Main menu

header

787 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Cum criza creată de pandemie nu oferă prea multe șanse relaxării măsurilor de prevenție în domeniul artistic și evoluția agendei culturale cunoaște schimbări până acum neimaginate. Prin argumentul siguranței, concertele și spectacolele online rămân un stabil centru de legătură între artiști și spectatori, iar spectacolele în aer liber, derulate în puținele spații dedicate ori pe scene adaptate, devin din ce în ce mai căutate de public. În continuare vă prezentăm câteva dintre evenimentele estivale derulate încă sub auspiciile restricțiilor

„Anonimul venețian”, pe acoperișul Teatrului Național din București

Teatrul Național din Capitală continuă stagiunea de spectacole în aer liber la Sala Amfiteatru, situată pe acoperișul clădirii. Respectând măsurile epidemiologice în această săptămână puteți urmări: pe 25 iunie, de la ora 21:00, spectacolul „Matilda și groparii”, de Stela Giurgeanu, o comedie neagră care pornește de la decizia șocantă a trei surori de a-și ucide bărbații. Traversând un hățiș de situații absurde, personajele, interpretate de Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieșu, Fulvia Folosea și Lari Giorgescu, conduc tema poveștii către un happy-end neașteptat. Pe 27 iunie, de la ora 21:30, puteți vedea piesa „20 de ani în Siberia”, în regia lui Sorin Misirianțu, un album al vieții îngenunchiate de dictatura comunistă, în care actrița Amalia Ciolan spune povestea plină de dramatism a unei bucovinence, supraviețuitoare a deportărilor sovietice. De asemenea, pe 28 iunie, de la ora 21:00, protagoniștii Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu vă invită să urmăriți o superbă pledoarie pentru prețuirea clipei, pentru curajul de a trăi viața intens și firesc: drama romantică „Anonimul venețian”, de Giuseppe Berto.

Stagiune estivală la Bastionul Țesătorilor din Brașov

787 30 2În cadrul unui parteneriat semnat cu Teatrul „Sică Alexandrescu”, Centrul Cultural Reduta, Filarmonica județeană și Teatrul pentru Copii Arlechino, Bastionul Țesătorilor din cadrul Muzeului Județean de Istorie din Brașov devine acum „Bastionul Artiștilor”. „Bastionul Artiștilor” vă invită să vizionați: pe 25 iunie, de la ora 19:00, un concert simfonic susținut de soliștii Filarmonicii din Brașov sub conducerea dirijorului Cristian Oroșanu. În program sunt incluse partituri din Wagner, Copland, Britten și Bartok; pe 26 iunie, de la ora 20:00, este programat spectacolul „20 de minute cu îngerul”, de Alexandr Vampilov, în regia lui Răzvan Marinescu; pe 27 iunie, de la ora 11:00, are loc spectacolul pentru copii „Povestea omuleţului alb - Asmodee”, iar de la ora 20:00, comedia „Îmblânzirea Scorpiei - My Kate”, după W. Shakespeare, avându-i ca protagoniști pe Patricia Ionescu și Mihai Nițu. Pe 28 iunie, Teatrul Arlechino aduce în fața micilor spectatori spectacolul „Micul Muck”, iar de la ora 20:00, Teatrul „Sică Alexandrescu” prezintă spectacolul „Portugalia”, de Zoltan Egressy. Accesul este gratuit.

„C.F.R. - Cometa, Copilul și Cățelul”, transmis de Teatrul Odeon

Din seria „Mari spectacole@Odeon”, în această săptămână teatrul de pe Calea Victoriei vă invită să vizionați online pe 18 iunie, de la ora 18:00, spectacolul „C.F.R. - Cometa, Copilul și Cățelul”, în regia lui Alexandru Dabija. Montarea invită spectatorul într-o călătorie neconvențională prin lumea personajelor lui Caragiale. Voiajul devine o aventură la limita absurdului, în care traseul întreține sugestiv evoluția poveștii, personajele par căzute din tren, iar poveștile lor cunosc transformări dezordonate. Înregistrarea spectacolului, lansat în anul 2012, îi are în distribuție pe: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu, Paula Niculiţă, Nicoleta Lefter, Constantin Cojocaru, Ionel Mihăilescu, Pavel Bartoş şi căţelul Puck. Spectacolul poate fi vizionat gratuit pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale instituției, fiind disponibil până la ora 24:00.

„The Voice of Hope”, concert marca Cezar Ouatu

Primul eveniment pop-opera autohton transmis online are loc în acest week-end. Pe 27 iunie, de la ora 20:00, celebrul contratenor Cezar Ouatu susține Concertul Extraordinar „The Voice of Hope”, un regal muzical al cărui repertoriu de excepție pune în valoare capacitățile vocale extraordinare ale îndrăgitului artist. Concertul va fi transmis live pe platforma vStage de la sala Rapsodia, din Capitală, unde Cezar Ouatu va fi acompaniat de talentații soliști ai „Hope Band”, condusă de reputatul compozitor și dirijor Andrei Tudor. Cunoscut publicului pentru interpretările lirice memorabile ori aparițiile sale spectaculoase în show-uri tv de succes, Cezar Ouatu a cântat alături de Andrea Bocelli și a fost ovaționat de vedete internaționale precum Robbie Williams, Simon Cowell, Louis Tomlinson, Bonnie Tyler. Biletele de acces online costă 45 de lei și pot fi achiziționate online.

Musicalul „Insula”, în stagiunea Teatrului Național din Cluj

787 30 3Teatrul Național din Cluj-Napoca continuă în această vară programul de difuzare online a înregistrărilor spectacolelor de succes din arhiva proprie. În această săptămână puteți urmări gratuit de acasă următoarele producții: pe 25 iunie, producția „Insula”, după Gelu Naum, un spectacol-muzical marca Ada Milea, inspirat de jocurile de supraviețuire ale lui Robinson Crusoe. De asemenea, pe 30 iunie puteți urmări online spectacolul „Sânziana și Pepelea”, în regia lui Alexandru Dabija, o adaptare modernă a celebrului basm realizat într-o notă veselă și antrenantă. Înregistrările sunt difuzate începând cu ora 19:00 și pot fi vizionate timp de 23 de ore pe pagina oficială a teatrului (teatrulnationalcluj.ro).

Mandinga, show latino în sufrageriile românilor

Cea mai îndrăgită trupă latino din România, formația Mandinga și-a propus să vină în întâmpinarea fanilor de pretutindeni și susține primul său concert virtual. Evenimentul, intitulat „Mandinga: Online Live Concert Romania”, are loc pe 28 iunie, de la ora 21:00, fiind transmis pe platforma digitală vStage. Membrii formației au pregătit un live-act fresh, iar cei dornici să simtă spiritul latino pot dansa pe ritmuri de caliente, în propria casă. De altfel în repertoriul serii sunt incluse atât piese de succes ale trupei precum „Arquitectura”, „Besame”, „Soy de Cuba”, „Provocador”, „Nina Sincera” și „Bandida”, dar și o serie de compoziții noi și multe momente-surpriză. Biletele costă între 22 și 88 de lei și se pot achiziționa online.