Main menu

header

758 27 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Pentru că trăiesc mai multe vieți, prin personajele pe care le interpretează, actorii au, de multe ori, experiența mai multor vieți la un loc. De aceea, cu umor, sau cu tristețe, cu sinceritate sau îndulcind viața, multe dintre celebrități au decis să-și facă publice opiniile și sfaturile despre viață în cărți care, deseori, au devenit best-seller-uri.|

Mindy Kaling face haz de necaz

Pe Mindy Kaling o știm din serialul „La birou”, dar parcă și mai genial decât rolul Kelly Kapoor este stilul ei de a scrie cărți. „Is Everyone Hanging Out Without Me” („Toată lumea iese în oraș, mai puțin eu”) apărută în 2011 și continuarea acesteia din 2015 „Why Not Me?” („De ce nu eu?”) sunt mostre serioase de amuzament ce ascund, însă, întrebări și răspunsuri la probleme serioase ale vieții de zi cu zi. Ce mai înseamnă prietenia în zilele noastre și cum faci să ai o relație reușită sunt doar câteva dintre temele pe care Mindy le abordează în cărțile sale cotate drept best-seller-uri de „New York Times”.

Cu Reese Witherspoon la o ceașcă de fericire

Un exemplu excelent de carte care a făcut furori anul trecut când a apărut pe piață este „Whiskey într-o ceașcă cu ceai” a faimoasei actrițe Reese Witherspoon. Așa cum însăși autoarea a anunțat, cartea este un fel de manual despre „cum să te simți bine”, în care ea împărtășește publicului povești de viață, tradiții pe care le consideră importante și ponturi utile pentru a avea o viață fericită. Parcurgând paginile cărții vă veți simți ca într-o dimineață târzie de toamnă, la cafea cu Reese Witherspoon depănând amintiri, făcând glume și trăgând concluzii general valabile despre lume și despre viață. În plus, Reese oferă și câteva rețete de băuturi și mâncăruri alături de sfaturi despre cum poate fi organizată o petrecere tradițională cu prietenii sau una restrânsă care adună în jurul mesei doar familia de sărbători.

Aziz Ansari pune iubirea la microscop

O altă carte genială care a fost, de asemenea, considerată best-seller de „New York Times” este „Dragostea modernă”. Cartea îi aparține lui Aziz Ansari, acest magnific comedian pe care îl cunoaștem din serialele „Parks and Recreation” și „Master of None”. Pentru „Dragostea modernă”, actorul a ales să renunțe la umorul uneori absurd pe care îl practică în filme și să adopte o atitudine sinceră asupra iubirii în lumea modernă. De fapt, cartea se vrea un studiu sociologic cu accente comice despre iubire în era internetului și despre avantajele și dezavantajele opțiunii atât de lejere de a cunoaște oameni în mediul virtual.

Robert Webb se luptă cu tabu-urile bărbaților

„Nu plânge!”, „Iubește sportul!”, „Fii dur!”, „Bea bere!”, „Nu vorbi despre sentimentele tale!” Și lista regulilor pe care un bărbat ar trebui să le respecte ar putea să continue. Totuși, Robert Webb, actorul britanic cunoscut pentru sketch-ul de comedie „That Mitchell and Webb Look”, se îndoiește că aceste reguli le sunt, realmente, de folos bărbaților. Povestind lucrurile din perspectivă personală, actorul atinge, în cartea sa, lansată în 2017, „How Not To Be a Boy” („Cum să nu fii băiat”), subiecte importante pentru bărbați, dar pe care aceștia nu sunt niciodată încurajați să le discute direct. Diferențele de gen, masculinitatea toxică, sexualitatea, sentimentele sunt tratate de Robert Webb cu umor, dar și cu tristețe, astfel încât cititorii să aibă o imagine cât mai reală a vieții.

Jessica Alba despre cum să trăiești onest

758 27 2Iar dacă unii au nevoie de sfaturi despre iubire, alții s-ar mulțumi cu ponturi despre o viață sănătoasă. În acest caz, cartea Jessicăi Alba, „The Honest Life” („Viața sinceră”), poate fi un ghid extrem de util. Apărută în 2013, cartea este foarte actuală și acum pentru că, spune actrița din „Cum să iubești ca un englez”, un stil de viață sănătos nu se demodează niciodată. Jessica s-a decis să scrie această carte cu sfaturi despre cum să ai o viață sănătoasă după ce a devenit mamă și a observat că nu știa mare lucru despre ce fel de îngrijire ar trebui să le ofere copiilor săi. Pe lângă carte, actrița a lansat și o afacere cu același scop: să-i informeze pe proaspeții părinți despre cum să-și crească copiii în siguranță și despre cum ei înșiși să aibă o viață liniștită.

