Main menu

header

767 29 1de Călin Popa şi Eduard Popa

De fiecare dată când ghinioane inexplicabile și serii de întâmplări misterioase au loc printre celebrități, opinia publică se grăbește să invoce blesteme care îi urmăresc pe cei bogați și faimoși. Unele dintre acestea au devenit, la rândul lor... celebre.

Despărțirile Strictly Come Dancing

Blestemul Strictly s-a abătut asupra unui celebru show de dans, Strictly Come Dancing, care are loc în Marea Britanie și care a făcut vedete din protagoniștii săi. Încă de la debutul strălucitorului eveniment, în anul 2004, ghinioanele inexplicabile, catalogate rapid drept blestem, s-au abătut asupra echipelor. Și multe dintre ele, în special rupturi între parteneri, par să se coaguleze spre această teorie. O legătură de 12 ani între Brendan Cole și logodnica sa Camilla Dallerup a luat sfârșit când s-a aflat că bărbatul avea o relație cu partenera sa de dans Natasha Kaplinsky. Și Flavia Cacace, care era îndrăgostită de 11 ani de dansatorul Vincent Simone, a început o legătură cu partenerul desemnat în show-ul din anul 2007, actorul Matt Di Angelo. Exemplele ar putea continua cu matematiciana Rachel Riley, care a divorțat pentru partenerul din show, Pasha Kovalev, sau cu actrița Georgia May Foote, care era iubita lui Sean Ward, dar de care s-a despărțit după ce l-a cunoscut la Strictly pe Giovanni Pernice.

Turul Franței și dezastrele în lanț

767 29 2Celebra cursă de ciclism este mai mult decât o competiție sportivă, este un fenomen cultural, dar istoria sa este marcată de evenimente care au făcut oamenii să înceapă să creadă într-un blestem care a făcut ca Turul Franței să nu mai fie câștigat de un francez din 1985. Nici câștigătorii de altă naționalitate ai celebrei curse nu au avut cu toții noroc după victoria cea mare. În 2014, fostul învingător german Jan Ullrich a fost implicat într-un accident grav de circulaţie. Câştigător în Turul Franţei în 1997, Ullrich s-a răsturnat cu maşina şi a avariat grav alte două maşini. În ceea ce-l priveşte pe italianul Marco Pantani, câştigătorul din 1998, acesta a fost găsit mort într-o cameră de hotel în 2004, în urma unei supradoze de cocaină combinată cu alcool. Se pare că rutierul italian a fost ucis de Mafie, fiind forţat să ingereze drogurile, deoarece urma să facă dezvăluiri incendiare despre dopajul în ciclism. Americanul Lance Armstrong, cel mai titrat rutier din istoria cursei, a fost găsit dopat, iar toate cele şapte victorii din Turul Franţei i-au fost şterse.

Daniel Craig, „lovit” de rolul James Bond

De multă vreme circulă zvonul că actorii care joacă în seria de filme cu James Bond sunt urmăriţi de un blestem. Daniel Craig a fost surprins de paparazzi în cârje şi purtând o gheată ortopedică. El a fost operat după ce s-a rănit grav la gleznă, la filmări, în Jamaica. Nu este prima oară când Craig este lovit de „blestemul James Bond”. Actorul a mai fost rănit când a jucat rolul în 2006, în „Casino Royale”. El şi-a rupt atunci doi dinţi din faţă. De asemenea, starul a fost rănit de două ori în 2008, când a turnat „Partea lui de consolare”. Nici unele dintre „fetele Bond” nu sunt mai fericite. Actriţa Jane Seymour a jucat în „Pe cine nu laşi să moară”, însă după rolul de fată Bond, cariera sa a stagnat pe parcursul a peste 20 de ani. Pentru Halle Berry, care a fost fată Bond în filmul „Să nu mori azi”, în anul 2002, cariera a luat-o spre „Zmeura de aur” și nu a mai avut niciun rol memorabil de atunci. Iar fotomodelul Olga Kurylenko, fată Bond în „Partea lui de consolare”, din 2008, nu a mai avut niciun rol de anvergură după seria „Bond” şi s-a despărţit de partenerul său, Max Benitz.

Dramele câștigătoarelor de Premii Oscar

Blestemul Oscarului pare să le afecteze în special pe reprezentantele rolurilor feminine. Din 266 de actrițe premiate, 159 au avut de suferit. Cea mai scurtă perioadă de la extaz la agonie a trăit-o celebra Sandra Bullock. În doar zece zile de la decernarea premiului, Sandra a aflat că soțul său, Jesse James, îi este infidel. Kate Winslet a câștigat premiul în 2009, iar doi ani mai târziu a divorțat de partenerul său de viață, Sam Mendez, cu care se căsătorise în 2003. Reese Witherspoon a fost desemnată „Cea mai bună actriță” din filmul „Walk the Line”, la începutul lui 2006, iar la finele aceluiași an, Reese a încheiat mariajul cu actorul Ryan Phillippe, cu care are doi copii.

Mari filme marcate de tragedii

767 29 5De-a lungul anilor, echipele unor producții cinematografice faimoase au invocat diverse blesteme, după ce în timpul filmărilor s-au produs accidente grave, uneori soldate chiar cu decese. După „Rebel Without a Cause”, James Dean a decedat la vârsta de 24 de ani, Natalie Wood la 43 de ani, Sal Minelo a fost înjunghiat fatal la 37 de ani, iar Nick Adams a murit în condiții neelucidate pe deplin. În timpul filmărilor, pentru „The Misfits”, Marilyn Monroe a fost internată la dezintoxicare, John Huston a avut complicaţii serioase din cauza alcoolului, iar Clark Gable a suferit un atac de cord. Doi ani mai târziu, Monroe a murit din cauza unei supradoze. Trei dintre vedetele filmului „Batman” au fost urmărite de ghinion: Heath Ledger a decedat, Christian Bale a fost arestat, iar Morgan Freeman a fost rănit într-un accident de maşină. De asemenea, încă din prima zi de filmare, horror-ul „The Omen” a părut a fi blestemat - un paznic a fost ucis de unul dintre leii folosiţi la filmări, avionul în care se afla starul Gregory Peck a fost lovit de fulger, după care un alt avion, în care era scenaristul David Seltzer, a păţit acelaşi lucru. Mai târziu, câţiva membri ai echipei de filmare au decedat într-un accident aviatic.

Într-un mod bizar, doi dintre actorii care şi-au asociat imaginea cu „Superman“, George Reeves şi Christopher Reeve, au sfârșit tragic. Astfel, deprimat din cauza faptului că nu mai avea succes, George Reeves s-a sinucis în 1959, iar Christopher Reeve a paralizat în 1995, după ce a căzut de pe cal

Cifre fatale

767 29 6Mulţi cântăreţi celebri au murit la aceeași vârstă considerată blestemată și fatală, 27 de ani, din cauze cel puțin misterioase. Printre aceștia se numără Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain sau Chris Bell. Un alt fir roșu ciudat l-a legat pe faimosul John Lennon de cifra 9. Cântărețul s-a născut la 9 octombrie 1940, trupa sa a fost descoperită la 9 noiembrie 1961, The Beatles au apărut pentru prima dată la show-ul lui Ed Sullivan la 9 februarie 1964, iar Lennon a cunoscut-o pe Yoko Ono la 9 noiembrie 1966. Beatles s-au despărțit după nouă ani, fiul lui John s-a născut la nouă ani după ce Lennon a cunoscut-o pe Yoko, chiar de… ziua lui. Artistul a fost împuşcat la... 9 decembrie.