Main menu

header

776 16 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

De la actori la muzicieni și până la oamenii simpli, toți resimt nostalgia și regretul vieții de dinainte de apariția virusului care a speriat omenirea. Să fie oare o „notă de plată” atât la propriu, cât și la figurat, pentru momentele în care oamenii nu au știut să se bucure unii de alții? Să se respecte? Dar mai ales să se iubească necondiționat? Sigur că nu e sfârșitul lumii, dar nimeni nu știe când se va termina cu adevărat acest coșmar. Artiștii României au arătat însă că muzica poate învinge nemilosul virus. Iar dacă unii au dat concerte pe conturile de socializare, alţii crează din carantină melodii de suflet în încercarea de a le ridica moralul fanilor. Vedetele sunt cel mai bun exemplu că în aceste zile nimeni nu trebuie să renunțe la lucrurile obișnuite, ci doar să se adapteze vieții. Cum își omoară timpul liber cântăreții și actorii țării, citiți în rândurile de mai jos.

La Maia Morgenstern, autocenzura lucrează fără greș

Fără fițe, fără regrete, fără ascunzișuri și cu o autocenzură care nu dă greș niciodată. Astfel poate fi caracterizată marea doamnă a teatrului și filmului românesc, Maia Morgenstern. Ce face aceasta în carantină? „Comunică, împărtășește gânduri, mișcări, preocupări (artistice, intelectuale sau pur personale, omenești)”. E forma ei de supraviețuire, felul ei de a afirma: „Am încredere! Iubesc viața! Cu bucurii și lacrimi! Cu soare și vânt! Cu tăceri și țipete!”. Și sigur că tristețea o acaperează din când în când pentru că „Nu! Nu-mi vine să râd în fiecare zi. Da! Îmi vine să mă cert în fiecare zi. Da, sunt momente când mă ascund adânc într-un colț al sufletului meu sau al casei mele. Și plâng. Mai sparg o farfurie - îmi tremură mâinile. Mai strivesc o sudalmă (a se citi «înjurătură») între dinți - sunt exagerată”. Dar ea, femeia puternică se ridică de fiecare dată. Și dansează. Sau cântă. Sau curăță… Dar a înțeles că sănătatea e mai importantă ca toate, așa că „(…) totuși sunt aici. Mă înduioșează până la lacrimi vecinul meu, muzicianul: prin pereții ce au devenit prea subțiri, aud cum exersează zi și noapte. Uneori mă disperă. Apoi, mă apuc și fac vocalize în timp ce el studiază”.

Smiley se întreabă „Cine-i salvează pe eroi”?

776 16 2Poate că uneori nu a știut de unde a venit sau la ce oră, însă Smiley este întotdeauna binevenit cu muzica și stilul său unic. După ce s-a reîntors din America, cântărețul a ales să se autoizoleze în casă timp de două săptămâni, dar a rămas la fel de activ ca și înainte. În consecință, Smiley a făcut pe conturile sale de Instagram, Youtube, Tik-Tok și Facebook un jurnal de autoizolare care îi compun zilele petrecute acasă. Mai mult, artistul a lansat un ghid muzical animat pentru spălatul corect pe mâini, intitulat chiar „Spală-te pe mâini”, dar și melodia „Ce mai faci străine?”, iar recent i-a încântat pe fanii săi cu o a treia piesă, cu un titlu sugestiv: „Cine-i salvează pe eroi?”. Chiar şi aşa lui Smiley îi este dor de prietenii săi spectator: „Îmi e dor de voi! De noi împreună, de oamni fără măşti, de zâmbete largi… ţie de ce ţi-e dor?”.

„Să fiu mama Norei Luna este cea mai mare binecuvântare de pe Pământ!”

Zilele talentatei Feli în carantină sunt pline de energie, iar timpul trece mult prea repede. Asta pentru că Feli nu simte atât de mult această perioadă crudă, întrucât o are alături pe minunea ei, Nora Luna. Iar pentru artistă, „să fiu mama Norei Luna este cea mai mare binecuvântare de pe Pământ!”. În consecință, mama și fiica sunt extrem de fericite și se bucură una de cealaltă: „Îmi place mult zilele petrecute acasă. Încep dimineața cu soare, apoi pregătesc micul dejun pentru fetița mea și ne pregătim pentru o zi plină. Citim povești, învățăm animale noi (…), facem puzzle-uri, ne jucăm de-a v-ați ascunselea, Mai nou, învăț și pasiunea lui tati (n.n. - baschetul), dansăm, ne îmbrățișăm, apoi iar ne jucăm. Zilele noastre sunt pline de energie. Cum se face că timpul trece atât de repede? Că noi deja ne spunem noapte bună…”. Sigur, Feli nu și-a uitat prima iubire, pe motanul Shumma, care i-a fost „familie și pansament în viață, în vremuri în care eram singură, confuză, iar în momente în care simțeam că nu sunt demnă de iubire, apăreai pe piciorul meu stâng și îmi dovedeai contrariul”.