Cameron Diaz vorbește deschis despre corpul femeilor

Și tot despre binele corpului, dar nu numai, vorbește și actrița Cameron Diaz în cele două cărți ale sale „Manualul trupului”, din 2013, și „Manualul longevității”, din 2016. Actrița din „Mary cea cu vino-ncoa” tratează probleme importante ale vieții unei femei, punând accentul pe îngrijirea corporală care le poate face pe femei să aibă și o stare de spirit mai bună. Alimentația și cum să ne îngăduim să mâncăm alimente delicioase și nutritive, dar și fitness-ul ne dau disciplina interioară de care avem nevoie pentru a aduce echilibru în viețile noastre. În ambele cărți, Cameron analizează în profunzime problemele legate de corp, uneori „fără perdea”, atrăgând atenția asupra faptului că, ignorând problemele, ele nu se vor rezolva de la sine.

Kate Hudson sau cum să arăți bine după trei nașteri

758 27 3În aceeași notă de dragoste pentru minte și corp este și cartea unei alte actrițe care este un reper legat de întreținere corporală și tonus: Kate Hudson. În 2016 și 2017, actrița din „Iubit de împrumut” a lansat cărțile „Pretty Happy” și „Pretty Fun”, în care le oferă cititorilor soluții rapide pentru situații-limită de viață, dar și ponturi pentru petreceri reușite, pentru un stil de viață sănătos și multe reţete delicioase și sănătoase care au ajutat-o pe actriță să arate incredibil de bine după trei sarcini. Kate Hudson, care provine dintr-o familie neconvențională, accentuează în cărțile sale importanța toleranței față de ceea ce cred alții, subliniind că atunci când judecăm deciziile altor oameni nu facem decât să ne încărcăm negativ, fapt ce ne afectează și pe noi.

Khloé Kardashian despre cum să câștigi lupta cu kilogramele

„Nu există perfecțiune. Nimeni nu poate atinge perfecțiunea. Dar dacă continui să încerci, poți să crești și să evoluezi și cred că asta e tot ceea ce contează: azi să fii o persoană mai bună decât ieri, să devii cea mai bună versiune a ta”, scrie Khloé Kardashian în cartea sa, „Strong Looks Better Naked”, apărută în 2016. Cartea scrisă de una dintre faimoasele surori Kardashian este în parte biografie, în parte ghid de self-help și carte cu rețete sănătoase și exerciții care au ajutat-o pe Khloé să slăbească și să capete încredere în ea, după ce ani întregi s-a confruntat cu kilogramele în plus. Ideea principală a cărții - ca și mesajul lui Khloé - este acela că un corp puternic înseamnă o minte puternică, ceea ce ajută la echilibru interior.

Plăcintă din făină de porumb cu carne tocată by Reese Witherspoon

758 27 4Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă mărunțită, 2 căței de usturoi pisați, 450 g carne de vită tocată, 450 g carne de porc tocată, 40 g chili, 1 cutie cu roșii tăiate, 2 linguri cu pastă de roșii, 2 ouă, 250 g făină de porumb, 2 căni cu supă de pui, 2/3 cană cu lapte, 1 cană cu boabe de porumb congelate, 1 cană cu brânză cedar, 1 cutie cu boabe de fasole roșie.

Mod de preparare: se încălzește cuptorul la 190 de grade C. Într-un vas se încinge uleiul de măsline și se sotează timp de un minut ceapa mărunțită. Apoi se adaugă usturoiul pentru încă un minut. Se pune carnea de porc și de vită și se întoarce cu o spatulă de lemn până ce capătă nuanță maronie, semn că s-a prăjit. Se scurge grăsimea acumulată și se pun chili, roșiile tăiate și sosul de roșii. Se amestecă timp de un minut la foc mediu și apoi se toarnă supa de pui. Se lasă la fiert cinci minute. În paralel se pregătește umplutura de porumb: într-un bol se amestecă făina de porumb, ouăle, laptele, 1/2 cană cu boabe de porumb și brânza cedar. Restul de 1/2 cană cu boabe de porumb și fasolea roșie se varsă peste compoziția cu carne aflată la foc. Se transferă umplutura de carne într-o tavă rotundă și se pune compoziția de porumb peste. Se dă la cuptor pentru 30-40 de minute până ce capătă culoare aurie. Se poate servi cu sos de salsa, ceapă verde, smântână sau brânză cedar.