Main menu

header

885 27 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Perechea de teniși reprezintă acea piesă care nu trebuie să lipsească din garberoba unei persoane care dorește să fie în ultimele tendințe. În mare vogă în continuare, aceste încălțări au devenit omniprezente și se poartă la ținute diferite, în aproape toate anotimpurile, devenind o adevărată declarație de personalitate.

Cu jeanși, formula ideală

885 27 2Piesele vestimentare colorate din dressing pot arăta spectaculos combinate cu teniși albi. Specialiștii recomandă alcătuirea unei ținute personalizate, care inspiră o stare de bine, apoi echilibrarea acesteia cu teniși albi - iar rezultatul va fi unul de excepţie. În același timp, tenișii purtați cu jeanși drepți și eventual cu sacou supradimensionat creează un ansamblu ideal, care trimite cu gândul la anii 1990, reveniți în forță în lumea modei. Pentru o alură relaxată, dar studiată, ansamblul ar putea arăta astfel: teniși, bluză cu guler înalt sau cămașă în carouri, sacou supradimensionat în aceeași nuanță și o geantă tip sac. În sezonul de toamnă se poate înlocui sacoul cu un pardesiu foarte lung, întreaga ținută fiind accesorizată cu o poșetă tip poștaș. Ansamblul este foarte atractiv ca imagine, conferă o notă de lejeritate, dar și de sofisticare, este confortabil și susține nu doar o zi de lucru, ci și o sesiune de shopping. De asemenea, o ţinută sport care să fie practică, dar să arate bine include o pereche de pantaloni de trening şi tenişi, iar în partea de sus se evidențiază talia cu ajutorul unui crop top. Pentru sesiunile de alergat, se pot înlocui pantalonii de trening cu colanţi, iar în zilele răcoroase se adaugă un hanorac cu fermoar, care să poată fi dat cu uşurinţă jos dacă afară se încălzeşte.

Cu fustă amplă - romantism de secol XXI

885 27 3O fustă din mătase ori dintr-un voal fin va arăta extrem de bine împreună cu un pulover simplu, subțire, și o pereche de teniși. Această ținută este șic, emană romantism de secol XXI și, chiar dacă poate părea elegantă și pretențioasă, este în realitate extrem de ușor de purtat, fiind ideală pentru zilele cu program încărcat. La această ținută este foarte potrivită o geantă supradimensionată, în care să încapă toate lucrurile importante, necesare pentru întreaga zi. Practic, potrivit stiliștilor, cu doar câteva excepții, orice model de fustă asociat cu teniși vă poate pune în valoare deopotrivă silueta, stilul și personalitatea.

Cu rochie - ținută subtilă și feminină

885 27 4Dacă zilele calde de vară vă îndeamnă să purtați o rochie vaporoasă, mini, și aceasta se poate „asambla” cu o pereche de teniși cu linie fină, clasică, dându-vă un aer tineresc incomparabil, ușor sport, foarte modern. Tenișii cu imprimeu floral pot fi combinați cu o rochie scurtă din dantelă. Această ținută, subtilă și feminină, este perfectă pentru o întâlnire romantică. Indiferent că rochia este cloș sau mulată, asociată cu teniși este fermecătoare și la o petrecere între prieteni, și la o ieșire în oraș. Puteți alege o rochie cu imprimeu floral și teniși albi sau negri ori mizați pe o rochie într-o singură culoare, asortată cu teniși animal print sau cu imprimeuri geometrice. Totodată, tenişii din pânză pot fi purtați și cu rochii retro maxi, potrivite pe tot parcursul anului. Indiferent de material, aceste piese pot fi combinate cu tenişi în nuanțe neutre sau viu coloraţi. În completarea ținutei se poate opta pentru o jachetă din piele sau denim.

Cu jachetă din piele sau palton - confort urban

885 27 5Tenișii înalți sunt purtați de aproape toată lumea și aproape peste tot, indiferent de vârstă sau preferințe. La o întâlnire cu amicii puteți alege un ansablu cu o astfel de pereche de teniși, combinați cu blugi cu efecte abrazive și o geacă de piele, plus o eșarfă lungă, într-o nuanță vibrantă. De asemenea, tenișii înalți sunt foarte potriviți pentru ideea contemporană de confort urban, exprimată prin vestimentație în ansamblu teniși negri peste gleznă, pantaloni skinny, din piele, o cămașă și un palton lung. Pentru doamnele și domnișoarele care vor să imprime rigoare și autoritate ținutei, există varianta apelului la simplitate - o pereche de blugi largi, care ajung până la carâmbul tenișilor înalți, eventual negri, o jachetă și o bluză supradimensionată. Și domnii pot profita de prezența în prim-planul modei a tenișilor înalți, popularizați în toată lumea de vedete ca Nick Jonas, Jake Miller sau Charlie Puth. Se pot purta cu pantaloni suflecați și o bluză în culori contrastante, ansamblu ideal pentru sezonul festivalurilor, cu pantaloni largi pentru un look relaxat sau în variante din piele, pentru ținute elegante și care se vor potrivi de minune inclusiv cu un costum.

Cu rochii, fuste sau pantaloni scurţi, tenişii nu se poartă cu dres, indiferent de culoarea sau modelul acestuia

De evitat

885 27 6Există anumite combinații din care tenișii nu pot face parte. Acest tip de încălțăminte nu este potrivit cu ținutele jucăușe, adolescentine, alcătuite din pantaloni scurți și topuri colorate plus teniși, eventual și cu șosete multicolore, care sunt demodate, ca, de altfel, și jeanșii boyfriend purtați cu teniși și tricouri supradimensionate, eventual și cu o jachetă de piele deasupra. De asemenea, nici fustele sau rochiile conice ori mulate nu ar trebui purtate cu teniși, întrucât transmit un semnal vestimentar care nu avantajează nici silueta, nici stilul.

Cu costum office pentru alură de… vicepreşedinte

Cel mai important aspect în alegerea unei perechi de teniși este calitatea acestora. Apoi vin, în ordine, modelul, de preferat unul clasic, ușor de combinat cu diverse ansambluri, precum și nuanța care să se potrivească cu tot ce îmbrăcați într-un sezon întreg. Parte intrinsecă a culturii vestimentare contemporane, „tenișii au devenit articole de stil și declarații de identitate încă de la sfârșitul anilor 1970. A fost un punct culminant al stilului tinerilor și acolo sunt bazele a ceea ce înțelegem acum drept cultura tenișilor”, după cum explică Ligaya Salazar, curator al „Sneakers Unboxed”. Perioadele în care vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a ales să poarte teniși la costumul office pentru toate aparițiile sale publice, inclusiv cele din campania electorală de la finalul anului 2020, au făcut ca aceste încălțări să intre într-un prim-plan extins. Așadar, este la mare modă să purtați un ansamblu alcătuit din tricou sau un pulover de cașmir colorat, costum office negru cu pantalon, teniși și o geantă tip plic, supradimensionată.