Main menu

header

863 16 12022 este un an al dezvăluirilor, al secretelor care ies la suprafață, al jocurilor de culise. Cine are ceva de ascuns nu prea reușește să păstreze tainele. Nodul Sud în Scorpion ne face să ne întâlnim cu adevărul despre noi și despre ceilalți. Mai ales că în ianuarie-mai și noiembrie-decembrie suntem sub influența lui Jupiter în Pești. Cu cât ne opunem și ne luptăm cu ceea ce nu vrem să acceptăm, cu atât pierdem și suferim. Evenimentul astrologic al anului este conjuncția Jupiter-Neptun în Pești, care ne ajută să visăm la o lume mai bună și ne apropie de Dumnezeu prin credință. Credința este testată, deci, dar Nodul Nord, adică Destinul în Taur ne asigură că 2022 este un an cât se poate de pragmatic. Tocmai când siguranța materială este amenințată suntem forțați să găsim soluții creative pentru a produce bani.

Berbec l 21.03.-20.04.

Sunt stâlpii de sprijin, tot ce produc trebuie să dea mai departe

În 2022, Berbecii învață să trăiască în acceptare. În lunile ianuarie-mai și noiembrie-decembrie, Jupiter se află în Pești și le dă puține șanse de a schimba ceva într-o direcție dorită. Berbecii pot finaliza cu succes acțiuni deja începute, mai puțin sunt încurajați să pornească la drum cu proiecte nou-nouțe. Există și o lipsă de control asupra vieții cu care Berbecii trebuie să conviețuiască, ei nici măcar nu trebuie să ia decizii, pentru că ele vin de-a gata și îi pun în fața faptului împlinit. Calea corectă îi găsește pe Berbeci, ei nici măcar nu trebuie să o caute, căci vine singură. Din mai până la final de octombrie, Jupiter se mută chiar în Berbec și îi activează pe acești nativi, mulți dintre ei simțind că au scăpat dintr-o cușcă și că au toată lumea la picioare. Graba, viteza și impulsivitatea oricum specifice acestei zodii s-ar putea dubla în intensitate, așa că Berbecii s-ar putea să facă doi pași înainte, după care să facă alți doi înapoi sau în lateral, căci ei se aruncă cu capul înainte și își dau seama că unele direcții sunt greșite. Pentru Berbeci, Destinul stă în casa banilor și îi obligă să se reorganizeze din punct de vedere financiar. 2022 este un an în care Berbecii pot să-și schimbe sursele de venit, să administreze mai bine bugetul, să facă bani din tot ceea ce au învățat ei să facă. Există o mare șansă pentru Berbeci anul acesta de a valorifica financiar toate talentele pe care le au și toate abilitățile pe care și le-au dezvoltat. Aceștia își caută independența financiară în 2022, mai ales că nu prea pot să conteze pe alții, dimpotrivă. Se află în situația în care îi sprijină pe ceilalți financiar, emoțional și concret, prin servicii și ajutor. Presiunea este pe umerii Berbecilor, ei devin stâlpii de sprijin ai familiei, prea puțin pot aștepta chiar și de la cei pe care altădată chiar se bazau. Apropiații lor pot avea probleme, iar Berbecii sunt stâlpii de sprijin, tot ce produc trebuie să dea mai departe, 2022 cerându-le altruism.

Taur l 21.04.-21.05.

