Main menu

header

833 10 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Există sau nu „al treilea ochi”? Este real sau e doar un mit? Sunt voci care spun că acesta se află la spate, situat pe gât, asociat cu „ochiul soacrei”, dar realitatea este cu totul alta. Andrei Diaconu (medalion), specialist în consultanță spirituală, lifecoach și NLP Practitioner, ne-a vorbit despre „al treilea ochi”, despre existența lui, unde este poziționat, cum și când se deschide, care este importanța lui și ce putem vedea cu el.

„Scopul principal este acela de a ne găsi fericirea”

- Andrei, care sunt cele mai mari nevoi ale oamenilor care vin la tine?

- Cred că fiecare dintre noi avem nevoie de liniște sufletească, fericire și iubire, iar scopul principal pe acest pământ este acela de a ne găsi fericirea. Pe parcursul unei vieți, experimentăm multe senzații, trăiri, traume, boli, unele explicate de medicină și tratate, altele cărora nu li se găsește ușor cauzalitatea sau rezolvarea. Oamenii încep să se deschidă din ce în ce mai mult către spiritualitate, iar când nu găsesc răspunsuri satisfăcătoare în lumesc, ajung să apeleze la un consultant spiritual pentru aflarea soluțiilor necesare rezolvării lor.

- Am tot auzit de cel de „al treilea ochi”... Ce este?

- „Al treilea ochi”, localizat în zona frunții, este centrul de înţelepciune sau de intuiţie subtilă și este corespondetul chakrei 6, al glandei pineale sau a energiei AJNA. Este centrul energetic, care, odată deschis, ne dă acces la lumea spirituală, este poarta spre lumea subtilă. Prin el începem să percepem vibrații, culori, energii, entități, putând, astfel să ne conectăm cu lumea spirituală mult mai facil.

„Până la vârsta de 2 ani, este complet deschis”

833 10 2- Ne naștem cu el sau îl activăm în timpul vieții?

- Cu toții îl avem, face parte din natura noastră subtilă, din creația perfectă a Universului. Când ne naștem, mai ales până la vârsta de 2 ani, ochiul este complet deschis. De aceea, foarte mulți copii spun că văd îngerași, entități sau spun anumite lucruri extrem de înțelepte de lasă părinții cu gura căscată. Odată cu înaintarea în vârstă, din cauza societății, a anumitor dogme, a presiunii puse continuu pe materiale, acest portal începe să se închidă și ne îndepărtează cât mai mult de lumea spirituală, de esența noastră.

- La ce ne ajută, cum ne putem folosi de el?

- I se mai spune și ochiul înțelepciunii, al clarviziunii, al perceperii subtilului. Așadar, este portalul dintre uman și spiritual, este puntea ce ne dă acces la esență, în final. Pentru cei care reușesc să deschidă acest al treilea ochi, este o experiență uluitoare care se manifestă prin clarvedere, clarsimțire. Mai mult decât atât, vine la pachet cu o sporire foarte mare a intuiției și acces la anumite informații despre persoane, locuri și situații.

„Putem auzi și voci”

- Cum conștientizăm existența lui?

- Conștientizarea vine din reperarea lui ca și poziție - centrul frunții. Ni-l putem imagina ca pe un punct asupra căruia ne putem concentra, insistând asupra lui cu intenția de a-l deschide. Odată depășit acest pas, vom începe să simțim o senzație subtilă de căldură în locul respectiv, rar însoțită de ușoare dureri de cap și de amețeli.

- Ce vede al treilea ochi?

- Mulți cred că prin acest al treilea ochi vor vedea ca și cu ochii fizici și, după lungi încercări, ajung să fie extrem de dezamăgiți. Lumea subtilă nu înseamnă numai imagini, ci înseamnă senzații, culori, forme și, da, pentru cei care ajung să îl deschidă complet, și clarviziune. A vedea cu al treilea ochi înseamnă a vedea cu ochiul minții, a simți vibrațiile din jur, intențiile celorlalți, a vedea finalitatea unor situații sau a fi îndrumat fix spre locul în care trebuie să ajungi. Este un portal către lumea nevăzută, însemnând suflete, spirite, imagini cu locuri, îngeri. Uneori, putem „auzi” și voci.

