Main menu

header

834 27 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Pentru cei care doresc să plece în vacanță, dar nu sunt dispuși să renunțe la stilul lor sănătos de viață, mai precis la alimentația ve­getariană sau vegană, există hote­luri și pensiuni renumite pentru fap­tul că păstrează acest model alimen­tar, astfel încât vizitatorii să se bucu­re de un sejur plin de beneficii.

Piccapane Farm

Zahărul interzis!

834 27 2Ținând cont de faptul că populația care renunță la carne este tot mai numeroasă în Italia, cu aproximativ două milioane de persoane care țin acest tip de regim, in­dus­tria ospitalității s-a adaptat imediat și astfel a fost deschis Piccapane Farm, în Lecce. Acest resort organic se află în mij­locul unei zone pline de relaxare și liniște, Salento, iar pe lângă priveliștea fermecă­toare, mesele de la această fermă sunt or­ga­nice, zahărul lipsește cu desăvârșire, toate cerealele sunt integrale, la fel ca be­rea și vinul. Alte spații similare în Italia sunt Sogno di Berdzè, într-o zonă muntoa­să, cu posibili­tăți nelimitate pentru dru­meții, sau ferma Reggioli, din Toscana, unde mesele sunt pre­gătite de gazde împreună cu oas­peții, pentru o experiență culinară completă.

Mother Earth Vegan

Un mic paradis sustenabil

834 27 3La câteva minute de plaja Tamarindo, din Costa Rica, se află Mother Earth Vegan Hotel, un mic paradis pentru cei care do­resc să fie nu doar relaxați, ci și sănă­toși. Cele 14 camere sunt luminoase și aerisite, cu design simplu și picturi realizate de fiul proprietarului, Ambrosius Udael, care este artist plastic. Tot ceea ce se servește în acest loc este organic, există și opțiuni de meniuri fără gluten, energia necesară ho­te­lului vine din panouri solare, există un sistem de conservare a apei și sunt elimi­na­te complet deșeurile. Piscina hotelului are apă sărată, iar relaxarea este asigurată de clima blândă și priveliștea splendidă.

Ökopension Villa Weissig

Niciun gram de grăsime animală

Situată în Saxonia, zona atât de pito­reas­că a Germaniei, Villa Weissig este o pensiune distinctă, dedicată vegetarienilor și veganilor într-o țară faimoasă pentru pre­ferința pentru cârnați. Apartamentele sunt gândite în așa fel încât să fie priete­noase cu mediul, peisajele sunt de vis, iar meniurile sunt pentru toate gusturile ve­getariene și vegane, unele destinate spe­cial persoanelor cu intoleranțe alimentare, de la gluten la alergii. Deserturile din acest loc sunt faimoase, nu doar pentru că sunt tradiționale, ci și pentru că gemurile, de pildă, sunt complet organice, iar pentru prepararea biscuițiilor nu folosesc niciun gram de grăsime de origine animală.

Koh Yao Noi

Meniuri pentru toate dietele, în miezul junglei

Simplitate, confort, lux și calm, toate acestea acompaniază perfect opțiunile culinare vegane în Hotelul Koh Yao Noi, din Thailanda. Scufundat în verdeața jun­glei, acest resort oferă o comuniune perfectă cu natura, este gândit în așa fel încât să fie independent energetic și să aibă o activitate sustenabilă. Pe lângă me­niurile vegetariene și vegane, aici există cursuri de yoga, servicii de wellness, puncte de izolare pentru refacere profesio­nală, iar felurile culinare respectă toate standardele luxului bucătăriei thailandeze pentru toate preferințele, indiferent de regimul pe care l-au adoptat oaspeții.

WholeWay

Refugiul artiștilor

834 27 4WholeWay Home, din Las Vegas, poa­te fi experiența perfectă pentru artiștii care vor să testeze o vacanță americană tipică. Aici este libertate deplină, există o bucătă­rie specială pentru vegetarieni și vegani, care au la dispoziție toate alimentele pe care și le-ar putea dori, organice și inte­grale, cu accente ca avocado sau celebrul porridge al zonei, apoi pot participa la cursuri de yoga sau pot face drumeții ori vizite în împrejurimile unei zone celebre în toată lumea.

Holzhotel Forshofalm

Un chef pentru rețete personalizate

O vacanță de neuitat pot petrece ve­ganii și vegetarienii în una dintre cele mai spectaculoase și mai faimoase zone turis­tice din lume, Salzburg, Austria. Aici este deschis Holzhotel Forshofalm, un hotel de lux cu un set complet de servicii de well­ness și cu mese vegane, într-un decor care rămâne spectaculos în orice anotimp. Iarna, crestele înzăpezite ale munților oferă un peisaj mirific și oportunitatea de a practica sporturi de sezon, iar vara aerul este unul dintre cele mai curate din lume, drumețiile la peste 1.000 de metri altitu­dine fiind rețeta perfectă pentru relaxare și refacere. Un chef specializat pe meniuri vegane stă la dispoziția tuturor clienților, realizând me­niuri personalizate, spectacu­loase, la înăl­țimea pretențiilor oricărui oaspete.

Marcel de Buenos Aires

Sejur complet organic

834 27 6O pensiune cu totul aparte se află în Capitala Argentinei, Buenos Aires, și iese în evidență nu doar prin arhitectura deose­bită, ci și prin împrejurimile încărcate de istorie și abordarea ecologică integrală. Mai precis, în interior, totul este realizat din materiale reciclate, așternuturile sunt din bumbac organic, la fel ca draperiile, teh­­no­logiile de economisire a apei și de recicla­re a deșeurilor completând acest tablou în care inclusiv decorațiunile res­pectă aceleași reguli. Restaurantul pen­siunii pune la dispo­ziția vegetarienilor și veganilor meniuri pen­tru toate gusturile și particularitățile, rețete locale și interna­țio­nale, feluri culinare fără gluten, preparate destinate tuturor tipurilor de regim alimentar.

Essentis Biohotel

Un centru spiritual în inima Europei

834 27 6În Germania se află la dispoziția oas­peților Essentis Bio Vegan Hotel. Situat în Berlin, acest resort este o oază de destre­sare, de energizare, de meditație profundă și de exerciții yoga, plus meniuri vegeta­riene și vegane dintre cele mai diverse. Totul este înconjurat de verdeață, râuri și liniște, întregul ansamblu fiind gândit ca un centru spiritual, cu o abordare comple­tă, minte și corp. Toate meniurile sunt rea­lizate cu ingrediente organice, de sezon, pliate pe cele mai diverse gusturi.

Hotel City Central, din Viena, este o destinație ideală de vacanță pentru familiile de vegetarieni și vegani, care se pot delecta cu meniuri personalizate înconjurați de picturi semnate de celebrul Gustav Klimt

Eco Vegan Mountain Retreat

Destinație pentru relaxare

Undeva în adâncurile Valenciei exis­tă un resort complet ecologic, alimentat cu energie solară și eoliană, înconjurat de munți și dealuri acope­rite cu viță-de-vie. În zonă există un parc natural spectaculos, tot ce în­seam­nă funcționarea fermei este în perfectă comuniune cu natura, produ­sele care se servesc aici sunt organice, din surse locale, iar oaspeții au la dis­poziție și o bucătărie complet echipată în cazul care vor să-și prepare singuri meniurile preferate. Eco Vegan Moun­tain Retreat este un spațiu faimos pentru vegetarienii care vor să se cu­nune într-un spațiu mirific și aproape nimeni nu „sare” din meniu un fel care a dus faima resortului - un tiramisu vegan specific bucătăriei de aici.