Sunt campionii anului, cu Destinul care se mută în semnul lor

Tot ce fac Taurii în 2022 nu are legătură doar cu 2022, ci cu viitorul. În lunile ianuarie-mai și noiembrie-decembrie, când Jupiter este în Pești, Taurii dezvoltă un proiect, concep ceva pe termen lung, pornesc o călătorie care îi ajută să devină mai mult decât sunt. Orice decizie iau Taurii, ea trebuie proiectată peste câțiva ani sau chiar mai mult, anul este decisiv pentu asigurarea unui confort de durată. Ceea ce hotărăsc Taurii anul acesta produce rezultate în timp, nu neapărat acum. Iar la capitolul decizii, sunt campionii anului, cu Destinul care se mută în semnul lor. Taurii au puterea de a face lucruri pentru care niciodată nu au fost pregătiți, își descoperă o forță interioară care îi împinge pe altă direcție, își folosesc curajul la un nivel pe care unii l-au mai avut doar cu aproape 20 de ani în urmă. Se anunță un an de schimbare de identitate, iar ceilalți se vor obișnui destul de greu cu această nouă imagine a Taurului, care iese din conservatorism și din șinele pe care este obișnuit să meargă. Poate partea cea mai liniștitoare pentru Tauri este că ei nici nu trebuie să depună prea mult efort ca să provoace lucrurile, căci ele vin singure spre ei. În lunile mai-octombrie, Taurii au parte de evenimente transformatoare care vin singure. Direcțiile, oamenii, oportunitățile se arată fără ca Taurii să se poată opune. Numai Taurii care opun rezistență, trăiesc în negare și se agață doar de ceea ce au, ar putea avea un an mai prost. Ceilalți, care acceptă să facă pasul într-un nou teritoriu care li se așază singur la picioare, își deschid șanse pe termen lung. În plus, există o protecție divină pe care Taurii o simt tot anul, iar această protecție se traduce și prin favoruri primite de la oameni importanți. Taurii au sprijin, sunt favorizați, sunt preferați, pleacă la drum de fiecare dată cu sorți de izbândă sau cu un ascendent asupra altor contracandidați.

Gemeni l 22.05.-21.06.

Cariera e în ascensiune

Gemenii fac un pas în spate. Ei au nevoie, în primul rând, de mai multă odihnă și de mai puțină activitate. Viața acestor nativi se învârte în jurul unor proiecte pe care trebuie să le finalizeze, de aceea, pentru Gemeni este mult mai important ceea ce se încheie decât ceea ce începe. 2022 aduce un capăt de drum: finalul unui stil de viață, încheierea unei relații, finalizarea unei lucrări. Gemenii au nevoie de timp și de spațiu, așa că e de așteptat ca ei să refuze invitații, să evite o viață socială prea activă, să dispară pur și simplu fără să dea explicații. Ei vor să fie lăsați în pace și au nevoie de izolare pentru a se regenera fizic și psihic. Mulți vor avea impresia că în 2022 Gemenii intră într-un laborator de creație, ca într-un cuptor unde au pus ceva la copt, și ies la lumină cu un produs finit pe care îl pun la expoziție. Nu se pot ascunde totuși pe cât și-ar dori, întrucât îi cheamă la rampă responsabilitățile sociale și profesionale. Cariera Gemenilor este în ascensiune, ei se integrează într-un mediu nou, pornesc pe o linie care se dovedește satisfăcătoare, primesc propuneri să ocupe funcții sau poziții care îi onorează. 2022 vine pentru mulți Gemeni cu acel T0 din fizică, cu un timp inițial de la care se pleacă la un drum lung, cu o linie de pornire către o aventură. Aceștia nu prea mai pot să meargă pe cărări bătătorite, ei trebuie să schimbe ceva, să joace un rol pe scenă, să presteze o muncă prin care să aducă o contribuție importantă. Anul 2022 îi solicită foarte mult pe acești nativi în ceea ce privește organizarea, căci au nevoie să se consulte, să ceară sprijin, să apeleze la înțelegeri cu oamenii pe care se bazează. Programul Gemenilor seamănă în 2022 cu mersul trenurilor elvețiene sau japoneze, un singur minut de întârziere poate da peste cap un întreg circuit. 2022 îi învață pe Gemeni să-și administreze timpul astfel încât fiecare clipă să aducă valoare în viața lor.

Rac l 22.06.-22.07.

