Main menu

header

781 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Atunci când această perioadă grea, de izolare la domiciliu, va trece, pentru că, fiți siguri, va trece dacă vom respecta restricțiile de distanțare socială și igienă personală, ei bine, atunci multă lume va „evada” în natură după atâta amar de vreme între patru pereți. Valea Prahovei va fi „inundată” de mașini și orice obiectiv turistic va fi luat cu asalt.

„Atacați” curajos DN1 până la Bușteni!

Stațiunea Bușteni este punctul de pornire a nenumărate trasee montane, care de care mai tentante pentru „foamea” de natură care va urma stării de urgență. Urcați din centru spre hotelul „Silva”, cel mai mare din Bușteni, treceți de el, lăsați în spate coada imensă de la telecabina spre Babele monumentale și tăcute de pe Platoul Bucegilor și pe un drum accesibil, prin pădure, în aproximativ o oră de urcuș lejer veți ajunge la o cădere de apă spectaculoasă și... zgomotoasă! De unde și numele: Cascada Urlătoarea.

Ofertă „3 în 1”

Aerul tare de munte (sunt 1.150 de metri altitudine), „furnizat” de pădurea de conifere încă neciuntită, se îmbină fericit cu răcoarea dată de difuzia stropilor fini aruncați de cascadă. Locul îmbie la popas în pofida vuietului cascadei de 15 metri, formată prin unirea pârâurilor Valea Comorilor și Urlătoarea Mică. La 300 de metri mai sus se găsesc încă două cascade, mai mici, Urlătoarea Mare şi Urlătoarea Mică (la fel ca pârâul), dar acestea se bucură de mai puțin interes, pentru că traseul este neamenajat și nemarcat. Și dacă tot ați ajuns la Bușteni, nu ratați palatul-muzeu Cantacuzino, Mănăstirea Caraiman sau, la baza pârtiei Kalinderu, distrați-vă copii, dar și pe dumneavoastră, în Fun Park-ul al cărui nume spune totul despre scopul lui.

La Cascada Urlătoarea se poate ajunge și din Poiana Țapului, tot cam o oră de mers, pe „Drumul Regal“, numit astfel pentru că pe acolo obișnuiau să se plimbe călare Regele Carol I și, mai târziu, Regina Maria