„Cu toții ne dorim să știm ceea ce alții nu știu”

- Așadar, ne poate influența viața?

- Atunci când avem acces la al treilea ochi în plan fizic, intuiția devine infailibilă, simțim mai ușor intențiile celor din jur, energia unui loc, ne este mult mai ușor să luăm deciziile potrivite sau să facem pași rapizi spre evoluția noastră spirituală. Cu toții ne dorim să știm ceea ce alții nu știu, cu toții ne dorim să simțim mai mult decât simțim, să fim ghidați de ființe superioare cu care putem intra în contact.

- Cum îl putem deschide?

- Primul pas este să ne setăm intenția, fiind siguri pe noi și încrezători că putem accesa acest portal. Vă dau două metode pe care le puteți folosi pentru a porni la drum în acest proces. Desenați un punct pe o hârtie și, stând în poziție șezut, cu spatele drept, puneți hârtia la nivelul ochilor. Faceți 10 exerciții de respirație profundă, apoi, cu ochii deschiși, vă concentrați toată atenția asupra acelui punct. În acest fel, atenția dumneavoastră va face posibilă conștientizarea și activarea ochiului, dar și înlăturarea gândurilor care vă trec prin minte constant. Încercați să faceți un tunel între voi și punct, făcând în așa fel încât niciun gând să nu intervină în acest proces de concentrare și conectare.

- Și un altul?

- Un exercitiu similar pe care îl folosesc și eu este înlocuirea punctului cu flacăra unei lumânări. Aprindeți-o, puneți-o la o distanță relativ mică de voi, la nivelul ochilor, iar cu coloana vertebrală în poziție dreaptă, faceți 10 respirații profunde, concentrați asupra flăcării. Aici, puteți ține gândurile departe prin simpla intenție, ca orice gând care întrerupe legătura să fie ars de lumina lumânării. Prin ambele exerciții, nu facem altceva decât să orientăm energia noastră și concentrarea pe zona chakrei 6, care corespunde celui de-al treilea ochi. E nevoie ca acest exercițiu să fie făcut zilnic, cel puțin câte 5-10 minute.

„Când avem acces la al treilea ochi în plan fizic, intuiția devine infailibilă, simțim mai ușor intențiile celor din jur, ne este mult mai ușor să luăm deciziile potrivite sau să facem pași rapizi spre evoluția noastră spirituală“

„Deschiderea celui de-al treilea ochi nu vine imediat, poate dura de la săptămâni până la luni sau ani, în funcție de perseverența și de pregătirea energetică anterioară ale fiecărei persoane“

„Niciodată nu vom putea şti mai mult decât suntem lăsaţi de Univers“

- Există oameni, zodii care au această clarvedere mai dezvoltată?

- Există oameni care au o vârstă astrală mai mare, care sunt mult mai senzoriali, oameni care, în urma unor experiențe puternice, găsesc mai facil accesul spre puntea dintre fizic și spiritual. Aici, ține de viețile anterioare, dar și de zodii. De exemplu, zodia Vărsătorului are cea mai mare înclinație spre partea imaterială, spirituală, mistică. Vărsătorii sunt vizionari, au o intuiție excelentă și nu de puține ori veți auzi un Vărsător să spună „așa simt eu!”.

- Și crezi că este un lucru bun să știm tot ce se întâmplă în jurul nostru?

- Setea de cunoaștere a omului este greu de stăvilit, dar când este vorba despre partea subtilă, energetică, lucrurile vin către noi și ni se arată doar atunci când suntem pregătiți, când este timpul să știm sau să vedem. Niciodată mai devreme, niciodată mai târziu și niciodată într-un mod în care ne poate afecta negativ. Niciodată nu vom putea ști mai mult decât suntem lăsați de Univers și de Dumnezeu să știm.