Main menu

header

885 29 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

De la mașini zburătoare la iahturi uimitoare, modalitățile de transport futuriste abundă în ultimii ani. Cea mai recentă intrare pe lista luxului este un submarin de excepție, cu vedere panoramică și un confort de invidiat.

Fereastra în formă de ou permite panoramă completă

885 29 2Numit U-Boat Worx Nexus Series, noul submarin face deja senzație și poate transporta nouă pasageri până la 200 de metri în adâncurile mărilor și oceanelor. Una dintre caracteristicile care atrag cel mai mult este fereastra uriașă, în formă de ou, care permite observarea din toate unghiurile, o panoramă completă întregită de scaunele rotative, care favorizează răsucirea instantanee a pasagerilor în momentul în care este ceva deosebit de explorat. „Performanțe de primă clasă și un aranjament unic al scaunelor oferă celor care caută cea mai netulburată priveliște un sentiment de altă lume”, arată dezvoltatorii olandezi ai submarinului. Cu o rezistență de 18 ore de funcționare, cu o baterie mare, care asigură deopotrivă silențiozitate și durabilitate, submarinul oferă un spațiu interior confortabil și generos pentru fiecare pasager în parte.

Nouă pasageri în fața unui spectacol captivant

885 29 3Pe ambele părți ale scaunului pilotului, care este fix și se află în centru, sunt disponibile trei locuri mari pentru adulți. În funcție de nevoi, scaunele pot fi rearanjate pentru a găzdui un pilot, șase adulți și doi copii. „Nu s-a făcut niciun compromis în ceea ce privește echipamentul de siguranță, susținerea vieții sau rezistența”, afirmă producătorul. Fereastra de mari dimensiuni nu are elemente plutitoare superioare sau laterale la exterior, ceea ce oferă un spectacol captivant, indiferent de direcția în care se deplasează submarinul. „Această caracteristică de design permite tuturor să se bucure de o experiență de primă mână a scufundărilor și de toate detaliile explorării profunde a adâncurilor”, adaugă reprezentanții Nexus.

Producătorul U-Boat Worx Nexus Series nu a anunțat până acum prețul unei călătorii la bordul submarinului de lux

Super Sub, un model futurist pentru scufundări

În timp ce multe submarine pot fi accesate doar din anumite porturi și în condiții speciale, U-Boat Worx Nexus este proiectat pentru a fi „foarte stabil, dar manevrabil la suprafață”. Pasagerii pot urca la bord printr-un sistem de balustrade, mânere și trepte amplasate strategic, ceea ce face ușoară alunecarea în interior. De altfel, acesta nu este primul submarin futurist dezvăluit de companie în ultimele luni - recent, a fost prezentat Super Sub, electric, în formă de glonț, care se adresează ecoturiștilor ce doresc să facă scufundări și să se afle în imediata proximitate a vietăților marine. Prețul acestui model începe de la 5,8 milioane de dolari. „Super Sub este potrivit deopotrivă pentru proprietarii privați și pentru întreprinderile comerciale. Nu ar fi surprinzător să vedem o stațiune de lux care operează un Super Sub în viitorul apropiat”, susține managerul Roy Heijdra, citat de dailymail.com.