Aspiraţiile profesionale foarte înalte duc la schimbarea locului de muncă

În 2022 Racii caută variantele optime. Preocuparea majoră a acestor nativi este ascensiunea, creșterea, înaintarea. Cu Destinul în Taur, Racii își găsesc anul acesta locul potrivit între oamenii potriviți. Aspirațiile profesionale sunt foarte înalte, cea ce îi determină pe mulți Raci să-și dea demisia, să înceapă o afacere pe cont propriu, să-și schimbe locul de muncă, ba chiar domeniul de activitate. Racii nu se mulțumesc în 2022 cu un confort al rutinei, ei vor să-și depășească condiția și limitele. Mulți Raci au parte în 2022 de surprize de proporții la care nu s-ar fi gândit, ofertele pot veni de nicăieri. Cu conjuncția Jupiter-Neptun în casa străinătății și a distanței, Racii pot să călătorească departe sau să ia în calcul mutarea în străinătate. Dacă nu, ei pot lucra într-o limbă străină, pentru străini sau într-o meserie care la început să li se pară o limbă străină. Curajul de a face altceva și de a face lucrurile diferit îi recompensează pe Raci în 2022. Ei țâșnesc anul acesta din sfera domestică, acolo unde se refugiază de obicei, și fac un mare pas în față. Jumătate de an, din mai până la final de octombrie, Jupiter în Berbec le agită spiritele în carieră și în plan social. Racii au șansa de a fi promovați, sunt văzuți, sunt apreciați, se afirmă ca specialiști, câștigă încrederea superiorilor. Pentru ei, perioada respectivă este favorabilă deciziilor majore legate de statutul social, iar dacă nu cresc profesional, pot să-și schimbe situația civilă: unii Raci își oficializează relația, alții se separă, unii devin părinți, alții vor fi bunici. Nevoia de afirmare îi face pe Raci ca, în 2022, să facă, să aibă și să fie mai mult decât înainte.

Leu l 23.07.-22.08.

Trebuie să iasă din umbra cuiva și să strălucească pe cont propriu

În 2022 este vorba despre bani. Și, mai mult decât oricând, este vorba despre banii pe care Leii pot să îi primească, datorită planetelor din Pești. Leii caută soluții financiare și le pot găsi prin ajutor de la familie, prin împrumut bancar sau prin sprijin de la partener. Există o contradicție în viața Leilor, Destinul în Taur ne cere tuturor independență financiară, în timp ce Jupiter și Neptun în Pești anunță că ei sunt destul de mult la mâna altora. Asta nu înseamnă că nu vor putea produce pentru ei, ci că aspirațiile lor sunt mai înalte decât pot să-și permită singuri. Veștile bune sunt legate de posibilitatea de a se bucura de venituri care le încununează munca, veștile mai puțin bune vin din două direcții: prima, legată de posibilitatea unei moșteniri, ceea ce înseamnă plecarea cuiva din planul fizic, iar a doua, ce ține de o dependență financiară care este taxată. Practic, singurii Lei care ar fi bine să-și facă probleme și să ia măsuri sunt cei care depind exclusiv de veniturile cuiva (pe banii părinților, pe banii soțului sau soției, pe banii Statului), întrucât astrele anunță că sursa de venit poate să dispară. Destinul în casa imaginii publice și a carierei nu îi lasă pe Lei să lâncezească prea mult. Ei au un an activ, în care caută soluții, se zbat, vor tot mai mult. Leii trebuie să iasă din umbra cuiva și să strălucească pe cont propriu, maturizarea fiind o condiție a anului 2022: copilul se maturizează, elevul devine profesor, ucenicul devine specialist. Creșterea în rang, în grad, în funcție reprezintă direcția anului pentru Lei, care sunt împinși să iasă din confort și să se avânte spre o siguranță pe care să și-o ofere singuri și la care ceilalți doar să contribuie.

Fecioară l 23.08.-22.09.

Nativii care se mint vor avea parte de o trezire care îi zguduie

Fecioarele sunt în căutarea echilibrului tot anul 2022. Planetele din semnul opus le atrag atenția asupra nevoii de a accepta tot ceea ce nu funcționează în viața lor. Nativii care se mint, se amăgesc sau încearcă să nege o situație care îi macină vor avea parte de o trezire care îi zguduie. Fecioarele văd oamenii așa cum sunt, înțeleg cât de mult s-au înșelat în anumite privințe și, mai ales, își dau seama că au fost victimele propriilor așteptări. Acestea sunt nevoite să fie foarte sincere cu ele în 2022 și să recunoască adevăruri pe care nu au vrut să le vadă. Mulți nativi sunt nevoiți să apeleze la soluții radicale pe care tot le-au evitat ca să obțină niște drepturi, de exemplu printr-un proces pe care trebuie să-l deschidă și pe care nu și l-ar fi dorit. Implicarea autorităților sau măcar rezolvarea juridică cu semnătură la notar reprezintă de multe ori singura cale de a ieși dintr-un impas. Anul are multiple birocratice, cu acte, contracte, documente. Destinul în Taur le cere Fecioarelor pe de o parte să-și dea voie să zboare mai sus, pe de altă parte să nu mai lase pe altcineva să le traseze limitele. Fecioara este o zodie care se subordonează de multe ori când nu ar trebui să o facă, iar anul 2022 aduce teste de putere prin care acești nativi trebuie să ia inițiativa și să nu se lase trași înapoi. Fecioarele se pot gândi la o călătorie lungă sau chiar la o relocare, la o schimbare care să arunce o bombă în familie. Pentru acestea, mesajul este cât se poate de clar: soluția este cât mai departe, în circumstanțe cât mai diferite, cu oameni străini sau necunoscuți.

