Main menu

header

863 30 1de Irina Țolea şi Daniel Şuta

Finalul de an aduce bucurie și strălucire pe scenele teatrelor care se pregătesc să surprindă publicul inclusiv în seara de Revelion. Agenda evenimentelor culturale abundă în producții pline de emoție, eleganță, veselie și romantism, cu distribuții surprinzătoare și concerte de înaltă ținută. În continuare vă recomandăm câteva dintre spectacolele care dăruiesc un plus de bucurie și farmec perioadei speciale a Sărbătorilor.

Ozana Barabancea, Concert Extraordinar la Filarmonica din Ploiești

Celebra profesoară de canto, solistă de jazz, operă, operetă și carismatică personalitate tv, Ozana Barabancea va susține un Concert Extraordinar pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Evenimentul are loc pe 20 decembrie, de la ora 19:00, la Sala „Ion Baciu”, și va cuprinde un repertoriu plin de surprize, invitații speciali ai serii fiind pianistul Puiu Pascu și Gloria Barabancea, fiica artistei, în vârstă de 17 ani. Concertul poate fi urmărit de publicul din întreaga țară fiind transmis live online pe platforma Virtual Concert Hall. Prețul unui bilet în sală este de 30 de lei, iar rezervarea unui bilet virtual costă 20 de lei.

„Despre dragoste, cu dragoste”, la Teatrul Național din Timișoara

În perioada intensă și plină de sentimente frumoase din preajma Crăciunului, echipa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara face o surpriză tuturor celor care, indiferent de vârstă, au simțit magia iubirii. Pe 23 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Naționalului timișorean are loc premiera producției „Despre dragoste, cu dragoste”, un spectacol din lirica românească, semnat de Ada Lupu Hausvater. Publicul este invitat să descopere mesajul de dragoste transmis prin valoroase poeme, texte și piese muzicale românești, în interpretarea talentaților artiști: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Alina Ilea, Bogdan Spiridon, Mirela Puia, Flavia Giurgiu, Mălina Petre, Ana Maria Pandele Andone, Roberta Popa, Iuliana Crăescu și Alecu Reus. Invitați speciali în acest spectacol sunt: Lavinia Șandru, Andrei Păunescu și Emerich Imre.

Maia Morgenstern, gardian-șef în „Liliacul”, la Opera Națională din Timișoara

La Opera Națională din Timișoara petrecerea dintre ani va începe mai devreme, cu o atmosferă veselă și strălucitoare, muzică, dans și multe surprize. Pe 31 decembrie, de la ora 18:00, puteți vedea spectacolul „Liliacul”, de Johann Strauss, o repre- zentație extraordinară de Revelion. Celebrul bal mascat sărbătorit la Castelul prințului Orlovski, ce prilejuiește mereu farse și situații comice, atrage personajele într-un carusel de încurcături, rezolvate într-un final entuziast la începutul unui nou an. Montarea strălucitoare realizată de regizorul Mario de Carlo îmbină inspirat momentele de suspans și romantism interpretate de soliști prestigioși precum Cristian Rudic, Mihaela Marcu, Octavian Vlaicu, Gabriela Varvari, Dan Patacă și Mircea Dan Petcu. În mod special pe scenă va urca îndrăgita actriță Maia Morgenstern, care interpretează rolul glumețului gardian-șef Frosh. Montarea se bucură și de alte prezențe surpriză, pe scenă evoluând balerinii Ovidiu Matei Iancu și Andreea Mirea iar la pupitrul Orchestrei Operei din Timișoara fiind invitat maestrul Peter Oschanitzky.

„Avocatul”, premieră în seara de Revelion la Târgu-Mureș

Continuând o frumoasă tradiție, Compania „Tompa Miklos” a Teatrului Național din Târgu Mureș pregătește și în acest an spectatorilor o surpriză chiar în ultima zi din calendar. Pe 31 decembrie, la Sala Mare, de la ora 18:00, are loc premiera spectacolului „Avocatul”, de Molnár Ferenc, în regia lui Attila Keresztes. Comedia muzicală ilustrează relația originală dintre avocatul Sarkany, un profesionist de succes și clientul său, simpaticul hoț Puzser, pe care apărătorul îl ajută să scape basma curată, consolidându-și astfel reputația printr-o pledoarie spectaculoasă. Destinul este însă plin de surprize și într-o zi rolurile celor doi se inversează și universul fiecăruia este dat peste cap. Spectacolul are toate ingredientele unui muzical de succes, pe scenă fiind încurcate și descurcate situații comice, cu replici pline de umor și ironie, subliniate de momentele muzicale și coregrafice antrenante. Din distribuție fac parte Botond Kovacs, Noemi Kadar, Erno Gallo, Levente Nagy, Peter Nagy și Barna Bokor.

„O seară ca în filme”, tema Concertului de Anul Nou de la Sibiu

863 30 2Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sfârșitului de an la Sibiu, tradiționalul Concert de Anul Nou, va avea o temă specială, care te poartă cu gândul la superproducțiile hollywoodiene. Pe 31 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu, are loc Concertul Extraordinar „O seară ca în filme”, un eveniment artistic plin de culoare și eleganță care reunește în program partituri renumite din coloana sonoră a unor producții cinematografice celebre, interpretate într-o manieră inedită, trecând de la jazz și swing la vals ori clasic simfonic. Evenimentul se bucură de participarea unor invitați de marcă precum solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts dar și prim-soliști ai Teatrului de Balet din Sibiu, coordonați de coregrafa Aleisha Gardner.

2022 începe pe ritmuri de vals la Opera Națională din București

O călătorie fascinantă prin atmosfera muzicală a Vienei din a doua parte a secolului al XIX-lea deschide anul pe prima scenă lirică românească. Pe 7 ianuarie 2022, de la ora 18:30, la Opera Națională din București are loc „Concertul Extraordinar de Anul Nou”. Melomanii vor avea ocazia să asculte creațiile strălucite din repertoriul specific perioadei Belle Epoque, din care nu vor lipsi creațiile semnate de Brahms, Waldmann, Léhar, Kalman ori Johann Strauss (tatăl și fiul). Orchestra Operei Naționale, condusă de la pupitru de îndrăgitul dirijor Tiberiu Soare, va onora publicul cu o interpretare inedită a celebrelor valsuri și polci, iar ariile din operetele vieneze se vor bucura de interpretarea virtuoasă a celor trei invitați speciali: sopranele Mădălina Barbu și Renata Vari și tenorul Alfredo Pascu. Concertul Extraordinar de Anul Nou, aflat acum la cea de-a 8-a ediție, este un eveniment realizat de Opera Națională București în parteneriat cu Fundația Calea Victoriei.

Menționăm că informațiile prezentate în cadrul rubricii „Scena și Ecranul” pot suferi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice.