Main menu

header

736 18 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

„La început era Cuvântul. Și Cuvântul era cu Dumnezeu. Și Cuvântul era Dumnezeu. Acesta era întru început la Dumnezeu. Toate prin El s-au făcut şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut”. Folosit corect și în mod constructiv, cuvântul vă poate ridica pe cele mai nebănuite culmi, însă la fel de bine, dacă este utilizat într-un mod negativ, acesta poate distruge totul în jur. Despre incredibila energie pe care o pot avea cuvintele, aflați în rândurile următoare.

Poate fi cea mai teribilă armă de distrugere

Atât de puternic poate fi un cuvânt, spun specialiștii, încât poate schimba o viață în bine sau, din contră, poate fi cea mai teribilă armă de distrugere. Iată un exemplu minor, dar care vă poate demonstra ce poate însemna cuvântul. Vă întâlniți pe stradă cu o cunoștință și vă spune cât de rău arătați, cât de palid sunteți la față. Dacă dumneavoastră credeţi în acele cuvinte, spun oamenii de știință, vă puteți îmbolnăvi. Chiar dacă până în acel moment nu aveați absolut nicio problemă de sănătate. Doar prin câteva cuvinte altcineva vă poate schimba opțiunea despre viață spunându-vă doar că emanați fericire și siguranță. Aceasta este puterea incredibilă a cuvintelor.

Bârfa ruinează sufletul şi trupul

Se estimează că, de cele mai multe ori, cuvintele sunt folosite în scop negativ, tocmai pentru a împrăștia emoții, precum furia, gelozia, invidia, ura. Și nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că oamenii se atacă unii pe alții tot prin cuvinte, dar fără să știe cât de importantă este puterea acestora. Cercetătorii susțin că bârfa, deși la prima vederea pare inofensivă, alterează și scurtează viața. Motivul? Aceste cuvinte aruncate pur și simplu din plictiseală sau din dorința de a-i face cuiva un rău gratuit distrug atât fizicul, cât și psihicul, ruinând şi sufletul, și trupul. Atât de periculoasă este bârfa, că specialiștii au încadrat-o chiar la categoria act de magie neagră, considerând-o adevărată otravă pentru omenire și nu o modalitate normală de comunicare, așa cum se întâmplă să fie văzută de majoritatea oamenilor. Totodată, din punct de vedere spiritual, bârfa este considerată un mare păcat și văzută de Sfinții Părinți ca o crimă împotriva aproapelui, o neputință, o rea voință.

Pune în mișcare vibrațiile

736 18 2Tot cuvintele sunt cele care pun în mișcare anumite vibrații care se propagă în cercuri la început mai mici, apoi din ce în ce mai mari, până ce ajung să cuprindă întregul Univers. Și asta pentru că, spun oamenii de știință, cuvintele nu sunt altceva decât niște transmisii energetice de înaltă sau de joasă frecvență, care, în funcție de această încărcătură pe care o au, pot face unei persoane bine sau rău. Interesant este faptul că încărcătura energetică a cuvântului nu dispare niciodată. Așa se face că, atunci când o persoană folosește doar cuvinte urâte, înjurături sau blesteme este considerată un spirit involuat, adică, mai pe înțelesul tuturor, un om care are o vibrație joasă. Ca să vă dați seama de aceste persoane, fiți atenți la cei care totdeauna sunt tensionați, temători, nemulțumiți de orice se întâmplă în jurul lor, veșnic nefericiți, indiferent dacă au motive reale sau nu. Și astfel, omul devine el însuși o victimă sigură a energiilor de vibrație joasă pe care el le transmite. Ce este de făcut într-o asemenea situație? Specialiștii susțin că înainte de a da putere unui cuvânt, trebuie să îl alegeți cu mare atenție. Și să nu vă temeți niciodată de cuvintele negative pe care le auziți de la alții, pentru că dacă o veți face, involuntar veți spori și influența negativă pe care acestea le au asupra dumneavoastră. Pentru că puterea cuvintelor este dată și de forța cu care o persoană crede în ele.

Poate fi contracarat doar prin iubire

Indiferent, spun oamenii de știință, dacă un cuvânt a fost rostit pur și simplu sau spus cu o forță a gândului, acesta tot produce efecte bune sau rele. Nu trebuie să uitați niciodată că un cuvânt negativ rostit către o persoană produce un atac energetic asupra acelui om, însă are și un efect de bumerang. Aveți grijă, totodată, și la faptul că puterea unui cuvânt este dată și de intenție. De aceea, spun specialiștii, nu vă blestemați părinții, vecinii, copiii sau prietenii! Iar dacă o faceți, nu vă mai întrebați de unde apar nenorocirile în viața dumneavoastră. Cum se poate contracara energia negativă a unui cuvânt? Prin multă iubire! Pentru că iubirea este singura care se apropie de cuvântul lui Dumnezeu.

Programaţi-vă creierul ca să aveţi succes!

„Frumusețea minții conștiente constă în extragerea ideilor din oceanul cuantic al posibilităților infinite, cu ajutorul voinței și al imaginației. Într-adevăr, noi ne putem alege gândurile”, a spus atât de frumos John Assaraf, renumitul conferenţiar și autorul al bestsellerului internaţional „Cum să obţii tot ceea ce îţi doreşti”. Așa că, dacă vreți să vă schimbați viața în bine, trebuie să începeți să comunicați mai bine, dar și mai eficient. Cum să faceți acest lucru? Programați-vă creierul! Dar nu uitați că acesta va procesa absolut tot ce-i oferiți, pentru că mintea are capacitatea de a genera fericire sau, dimpotrivă, frustrare, disperare, nefericire. Cu cât veți introduce mai multe lucruri bune, cu cât vă programați un scop, cu atât veți vedea cum atitudinea dumneavoastră se transformă încet, încet, prindeți și mai multă încredere în forțele proprii și începeți să-i motivați și pe cei din jur. Și astfel învățați să aveți succes și să deveniți un învingător. Nu spuneți niciodată, „nu am nevoie, nu-mi trebuie”, pentru că la nivel de subconștient veți crea un program mental care vă va pune mereu într-un complex de împrejurări din care dumneavoastră să nu puteți obţine nicio resursă exteri- oară. Drept urmare, lăsați rușinea la o parte și nu întoarceți imediat o favoare care vi se face. Fiți deschiși să primiți orice! Nu în ultimul rând, încetați să mai fiți Gică Contra, pentru că vă veți obișnui mintea să fie inflexibilă și să nu accepte nimic nou față de ceea ce ați experimentat până în acel moment în viață. Dincolo de toate acestea, spune Sfântul Părinte Arsenie Boca, „Cuvântul este marea şi desăvârşita putere de afirmare, ca omul şi întreaga creaţie, în deplină simţire de sine, să cunoască pe Creatorul lor. Prin cuvântul şi prezenţa Duhului Sfânt s-a cunoscut înalta simţire, trăire şi relaţie între Ziditor şi zidire”.