Balanță l 23.09.-22.10.

Ar putea izbucni al treilea război mondial în familie

Anul 2022 le oferă Balanțelor o situație echilibrată: câte provocări, atâtea recompense. Provocările vin mai ales în ianuarie-mai și noiembrie-decembrie și mai ales pe segmentul de sănătate. Este vorba atât despre sănătatea Balanțelor, cât și despre cea a persoanelor dragi. Astfel, provocarea este dublă: pe măsură ce Balanțele oferă sprijin cuiva apropiat aflat într-o situație medicală delicată, ele trebuie să se îngrijească pe ele. Balanțele sunt acum pasibile de diagnostice care să le oblige la restricții severe legate de alimentație și de stilul de viață: să nu consume anumite alimente, să nu bea alcool, să nu ridice greutăți etc. Foarte prohibitiv pare anul 2022 pentru acești nativi, cu restricții care aduc limite pe care Balanțele nu și le-ar fi impus singure. Beneficiile sunt în principal de natură materială și emoțională. Anul acesta, Balanțele câștigă bani din altfel de surse decât din munca proprie. Am stabilit deja că există o formă de incapacitate specifică ce le aruncă pe Balanțe în brațele celor din jur. Iar asta știm prea bine că le place: să lase pe altul, să vadă că mai fac și ceilalți, să se uite de pe margine fără să intre pe teren. Balanțele sunt într-o poziție în care au și mai mult timp, prin urmare văd mai multe defecte și au mai multe păreri. Iar de la aceste păreri ale Balanțelor, în 2022, ar putea izbucni al treilea război mondial în cuplu sau în familie. Deși fac mai puține și se ocupă mai mult de interesele personale, în 2022 Balanțele o duc mai bine, cu sprijinul altora. Acestea se bucură de protecția sau patronajul cuiva în brațele căruia se abandonează.

Scorpion l 23.10.-21.11.

Succesul vine în cuplu, fiind un an excelent pentru căsătorie

Anul 2022 ridică presiunile financiare de pe umerii Scorpionilor. Nodurile Lunare se mută de pe axa banilor, așa că Scorpionii pot câștiga mai bine, pot munci cu mai mult drag și spor, pot aspira spre un confort pe care să și-l permită. Nodul Sud ajunge însă în casa personalității, iar Nodul Nord în casa relațiilor, prin urmare Scorpionii încep să nu prea aibă control asupra propriei vieți. A ceda controlul, a se baza pe altul, a cere ajutor sunt examene pentru această zodie care iubește atât de mult să fie doar propriul stăpân. Destinul în zodia opusă îi împinge pe Scorpioni să se focuseze pe relații, să evalueze relațiile existente și să atragă oameni în viața lor care să-i completeze. Succesul vine în 2022 pentru Scorpioni în cuplu, în parteneriat, în colaborare, fiind un an excelent pentru uniune, îndrăgostire, căsătorie, familie. Casa iubirii și a copiilor este înfloritoare, Scorpionii fiind campioni la aceste capitole. Ei se aprind repede, iau decizii spontane, se lasă luați de val, astfel încât ard repede și intens. Dragostea le cam ia mințile și îi face fie să intre în relații cu parteneri extravaganți, cu diferență de vârstă sau indisponibili, fie să dea curs aducerii pe lume a unui copil. Copiii joacă oricum un rol major în 2022, rolul de părinte fiind primordial. Mai mult, Scorpionii caută atenția publică, ajung pe scenă, se prezintă în fața publicului. A trăi în lumina reflectoarelor este un exercițiu delicat pentru acești nativi care preferă discreția și clar-obscurul. În lunile mai-octombrie viața lor pare mai așezată și mai rațională, cu preocupări profesionale presante și cu atenție acordată sănătății.

