Main menu

header

842 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Organizatorii de spectacole răspund nevoilor publicului și își adaptează rapid proiectele sezonului de vacanță. În prezența publicului sunt celebrați marii artiști, muzica de calitate și producțiile de succes prin reprezentații inedite, susținute în spații clasice ori neconvenționale. În continuare vă enumerăm câteva dintre evenimentele de neratat în această săptămână.

Horațiu Mălăele, sărbătorit de public și de prieteni pe scenă

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori autohtoni, regizorul și artistul plastic Horațiu Mălăele, își va petrece anul acesta ziua de naștere (la 1 august maestrul împlinește 69 de ani) alături de public, împărtășind cu fanii săi momente din cele două arte cărora li s-a dedicat. La 31 iulie și 1 august, de la ora 20:00, îl puteți vedea pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București, în comedia „Dineu cu proști”, de Francis Veber, un spectacol fabulos în care îi are ca parteneri de scenă pe Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Ovidiu Cuncea, Teodora Mareș, Alexandru Georgescu și Dorin Andone. De asemenea, pe 30 iulie, de la ora 19:00, la Sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Români, are loc vernisajul expoziției „Horațiu - grafică, desen și pictură”, ce reunește peste 200 de lucrări realizate de Horațiu Mălăele, prin diferite tehnici. Vernisajul va fi marcat de un recital de poezie susținut de actorii Răzvan Vasilescu, Mircea Rusu, Marius Bodochi și, bineînțeles, Horațiu Mălăele. Expoziția va putea fi vizitată la Teatrul Dramaturgilor Români de marți până sâmbătă, între orele 10:00 şi 18:00, până pe 18 septembrie 2021.

Goran Bregovici deschide seria concertelor în cartierul Coresi din Brașov

842 30 2În această săptămână la Coresi Business Campus din Brașov debutează seria petrecerilor muzicale în aer liber derulate în cadrul proiectului „DiManisons Fun Garden”, evenimente ce vor anima fiecare sfârșit de săptămână până pe 19 septembrie. Deschiderea proiectului are loc pe 29 iulie, de la ora 17:00, cu un concert incendiar susținut de Goran Bregovici și „Wedding & Funeral Orchestra”. Pe 30 iulie puteți participa la o seară „Silent Disco”, pe 31 iulie vă puteți întâlni cu Mihai Mărgineanu & Banda iar pe 1 august scena din Cartierul Coresi va găzdui recitalul trupei Bosquito. În următorul week-end (7 și 8 august) organizatorii vă propun o petrecere retro în compania unor vedete ale anilor ’80 printre care: Turbo B, star-ul trupei Snap!, DJ Sach, Real McCoy și celebrul Haddaway, autorul hit-ului anilor ’90 „What is love”. Petrecerile vor continua la Brașov pe lista invitaților speciali mai aflându-se îndrăgita trupă Gipsy Kings, cea mai cunoscută trupă de petrecere din Europa - Hermes House Band, dar și artiștii autohtoni: Irina Rimes, The Motans, Vița-de-Vie, Gașca Zurli sau 5Gang. Accesul la concerte este permis începând cu ora 17:00.

„Cine sapă groapa altuia”, avanpremieră la Teatrul Dramaturgilor Români

842 30 3Cât de importante sunt vorbele în viața noastră, câtă profunzime se ascunde în vechile proverbe românești și mai ales ce conjunctură misterioasă ne face să le împlinim până la capăt, puteți afla urmărind spectacolul „Cine sapă groapa altuia”, de Ion Băieșu, în regia lui Felix Alexa, prezentat în avanpremieră de Teatrul Dramaturgilor Români din București. Textul, plin de simboluri și umor negru, pornește de la doi gropari care-și fac plictisiți meseria într-un cimitir, păziți de controloarea de proverbe Jenica. Cochetând cu absurdul, acțiunea ajunge să demonstreze că vorbele caracterizează ironic modul de a fi al românului. În distribuție aveți ocazia să-i întâlniți, „săpând” printre cuvinte, pe actorii Răzvan Vasilescu, Gabriel Răuță și Amelia Ursu, scenografia spectacolului fiind semnată de Carmencita Brojboiu. Primele reprezentații au loc pe 31 iulie și 1 august, de la ora 20:00, la Sala Ion Băieșu.

„Voievodul Țiganilor”, live în Piața Libertății din Timișoara

În cadrul stagiunii estivale, Opera Națională din Timișoara îi invită pe melomanii de pe malul Begăi și nu numai, la o reprezentație inedită în aer liber. La 3 august, de la ora 20:00, în Piața Libertății, artiștii scenei lirice timișorene vor susține spectacolul „Voievodul Țiganilor”, de Johann Strauss. Intriga romantică și plină de exotism se țese în jurul poveștii de amor dintre Sandor Barinkay, nobilul exilat și frumoasa țigancă Saffi, la final tânărul boier fiind ales voievod al nomazilor. Într-o montare spectaculoasă îi veți putea urmări pe artiștii Cristian Bălășescu, Emilia Radu, Dan Patacă, Cristian Rudic, Mihai Prelipcean, Gabriela Varvari și Silviu Rojoni, alături de Corul, Orchestra și Ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara. Participarea la acest eveniment este liberă, cu respectarea prevederilor privind normele sanitare impuse.

Concerte la malul mării, în compania artiștilor Teatrului „Oleg Danovski”

842 30 4Cei aflați pe litoral în această perioadă vor avea parte de o surpriză estivală de proporții. Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța revine în acest weekend cu spectacolele pline de magie, susținute chiar la malul Mării Negre. La 31 iulie, de la ora 18:00, scena plutitoare din Parcul Faleza Lac din Ovidiu va găzdui concertul „A whole new world”, un eveniment dedicat zilelor orașului Ovidiu, în care vor fi prezentate piese celebre, reinterpretate, într-o formulă ingenioasă de rock simfonic. Pe scenă vor urca artiști lirici îndrăgiți precum Daniela Vlădescu, Madleine Pascu, Doru Iftene, Răzvan Săraru, acompaniați de Orchestra și Corul Teatrului. De asemenea, la 1 august, de la ora 19:30, peste 100 de muzicieni îi așteaptă pe melomani la scena de la Plaja „3 Papuci”, cu un nou eveniment muzical din seria „Summer Night Live”, în care vor participa trupa „2 GENTS” (solistul Doru Todoruț și fostul percuționist al trupei Sistem, Ciprian Rogojan), chitaristul Alexandru Nicolae și invitata specială a serii, soprana Ana Maria Donose de la Opera Națională din Iași. Piese celebre precum „Bella Ciao”, „Nothing else matters”, „Someone like you”, reorchestrate și interpretate live, vor încânta publicul într-un peisaj estival unic.

Menționăm că informațiile prezentate în cadrul rubricii „Scena și Ecranul” pot suferi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.