Loredana Groza, cu șorțul de bucătărie, în direct, pe Facebook

776 16 3Chiar dacă pentru niciun artist nu e ușor să stea acasă, Loredana Groza e la fel de plină de zvâc așa cum și-a obișnuit fanii și nu ratează nicio zi să intre în direct cu prietenii săi virtuali din toată lumea. Artista se roagă împreună cu ei pentru a trece cu bine peste toată această perioadă, le face dedicații, ba chiar a luat și lecții de machiaj de la binecunoscutul make-up artist al vedetelor, Alex Abagiu. Noutatea constă în faptul că atunci când e acasă, Lori a lăsat hainele elegante, și-a pus șorțul de bucătărie și le-a arătat tuturor că moldovencele rămân cele mai bune gospodine.

Răzvan Fodor face exerciții de întreținere, cu fetiţa în brațe

776 16 4Perioada petrecută la Asia Express se pare că i-a prins bine lui Chef Bontea, care nu simte carantina, pentru că muncește... la sapă. Și speră ca la final, să primească și o amuletă. Asta nu înseamnă că a dat uitării arta culinară, drept urmare în direct, pe Facebook și-a învățat fanii cum să prepare unele dintre cele mai gustoase delicii asiatice, respectiv sushi și supa miso. În ceea ce îl privește pe prietenul de suferință, Răzvan Fodor, acesta a devenit deliciul soției care îl filmează în multe ipostaze, pe care le postează pe pagina sa. Și ca să se mențină în formă, acesta face exerciții de întreținere, cu fiica în brațe. Sigur că nici acesta nu ratează să gătească, dar în același timp să se cinstească cu o bere rece. Doar că are o dilemă: „Dacă de coronavirus mă feresc pentru că mă spăl pe mâini, îmi torn clor în cap, stau în casă și nu mă văd cu nimeni, de soacra de nevastă-mea cum scap?”.

Pepe, concert online de cinci ore… singur

Chiar dacă stă acasă ca și colegii săi, Pepe nu poate să nu cânte și să vă încânte cu melodiile sale, adevărat balsam pentru suflet. Drept pentru care, acesta va avea duminică de duminică un concert online pe Facebook și pe Youtube, unde le va aduce fanilor săi bucuria vieții și dragostea în toate formele ei. Chiar dacă este pentru prima dată când cântă singur, Pepe i-a ținut pe prietenii săi adunați în primul său concert online nu mai puțin de cinci ore. La rândul său, Andreea Bănică a lăsat hainele sofisticate și fardurile scumpe și a ales pijamelele… De când stă în casă, la izolare, frumoasa cântăreață se bucură de familie, dar și de cea mai bună pizza, pe care o prepară alături de băiețelul său, Noah. Sigur că din peisaj nu lipsesc nici „prostioarele” cu aspiratorul, dar tocmai acest lucru unește familia. În ceea ce o privește pe Alina Eremia, încearcă să-și găsească echilibrul într-o lume care se află în aceste momente cu… susul în jos.

„Celentano” propune schimbarea proverbelor românilor

Adrian Văncică, simpaticul actor din serialul „Las Fierbinți”, interpretul lui „Celentano”, a postat pe Instagram un clip în care propune schimbarea proverbelor românilor, în această perioadă de criză. Iată care sunt propunerile actorului: „Trebuie să schimbăm și proverbele! E proverbul ăla tâmpit, cică nu lăsa pe mâine ce poți face azi. De parcă aș avea multă treabă mâine! Vrei să te bărbiereşti? Mai lași o jumătate pentru mâine! Trebuie să-ți tai unghiile, păi ești tâmpit să-ţi tai 20 de unghii? Nu! Tai frumos două unghii, mai tai două mâine și încă două, apoi treci la piciorușe, e, și când ajungi să tai ultimele două de la picioare... surpriză! Au crescut unghiile de la primele degețele. Şi te apuci iar, ca să ai ceva de făcut în fiecare zi!”. La rându său, juratul de la „Românii au talent”, Mihai Petre are mare grijă să-ți mențină forma cu care și-a obișnuit fanii. Dar nu dansează, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci face fitness și se bucură de micuțul său, cel mai frumos cadou pe care i l-a făcut viața.