Săgetător l 22.11.-21.12.

Asistă la decizii care nu le pică tocmai bine, dar pe care nu le pot schimba

Multă muncă în 2022 pentru Săgetători, iar pe lângă obligațiile profesionale sau de rutină intervin și serviciile în folosul celor dragi. Jupiter și Neptun se întâlnesc în Pești și le aduc Săgetătorilor misiunea de a avea grijă de cei dragi, mai ales de părinți, bunici și alte rude în vârstă. Cum rar se întâmplă ca Săgetătorii să presteze ceva și să plece cu mâna goală, ar putea primi chiar o propunere de afacere, cum ar fi să facă un contract de îngrijire pentru o persoană în vârstă, pe care să o moștenească. În 2022 se rezolvă foarte multe necunoscute legate de patrimoniul familiei și de direcțiile de viață ale copiilor, fraților, surorilor, nepoților. Săgetătorii asistă la decizii care nu le pică tocmai bine, dar pe care nu le pot schimba. De exemplu, își iau gândul de la o iluzie pe care o aveau: copilul care credeau că va sta lângă ei pleacă departe, copilul căruia credeau că îi lasă afacerea alege o facultate în altă specialziare și alte asemenea scenarii prin care Săgetătorii își dau seama că viitorul nu seamănă cu ce era în capul lor. Anul este favorabil reconcilierii cu membrii familiei, mai ales cu cei cu care nu și-au vorbit sau au avut divergențe în trecut. Evenimentele de familie sunt previzibile, indiferent sub ce formă vin ele, de la botez și nuntă până la parastas. Este nevoie de Săgetători anul acesta, ei se dau peste cap să sară acolo unde este nevoie urgentă de ei. Ceea ce îi interesează pe acești nativi este să aibă conștiința împăcată că au făcut tot ce ținea de ei. Mai sunt și Săgetătorii care își întemeiază anul acesta o familie, care se mută în casa visată, care fac îmbunătățiri în locuință pentru a-și spori confortul, sau care se mută cu totul din localitate.

Capricorn l 22.12.-19.01.

Se fac remarcați, ajung să ocupe un rol important

Capricornii vânează diplome, atestate, certificate. 2022 este un an de creștere prin studii, perfecționarea fiind scop în sine, condiție necesară pentru a înainta într-un grad, pe o poziție, într-un rol social. Capricornii au un an favorabil începerii sau continuării unor studii, se apucă de o facultate, de un masterat, de o limbă străină. Cei care nu au aplecare spre dezvoltarea intelectuală progresează prin dezvoltarea de abilități practice. De exemplu, un mecanic va dori să se specializeze și ca electrician, un zugrav va dori să monteze și instalații sanitare, așadar la orice nivel este loc de mai mult și de mai bine pentru Capricorni anul acesta. Mai ales că ei nu prea au stare, nu stau locului, se plimbă de colo-colo, fac naveta. Viața Capricornilor este o continuă pendulare între un punct A și un punct B. Există o dualitate care la unii se traduce prin implicarea în două activități în același timp sau chiar în două relații. Cert este că acești nativi nu pot merge pe un singur drum în același timp, ei parcă se dedublează și apar în două locuri o dată. Destinul în casa iubirii și a copiilor le cere Capricornilor să facă și ceea ce le place, nu doar ceea ce trebuie. Anul 2022 poate fi anul unei vacanțe memorabile, al unor aventuri, al unei mari povești de dragoste. Iubirea este un ingredient al acestui an, care vine fie în formă romantică, fie în versiunea relației părinte-copil. Cert este că în 2022 Capricornii se simt iubiți, apreciați, răsfățați. Anul promite o încununare a unor eforturi, un premiu, un trofeu, care să valideze valoarea nativilor Capricorn, care ies în evidență, se fac remarcați, ajung să ocupe un rol important.

Vărsător l 20.01.-18.02.

