Main menu

header

750 31 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Vă doriți ca următoarea vacanță să nu semene cu nimic din ceea ce ați avut până acum? Nimic mai simplu: dacă buzunarul vă permite, puteți face o rezervare la unul dintre hotelurile unde s-au relaxat marile personalități ale lumii, înainte de a deveni faimoși sau în plină carieră.

411, camera lui Agatha Christie

V-ați săturat de banalele hoteluri unde ați poposit ori de câte ori v-ați luat concediu? E nevoie să faceți o schimbare și puteți începe cu o plimbare în inima Turciei, la Istanbul, unde să vă cazați la unul dintre cele mai cunoscute locuri ale lumii: Pera Palace Hotel Jumeirah. Ce are acest hotel atât de ieșit din comun? În primul rând este prima locație de acest gen din Istanbul care a avut electricitate, dar și un lift electric. Și, spune istoria, și un liftier de măsură, care avea grijă să le plimbe pe faimoasele Josephine Baker și Greta Garbo, ori de câte ori poposeau acolo. Dar asta nu e tot, pentru că tot la Pera Palace Hotel Jumeirah a stat și celebra scriitoare de romane polițiste Agatha Christie. Iar în camera pe care aceasta o adora, decorată cu nuanțe de roșu închis, unde se spune că a scris și „Crima din Orient Expres”, cea cu numărul 411, se poate sta și acum, mai ales că îi poartă şi numele. Iar cine vrea să ia o cină așa cum scrie la carte poate opta pentru Restaurantul Agatha, al cărui nume a fost inspirat, bineînțeles, tot după cel al marii scriitoare.

Relais Hotel du Vieux, locul preferat al scriitorilor generației Beat

Dacă vreți să vă bucurați de lux, nu ratați un hotel cu multă istorie în spate. Este vorba despre Relais Hotel du Vieux Paris, care s-a bucurat de un succes incredibil chiar din anii ’50, pentru că a fost locul preferat al scriitorilor generației Beat. Faptul că pe atunci construcția era destul de sărăcăcioasă nu i-a împiedicat pe scriitorii Allen Ginsberg, William Burroughs și pe Jack Kerouac să-și caute inspirația la un pahar cu coniac într-una dintre camerele hotelului. Și, în acest fel, schimbând tot felul de idei, aceștia au reușit să scrie opere celebre.

În Arizona, puteți dormi în patul în care a stat Freddy Mercury

750 31 2Dacă sunteți și acum îndrăgostiți de muzica lui Freddy Mercury, puteți purcede la drum prin Arizona. Vă puteți opri la Hotelul Monte Vista din Flagstaff, unde, cu puțin noroc, puteți înnopta în aceleași camere unde au stat figuri legendare ale lumii. Puteți alege între camera 305, unde a dormit Bon Jovi, camera 216, unde s-a odihnit J. Fox, sau camera 403, care era preferata lui Freddy Mercury. Dar faimosul hotel mai are o poveste, pentru că tot în celebra cameră 305 se spune că își face apariția fantoma unei femei care stă în balansoar și privește pe fereastră. Aveți curaj să faceți un asemenea sejur?

La Hotelul Bel-Air, din Los Angeles, a fost cazată cea mai frumoasă blondă a tuturor timpurilor

750 31 3La rândul său, Le Meurice din Paris este locația care mult timp a fost reședința Ducelui și a Ducesei de Windsor. Și tot la Paris, dar la Hotel Le Bristol, au poposit de multe ori cei din familia Beckham. Nu în ultimul rând, în Hotelul Bel-Air, din Los Angeles (foto 1), a stat cea mai frumoasă blondă a tuturor timpurilor, Marilyn Monroe (foto 2), care se spune că ar fi făcut baie chiar în piscina acestuia. Un loc cu totul special este cel de care s-a îndrăgostit în anii ’60 Robert Redford, un hotel cu imagini absolut senzaționale, Sundance Resort din Utah. V-ați hotărât unde vă veți distra?