Main menu

header

890 27 1de Roxana-Ioana Ancuța

O tânără mămică face senzație cu săpunurile naturale în formă de prăjituri și de fructe. Par atât de reale, încât, dacă nu ai știi ce sunt de fapt, probabil ai fi tentat să guști din ele. Diana Popa (medalion) este din Covasna, are 33 de ani, iar de profesie este asistent medical. Pe lângă meseria de bază, în puţinul timp liber care i-a rămas, meştereşte săpunuri inspirate din diferite teme şi dulciuri, pe care îţi vine, efectiv, să le mănânci. Se consideră o persoană talentată, luptătoare, un om căruia îi plac provocările și reușitele. Un adevărat artist, ar spune, care iubește muzica, natura, frumosul și care găsește inspirație aproape în orice, cu talent și ambiție. Asta înseamnă să fii artist.

„Cele mai multe își au rădăcina în pasiunea mea pentru bucătărie”

- Când şi cum ai început să creezi săpunuri tematice?

- Săpunuri am început să fac acum doi ani. Și a fost ceva de genul „hai să încerc să văd dacă îmi iese”. Și mi-a ieșit foarte bine! Este extraordinar să vezi ce minunății pot realiza două mâini dibace. Te simți fericit și împlinit când faci ceea ce îți place cu drag, iar de multe ori rezultatul este peste măsura așteptărilor. Și atunci știi că poți mai mult de atât. Să fac săpun mă relaxează. Și cred că este un hobby care dă dependență. Pur și simplu parcă nu te mai poți opri.

- Dar de unde ți-a venit ideea?

- Această idee mi-a venit de la o minunată doamnă cu care sunt prietenă pe internet, doamna Mariana. Și dânsa face săpun, ea fiind muza mea. Dar toate săpunurile mele „gastronomice”, așa cum le numesc, își au rădăcina în pasiunea mea de a găti în mod special deserturi. Cred că ține de imaginație, perseverență, inventivitate. La unele săpunuri este vorba și despre multă muncă, dar și rezultatul este peste măsură. De multe ori, nici mie nu îmi vine să cred cât de bine și de realistic pot arăta unele săpunuri. Creaţiile mele pot fi văzute şi pe canalul meu de YouTube (Bubu Cuisine), unde am peste 400 de rețete.

„Printre ingrediente am folosit și lapte matern”

890 26 2- Ce ingrediente folosești?

- Încerc, pe cât posibil, să folosesc produse naturale, de înaltă calitate: uleiuri și unturi (de măsline, cocos, ricin, unt de cacao, unt de karitè, unt de mango, ulei de migdale dulci, ulei de avocado, argan etc.), uleiuri esențiale, exfolianți (cafea, ovăz, lufă, sare, semințe), coconi de mătase, lapte (de capră, de cocos, de migdale), apă, bere, infuzii de plante și macerate, produse apicole și, bineînțeles, sodă caustică. Mai nou, fiind proaspăt mămică și având lapte în plus, am făcut săpun și cu lapte de mamă. A ieșit o minunăție! Folosind ingrediente naturale, acestea sunt extrem de benefice pielii: o hidratează în profunzime, o curăță, o catifelează. De asemenea, sunt indicate în diferite afecțiuni dermatologice: acnee, dermatite, psoriazis, iritații ale pielii, roșeață etc. Astfel, săpunurile pot fi împărțite pe categorii: pentru bebeluși, pentru copii, pentru persoane cu piele sensibilă, pentru persoane cu ten acneic, iar lista poate continua.

- Câte astfel de săpunuri ai făcut până acum?

- De când am devenit mămică a doua oară, nu prea mai am timp să fac atât de des precum o făceam înainte. Dar, au fost zile în care făceam 20-30 de bucăți pe zi, iar în total, deși nu le-am numărat, să fie undeva la 1.000 de săpunuri.

„Sunt pure, fine şi cremoase”

890 27 3- Care sunt cele mai căutate modele?

- Cele din aria gastronomiei, cele nemaiîntâlnite, în formă de gogoși, cupcake sau cheesecake, înghețată, croissant, tablete de ciocolată, biscuiți sau căpșune.

- Preferatele tale care sunt?

- Desigur că toate săpunurile îmi plac, însă le prefer pe cele cu lapte de capră, simple, fără parfum. Sunt atât de pure, de cremoase, de fine, încât îți vine să le mănânci. În general, persoanele când țin în mână un săpun, îl duc la nas pentru a-l mirosi. Deși un săpun cu cât este mai „vechi” cu atât este mai bun, veți constata faptul că parfumul nu va rezista în el atât de mult.

„Mai fac balsam de buze, unturi şi creme de corp“

- Ce altceva mai faci în afară de săpun?

- Deși am început timid cu câte un săpun, între timp, am evoluat și mi-am extins aria de acoperire, astfel încât, pe lângă săpun, mai fac și balsam de buze, unturi și creme de corp, bombe de baie, trufe de baie, unguente, scruburi, loțiuni, șampoane etc. Fiind produse naturale, sunt extrem de benefice pielii și sunt incomparabile cu cele din comerț. Și nu o spun eu, ci aceia care au folosit produsele mele care se găsesc pe pagina de Facebook Bubu Soap.