Main menu

header

867 28 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

În timp ce unele cupluri se căsătoresc în mici ceremonii liniștite, într-o primărie sau în curtea din spatele casei, alți îndrăgostiți aleg să-și rostească jurămintele în spații ieșite din comun. Pentru acele perechi de logodnici cu ambiții mari, cununia poate deveni memorabilă, chiar unică, prin faptul că se desfășoară în condiții extreme.

Castelul lui Dracula

867 28 2O nuntă cu adevărat de basm este posibilă, dar ceremonia derulată în castelul lui Dracula este cu adevărat extraordinară. Castelul Bran este locul perfect pentru nuntă în cazul acelor cupluri care doresc să-și țină nunta într-un edificiu istoric, care are în plus și aura celui mai faimos vampir din istorie. Deși Dracula nu a fost real, cultura pop a creat o adevărată țesătură de simboluri în jurul personajului imaginat de Bram Stoker, iar castelul lui Dracula este preferat de cuplurile curajoase. Un alt spațiu de aceeași factură este cimitirul Oakland, din Atlanta, Georgia. Oricât de ciudată ar putea părea asocierea dintre ideea de început al vieții în doi cu cea de final al existenței, acest loc de veci istoric atrage ca un magnet numeroase cupluri dornice de a se cununa printre morminte.

Spațiul cosmic

867 28 3Oricât de ciudat poate părea, au existat deja mai multe logodne și chiar căsătorii ținute în spațiul cosmic. Iar trendul continuă. Deși costă o sumă consistentă, o astfel de ceremonie a fost nunta Ekaterinei Dmitriev cu cosmonautul rus Yuri Malenchenko. Care a spus „Da” unei imagini a logodnicei sale, în timp ce a filmat de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Companii aerospațiale precum First Advantage și Space Perspective plănuiesc deja să încaseze bani frumoși de pe urma organizării nunților care sunt pe lista de așteptare. De asemenea, tot în condiții de gravitație zero poate fi închiriat pentru nuntă G-Force One, un avion care poate găzdui 34 de invitați într-un „tur” în jurul lumii și care face toate manevrele necesare pentru ca oaspeții mirilor să experimenteze lipsa gravitației.

Jurăminte în cer

867 28 4Compania Dinner in the Sky a creat o rețea mondială de locații care oferă o experiență cu adevărat unică. Odată ce mesenii sunt așezați și s-au pregătit să mănânce, Dinner in the Sky îi ridică, împreună cu scaunele, mesele, mâncarea și chelnerii, sus în aer, folosind o macara masivă. Compania oferă cuplurilor posibilitatea de a se cununa la fel cum ar face-o în biserică - cu un preot, martori, membri ai familiei și prieteni, o orgă, dar… în nori, la 50 de metri deasupra solului. Similar, tot pentru logodnicii pasionați de înălțimi există varianta pe care o propune Rainbow Ryders, din Albuquerque, Arizona. Este vorba despre derularea ceremoniei de nuntă într-un balon - sau mai multe - pentru un maximum de 75 de invitați.

Ghețurile Antarcticii

O idee stranie de romantism poate fi Antarctica, tărâmul ghețurilor, al apelor nespus de adânci și al frigului pătrunzător. Singurul continent fără vreo așezare umană permanentă și clasat oficial ca fiind cel mai mare deșert din lume a devenit o destinație neașteptat de populară pentru nunți. Companii precum Your Adventure Wedding oferă o varietate de pachete pentru cuplurile care doresc să experimenteze liniștea și măreția mediului antarctic. Însurățeii pot chiar să vâslească pe o plută în mijlocul oceanului rece, în smoking și rochie de mireasă, într-o pace fără egal.

În peșteră, printre stalactite

867 28 5Bizară de-a dreptul, preferința unor cupluri de a se cununa acolo unde a făcut acest lucru, puțin înainte de a-și lua viața, sinistrul Adolf Hitler. Acest spațiu este unul de tristă amintire, situat la aproximativ 30 de metri sub pământ, într-un adăpost antiaerian cunoscut sub numele de Führerbunker, în care fostul dictator s-a cununat cu Eva Braun. Logodnicii cu astfel de apetit pentru senzații sumbre își pot imagina cu ușurință bombele aliate asaltând buncărul și condițiile teribile în care a avut, totuși, loc această ceremonie, în 1945. Pentru amatorii de spații închise și umede pentru ceremonia de nuntă există varianta unei peșteri faimoase din Missouri, SUA, care a căpătat tot mai multă notorietate în ultima vreme. Peștera poate găzdui 50 de invitați ai mirilor și oferă muzică la cimpoi ca acompaniament. La final, cuplul care și-a ținut nunta în acest spațiu primește un abonament pe viață pentru a putea vizita peștera.

Magazin universal

Lisa Satayut s-a declarat mereu obsedată de magazinul universal TJ Maxx. De aceea a ales să se căsătorească cu logodnicul Drew Ellis într-un astfel de spațiu. Mai exact, pe unul dintre culoarele de pantofi. În final, ceremonia a fost de bun gust și chiar frumoasă - magazinul a fost adaptat evenimentului, pentru a găzdui un arc în formă de inimă împodobit cu trandafiri, un covor roșu și o mulțime de petale de trandafiri. Perechea a mers spre altar pe muzică tradițională. De altfel, nu este nimic nou în apetitul unor cupluri pentru a se cununa în magazine. Există o capelă la nivelul al treilea al celui mai mare mall din America, aflat în Minnesota. De-a lungul ultimilor ani, 7.500 de cupluri fericite s-au căsătorit și apoi și-au ținut recepția în acest spațiu comercial.

Căsătorie subacvatică

867 28 6În zilele noastre se poate aranja ușor o întreagă ceremonie de nuntă sub apele mării. Organizarea implică, firește, echipament complet de scuba diving peste costum și rochie. Există zeci de companii care oferă căsătorii subacvatice în cadru maritim superb în Bahamas, Thailanda, Bali, Hawaii, Marea Britanie și multe altele. Majoritatea cuplurilor care optează pentru această variantă consideră că este mai ușor să îngenuncheze pe fundul mării. Compromisul evident pentru o astfel de experiență unică este incapacitatea de a vorbi sub apă, așa că ceremoniile se desfășoară, de obicei, printr-o serie de indicii prescrise. Primul sărut al celor doi soți survine, totuși, pe uscat…

Orice cuplu de logodnici curajoși se poate cununa într-un rollercoaster funcțional, așa cum au făcut Ashley și Thom Marchetti, care au ales să se căsătorească pe Superman, din Six Flags New England

Everest. Pe „acoperişul lumii“

Au avut loc mai multe nunți pe Everest, ba chiar există și „variațiuni” pe această temă: cununii în tabăra de la bază și ceremonii desfășurate spre vârf. În timp ce mai multe perechi aventuroase s-au căsătorit la poalele Everestului, o operațiune nu tocmai simplă, date fiind condițiile speciale de toate felurile, de la temperatură la provizii, cuplul nepalez Moni Mulepati și Pem Dorjee și-au rostit jurămintele de nuntă pe vârful Everestului, pe „acoperișul lumii”. Din cauza frigului și a lipsei de oxigen, întreaga ceremonie a durat mai puțin de zece minute. Cei doi miri și-au scos rapid măștile de oxigen, au spus „Da” și imediat au început rapid coborârea.