În familia lui Horia Brenciu, Macao are un singur campion: Toma

În plină pandemie, antrenorul de la „Vocea României” Horia Brenciu nu stă deloc. Artistul fie își antrenează vocea alături de copiii săi într-un „live from living room, proiect muzical de carantină”, citește și se bucură când vede că „lupta pentru ceva dulce între frați atinge proporții apocaliptice”. În plus, în familia prezentatorului, jocul de cărţi Macao are un singur campion: fiul său, Toma. La rândul ei, Jojo, între lecțiile cu băiatul cel mare și plimbatul fetiței în cutia pentru cuburi, a reușit, în sfârșit, în „ținută de scandal”, să planteze bradul pe care-l avea în ghiveci încă de la Crăciun. Semn clar că a venit primăvara!

Doinița Oancea comunică cu… extratereștrii

776 16 5Departe de a fi speriată de carantină, Doinița Oancea a postat un mesaj în care îi mulțumește lui Dumnezeu pentru „timpul care s-a oprit puțin în loc ca să pot să fiu mai prezentă lângă ai mei”. Cu ce-și ocupă timpul talentata actriță? Își bea cafeaua cu mama sa, îi face acesteia manichiura, se machiază ca să păcălească creierul că urmează o activitate în afara casei și decorează obiecte. Dar nu în ultimul rând, Doinița a ajuns la concluzia că în izolare, a început să comunice cu… extratereștrii!

Lora „captivă” în Bali

De la extaz la agonie… După o vacanţă de neuitat în Bali, Lora nu s-a mai putut întoarce în ţară din cauza situaţiei care a luat amploare în Europa. Vedeta se află în izolare de o lună pe insula şi a decis să rămână într-un complex imens până la finalul pandemiei, mai ales că plăteşte o sumă modică de 300 de euro pe lună. Ea a început să lucreze la primul episod din Jurnal de Bali, urmând ca live-urile cu cântece să fie făcute pe pagina sa oficială de YouTube. Alături de cântăreață și iubitul său se mai află un cuplu și toți își doresc un televizor pe care speră să-l achiziționeze cât de curând. Până atunci, Lora se relaxează făcând masaj sau stând singură într-un foișor, pentru a-și pune ordine în suflet și în gânduri.

În fiecare seară, de la ora 21:00, actorul Marius Manole își așteaptă prietenii virtuali pe canalul său de Youtube pentru emisiunea de umor comic „Welcom as in aor hom“

Andra şi-a sărbătorit fiul simplu, cu un tort

Oricât de îngrijorător ar fi ce se întâmplă, Andra și-a găsit echilibrul alături de cei dragi și e convinsă că… Inevitabil va fi bine. La 16 martie, în familia Măruță a fost sărbătoare: „E băiatul meu, îmi seamănă mult. (…) Azi îl sărbătorim simplu, cu un tort. Dar nu ne plângem. Suntem cei mai fericiţi! Nici el nu vrea niciun cadou. Doar să fim toţi sănătoşi!”.

Actriţa Oana Pellea are și un mesaj pentru întreaga omenire: „Atâta timp cât mai există iubire pe pământul ăsta, suntem salvați. Și atunci o să fie foarte bine. Aveți grijă de dumneavoastră. Doamne ajută!“

Andreea Bălan, expertă în asamblarea bicicletei

La cât de plină de energie e Andreea Bălan, v-ați fi gândit probabil că, odată ce a rămas acasă, în carantină impusă, aceasta se va plictisi. Dar blondina e departe de acest sentiment, pentru că o are lângă ea pe mama sa, dar și pe cele două comori, Ella și Clarita. În consecință cele patru fete, două mari și două mici, se bucură una de cealaltă și au tot felul de activități distractive. Zilele trecute, Andreea și-a răsfățat fiica cea mare cu o mulțime de jucării, printre care și o bicicletă, pe care cântăreața a asamblat-o ca la carte. Dar asta nu e tot. Pentru ca fetele să se poată juca în voie şi cu prietenii blănoşi, Andreea și mama sa au amenajat curtea, iar chef Elluța își invită frecvent urmăritorii în bucătăria sa, să vadă cum se prepară delicioase prăjituri.

„Iubire, vin acasă. Ne vedem peste două săptămâni”. Cu asemenea cuvinte și-a liniștit Radu Vâlcan soția, pe frumoasa actriță Adela Popescu. Întors din Republica Dominicană, unde trebuia să filmeze pentru reality show „Insula iubirii”, şi forţat de împrejurări să stea 14 zile în izolare înainte să ajungă acasă, șarmantul prezentator e gata să-și strângă familia în brațe.

După miniconcertul din balcon, care a adus un gram de speranță și de bucurie românilor, Damian Drăghici oferă seară de seară pe pagina sa de Facebook meditație live la pian și la nai

Când ești businessman titrat, Ai un call pe Skype de luat, Vrei să le arăți că-ți pasă, Dar lucrezi relax de-acasă Flick