Main menu

header

857 20 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Decorarea locuinței ține cont de trăsăturile definitorii ale fiecărui semn zodiacal într-o măsură mai mare decât se crede. Un studiu recent, derulat de OnePoll, a confirmat faptul că fiecare zodie își adaptează ambientul personalității proprii și potrivește decorațiunile și funcționalitatea de la interior cu stilul de viață și cu starea de spirit din fiecare zi.

Berbec - spiritul de aventură în decorațiuni îndrăznețe

857 20 2Nativii din zodia Berbec au o personalitate mare și tendința de a experimenta viața cât mai mult posibil. Casa lor de vis încorporează culori și modele îndrăznețe și aventuroase, cu accente speciale de mobilier. Chiar dacă se întâmplă să aibă o educație mai conservatoare, simțul de aventură și iubirea de exterior ale acestor nativi se vor vedea oricând într-o față de masă somptuoasă, din dantelă, pusă lejer peste o piesă tradițională, din lemn sau în terasa plină de flori spectaculoase.

Taur - confortul unei canapele generoase

Nativul Taur marchează interiorul casei cu acele elemente tipice personalității sale - eleganță, calm, prosperitate. Taurului îi plac lucrurile frumoase, așa că își va decora casa de vis într-un stil cât mai confortabil, cu canapele generoase și perdele spectaculoase, iar în camerele înalte va exista un tapet cu trimitere la serenitate. Nativul Taur va avea mereu la îndemână toate obiectele de care are - sau ar putea avea - nevoie. Zona bucătăriei este, de asemenea, bine „garnisită”, pentru că Taurul adoră acest tip de plăceri ale vieții.

Gemeni - ferestre largi și fotolii în culori tari

Deși se poate întâmpla să schimbe des detaliile amenajării interioare, Gemenii au câteva repere fixe atunci când vine vorba despre casa ideală. În primul rând, aceasta trebuie să fie spațioasă, iar ferestrele cât mai înalte posibil, pentru multă lumină. Chiar și Gemenii tradiționaliști vor introduce în locuință ultimele cuceriri ale tehnicii. La toate acestea se adaugă de regulă mobilier care trimite cu gândul la relațiile sociale extinse ale nativului - canapele, mese și scaune, fotolii - în culori tari și cu forme ieșite din tipare.

Rac - rafinamentul pieselor de epocă

Sensibil și rafinat, Racul va avea întotdeauna acasă acele piese nemuritoare care trimit cu gândul la aristocrație și lux. Peste toate acestea, detaliile vor fi mereu de un bun gust desăvârșit, fără excese, dar cu maximum de confort. Dedicat familiei și apropiaților, nativul acestui semn va face din bucătărie un loc cu un spirit aparte, unde în jurul unei mese largi se vor aduna cei dragi Racului, cărora nativul le va găti cu plăcere nespusă.

Leu - vibrație din linii spectaculoase

Mereu în centrul atenției, spectaculos și atrăgător, Leul își pune amprenta asupra decorațiunilor interioare. În casa acestui nativ veți vedea tablouri mari amplasate strategic, un dormitor regal, cu spații largi și mobilă stil, iar dacă din întâmplare locuința acestui nativ nu are etaj cu balcoane opulente, sigur apartamentul este unul mare, cu balcoane extinse. Leul este un cuceritor, așa că locuința sa are accente masive, de forță, și puncte focale majore de lumină.

Fecioară - tablouri semnate de mari artiști

857 20 3Casa unui nativ Fecioară surprinde pentru câtă eleganță poate încăpea într-o simplitate desăvârșită. Adeptă a stabilității, Fecioara nu este mare amatoare de extreme nici măcar la capitolul decorațiuni, așa că și un tablou dacă va pune pe perete, acela va fi un desen, poate chiar minimalist; dar întotdeauna semnat de un mare artist plastic. Chiar dacă puține, decorațiunile trebuie să fie cele mai bune posibil. În casa acestui nativ veți observa o lampă exclusivistă, o masă din lemn masiv cu picioare sculptate artistic, un bufet de epocă pe care tronează două sfeșnice perfect aliniate.

Scorpion - piese durabile într-un birou compact

Nativ care ar fi fericit și cu o cabană simplă într-o pădure, Scorpionul nu face rabat la decorarea unei case de oraș. În locuința sa la loc de cinste se vor afla mereu piesele durabile și simple. Cutezător dar discret, Scorpionul ține foarte mult la biroul în care nu este exclus să existe seifuri sau sertare secrete într-un mobilier compact, pentru care nativul este dispus să primească chiar sfaturi de la designeri și unde se derulează existența spirituală a acestui semn pragmatic și cerebral.

Săgetător - casa „la purtător”

Ca orice „călător căruia îi stă bine cu drumul”, Săgetătorul nu ține neapărat să aibă o casă mare, ci doar una în care să existe tot ceea ce îi trebuie și mai ales decorațiuni de bun gust. În livingul unui Săgetător există o mochetă pufoasă pe care tronează o măsuță din sticlă, iar în dormitor, patul foarte mare are alături doar două noptiere, suficiente pentru un maldăr de fotografii și toate obiectele adunate de Săgetător în călătoriile sale nesfârșite. Acest nativ ilustrează perfect ideea de casă „la purtător”, a cărei imagine întotdeauna încape într-o fotografie.

Capricorn - candelabre, lampadare și spațiul de lectură

Om al regulilor și al disciplinei, Capricornul ia în serios decorarea locuinței, așa că în casa acestui nativ nu veți vedea obiecte artificiale sau plastic. Capricornul va avea întotdeauna un candelabru de calitate, o masă din lemn masiv înconjurată de scaune elegante, care trimit mai degrabă cu gândul la o întâlnire de afaceri în cadru intim, un spațiu privat de lectură, unul dintre cele mai elegante și mai confortabile care se pot imagina, cu un lampadar eficient, și un birou larg.

Vărsător - pozele cu cei dragi, înrămate ca niște opere de artă

857 20 4Rebelul zodiacului nu se dezminte nici atunci când vine vorba despre decorarea locuinței. Poate Vărsătorul, un altruist perfect, își va lăsa partenera să aleagă detaliile ambientului, dar întotdeauna va avea spațiul său dedicat, unde nu este exclus să existe o splendidă canapea, într-un albastru tare, alături de rafturi pe care cărțile stau una peste cealaltă. Vărsătorul ține enorm la cei apropiați, așa că pozele cu aceștia vor sta la loc de cinste, înrămate ca niște opere de artă.

Pești - relaxare în verde

Pentru nativii zodiei Pești, nimic nu se compară cu relaxarea de acasă. Deși circulă și călătoresc mult, sunt în mișcare și mereu înconjurați de amici și de zgomote, propria locuință este o lagună dominată de verde și de nuanțe pastel, în care nativul își găsește liniștea, echilibrul și mai ales se reîncarcă pentru alte întâlniri memorabile. În locuințele Peștilor sunt acele perne și cuverturi decorative și moi care invită la meditație, în timp ce mobilierul este minimalist și redus la strictul necesar, pentru a lăsa energiilor spațiu să curgă liber.

Balanţă - biblioteca, în prim-plan

Nu există persoană mai predispusă să învioreze cu un accent hippy un ambient echilibrat decât nativul Balanță. Acesta este nativul în casa căruia există biblioteci care tind să ocupe prim-planul, dar nu lipsește nici sistemul audio, lângă care nativul se bucură de muzică stând pe podea. Acest tip de combinație face ca decorațiunile interioare alese de Balanță să fie covoare spectaculoase. De asemenea, din casa sa nu lipsesc oglinzile elegante.