowmobilul, pescuit la copcă sau privitul Aurorei Boreale din cabine speciale.

Glace & Snow Village, Canada

711 28 2Hotelurile de gheață nu sunt doar spații unice, ci permit și vacanțe de vis, pentru că, nu-i așa, călătorului îi stă bine cu… Aurora Boreală, cu excursiile în împrejurimi spectaculoase și cu experiența fără egal a unui ceai fierbinte degustat într-o cameră din gheață. De pildă, din 2011 este deschis doritorilor Hotelul Glace & Snow Village, din Canada, iar facilitățile sunt impecabile până la ultimul detaliu în acest spațiu de un pitoresc special. Totul este sculptat în gheață, iar cele 30 de camere deschise din ianuarie până în martie oferă sculpturi elaborate în încăperi în care temperatura nu urcă niciodată peste 5 grade Celsius. Altfel stau lucrurile, însă, la capitolul așternuturi, mereu calde, și la cel al băuturilor fine care se găsesc din belșug la barul foarte bine aprovizionat. Firește, în restaurantul hotelului, totul este din gheață, mai puțin… supa.

Jukkasjarvi, Suedia

711 28 4Realizat cu măiestrie faimoasă și deschis tot timpul anului, Hotelul de gheață din Jukkasjarvi, Suedia, este de poveste. Amplasat la 200 de kilometri de Cercul Polar, într-un spațiu mirific, ca de pe altă lume, hotelul oferă o liniște nepământeană și împrejurimi memorabile. În fiecare an se prezintă cu o nouă temă, are un design diferit și vara este răcit cu panouri solare. De deasupra sclipitorului râu Torne, care curge în apropiere, pot fi admirate luminile nordului, pentru o experiență magnifică, iar cursele de sanie trasă de câini pot figura cu ușurință printre amintirile de vacanță de neuitat.

Snow Castle, Finlanda

711 28 5În Finlanda, Snow Castle îi așteaptă pe pretențioșii în căutare de experiențe mai sofisticate. Este un adevărat palat din gheață, realizat doar din apele Golfului Bothnian. Hotelul privește spre o apă splendidă de la înălțimea unor ziduri înalte de 12 metri, încărcate de sculpturi majestuoase. Hotelul are, de altfel, în dotare o galerie de artă și o capelă în care pot fi oficiate cununii. Camerele sunt adevărate capodopere, cu o atenție la detaliu care a dus faima hotelului în toată lumea. Micul dejun este servit într-o aripă încălzită a hotelului, iar la restaurantul și barul din gheață pot fi savurate băuturi, respectiv meniuri dintre cele mai elaborate.

Iglu-Dorf, Germania

711 28 6Pentru un sejur de neuitat cu familia, există un hotel de gheață care îi va face pe copii să chiuie de bucurie: Iglu-Dorf, din Germania. Amplasat în apropierea ghețarului Zugspitze și într-una dintre cele mai populare zone de schi ale țării, acest spațiu de gheață oferă, pe de o parte, sejururi de familie memorabile, pe de altă parte vacanțe romantice de vis. Barul și restaurantul sunt în întregime din gheață, concursurile de sculptură în gheață, Jocurile Iernii și construirea de igluuri fiind doar câteva dintre distracțiile ținute la mare preț în acest spațiu al tuturor amuzamentelor de iarnă. Iar la sfârșitul unei zile pline de voie bună, un jacuzzi în aer liber, îngropat în zăpadă, îi așteaptă la relaxare pe cei obosiți de atâtea bucurii.

Sorrisniva Igloo

711 28 7În zona localității norvegiene Alta, pe malul unui râu pitoresc, există la dispoziția doritorilor de aventură Hotelul de gheață Sorrisniva Igloo. După fiecare noapte în camerele de zăpadă împodobite cu piei de ren, turiștii se reped la saună, pentru a se încălzi. Iar dacă momentul vacanței este cu grijă ales, vizitatorii au parte de spectacolul fantastic al luminilor nordului, care se reflectă în pereții de gheață, pentru o experiență fascinantă. Nu în ultimul rând, cuplurile de îndrăgostiți se pot căsători în capela hotelului.

Kakslauttanen Arctic Resort, din Finlanda, oferă igluuri autentice, cu o mare varietate de unități de cazare, de la camere single la apartamente și „cabinele căutătorilor de aur”, care au în dotare saune individuale

Bâlea Lac, România

711 28 8Un hotel de vis, bine ascuns într-o zonă de un pitoresc renumit a României, la Bâlea Lac, hotelul cu același nume este de poveste de câțiva ani buni. Reconstruit în fiecare an cu apă din lacul amintit, hotelul de gheață are an de an câte o temă și fiecare dintre cele 12 camere are paturi, rafturi, scaune, fotolii din gheață, acoperite cu blănuri. Temperatura în camere variază între -2 grade Celsius și +2 grade Celsius, iar restaurantul oferă meniuri tradiționale inspirate din cele patru anotimpuri. Ziua se desfășoară în zonă o mulțime de sporturi de iarnă, de la schi la patinaj și săniuș, există și o capelă din gheață, iar cei care vor să ducă experiența la extrem au la dispoziție și trei igluuri.