Îi pot lua pe cei dragi pe sus şi să se mute în altă casă, localitate sau în altă țară

Pentru Vărsători, anul 2022 aduce o redresare necesară după un consum de uzură. Jupiter, Marele Benefic, trece în Pești, se întâlnește cu Neptun și îi face pe acești nativi mult mai pragmatici. Vărsătorii devin mult mai responsabili cu cheltuielile, devin mult mai eficienți și mai hotărâți să-și atingă un obiectiv. Poate fi vorba despre o achiziție importantă sau despre achitarea unui credit, scopuri cât se poate de concrete aflate pe lista lui 2022. Vărsătorii acumulează material anul acesta, fac tot posibilul să câștige mai mult, își mai iau un job sau de lucru pentru acasă. Optimizarea bugetului este subiect de discuție în casă, căci una dintre căile de acțiune este renunțarea la o investiție, un proiect, o afacere care aduce pierderi, mai mult consumă decât produce sau pur și simplu îi încurcă pe Vărsători, care nu au timp să se ocupe. Timpul este o resursă parcă mai importantă chiar decât banii în 2022, Vărsătorii au nevoie de libertate de mișcare și de spațiu pentru a se ocupa de talentele lor din care, din nou, să facă și bani. Inspirația are pentru Vărsători o dimensiune practică în 2022, ei sunt călăuziți să aplice pentru un post despre care află în ultimul moment, primesc un pont de la o sursă sigură, aud de un post care urmează să se vacanteze și ajung să ocupe un loc aproape picat din cer. Destinul în Taur îi împinge pe Vărsători să ia decizii majore legate de viața de familie. Unii pot să-și ia familia pe sus și să se mute în altă casă, în altă localitate, în altă țară chiar. Binele familiei și viitorul copiilor atârnă decisiv în alegerile pe care le fac Vărsătorii în 2022. Între lunile mai și octombrie, Vărsătorii se remarcă prin studii, dau examene, sunt invitați să ocupe un post, susțin prezentări în fața unei comisii sau a unui public, au parte de o reputație în creștere, mai ales dacă activează într-un domeniu din aria de comunicare, învățământ, transporturi, vânzări, marketing, media.

Pești l 19.02.-20.03.

Trebuie să învețe să trăiască cu ceea ce au

În 2022, Peștii sunt chemați să pună în practică ceea ce știu și să dea mai departe cunoașterea acumulată. Aceștia susțin examene, încep să lucreze într-un domeniu pentru care s-au pregătit îndelung, organizează cursuri, evenimente, conferințe, publică și își fac reclamă. Este un an de creștere a imaginii pentru Pești, care devin cunoscuți prin talente din care fac și bani. Jupiter, aflat la ei acasă în ianuarie-mai și noiembrie-decembrie, anunță pentru Pești rezolvarea favorabilă a unor situații care păreau că nu duc nicăieri. Nativii Pești au parte de o dublare a energiei pe care o poartă cu ei: cei optimiști vor fi de două ori mai entuziaști, cei negativiști vor fiu de două ori mai nemulțumiți, celor care așteaptă să vină cineva să schimbe ceva în viața lor li se vor lungi urechile așteptând. Peștii vor fi mai mult din ce sunt ei în 2022. Același Jupiter le dă și foarte multe dorințe, numai că îndeplinirea lor depinde și de credința pe care o au Peștii că Universul știe mai bine decât ei ce le trebuie. Astfel, Peștii trebuie să învețe să trăiască cu ceea ce au, să se mulțumească cu cât au și să nu se compare cu cei care au ceea ce și-ar dori ei. Dacă trec aceste hopuri, Peștii constată că lucrurile bune pe care și le doresc vin tocmai după ce nu își mai doresc, pentru că au învățat să trăiască și fără ele și să fie la fel de recunoscători. Dificilă lecție, să înveți că se poate trăi și fără ceea ce crezi că nu se poate trăi, dar Peștii care o înțeleg fac un salt uriaș tocmai spre materializare. Lunile mai-octombrie, cu Jupiter în casa banilor, Peștii sunt preocupați de siguranță și confort. În acest sens, sunt pregătiți să-și schimbe serviciul ca să câștige mai mult, să lanseze o afacere, să practice o meserie pentru care s-au pregătit îndelung. Peștii au nevoie de curaj în 2022 și de stimă de sine. Ei trebuie să creadă în ei că sunt pregătiți, știu și pot, că au tot ceea ce e nevoie ca să performeze într-o direcție de care se tem.