Main menu

header

895 30 1de Irina Ţolea şi Adrian Barna

În miez de august concertele explozive, spectacolele grandioase desfășurate în aer liber și festivalurile pline de energia vacanței sunt în topul preferințelor publicului. Artiști celebri din țară și din străinătate își pun amprenta asupra evenimentelor estivale, dintre care în continuare vă recomandăm câteva pro- ducții de excepție, programate în această săptămână.

 Nepoata lui Chaplin, în premieră în România la Festivalul „Sounds of Oradea”

Un eveniment proaspăt propune publicului orădean întâlniri inedite cu muzica, dansul și o serie de celebrități internaționale. Între 13 și 15 august în Piața Unirii din Oradea are loc prima ediție a Festivalului „Sounds of Oradea”, un eveniment coordonat de dirijorul spaniol David Giménez Carreras, nimeni altul decât nepotul marelui tenor Jose Carreras. În prima seară este programată premiera spectacolului multimedia „Zâmbetul lui Charlie Chaplin”, în care violonistul Philippe Quint va interpreta la o vioară Stradivarius partituri compuse de Charlie Chaplin. Invitata specială a serii va fi chiar nepoata celebrului actor, Kiera Chaplin (model, actriță și cântăreață), care va împărtăși publicului din Piața Unirii istorii și detalii inedite din viața bunicului său. Cea de-a doua seară a Festivalului este dedicată pasionalului Flamenco, în Piața Unirii fiind prezentat în premieră spectacolul „Renaștere”, susținut de artista iberică Olga Lorente. Pe 15 august, concertul de gală „Opera meets Broadway” va încheia festivalul, invitatul evenimentului fiind unul dintre cei mai apreciați tenori ai momentului, Charles Castronovo, care, alături de soprana Diana Țugui, va oferi publicului un recital de arii și duete celebre din opere și musicaluri, fiind acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea. Toate reprezentațiile încep la ora 21:00.

Maia Morgenstern, despre pierderile din viață: „Prin pădure cu Maia”

Ce reprezintă pierderile în viața unui om, de la cele mai mărunte până la cele care pot schimba sensul existenței, puteți afla urmărind un spectacol provocator prezentat de Compania Unteatru din Capitală. Pe 16, 17 și 18 august, de la ora 20:00, în Grădina Casei Universitarilor din București, celebra actriță Maia Morgenstern, vă propune o analiză inedită a sentimentului pierderii în spectacolul interactiv „Prin pădure cu Maia”, un proiect creat și regizat de Alexandru Berceanu. Spectacolul descrie intim și tulburător ce simt oamenii atunci când pierd „ceva”, pe cineva, o amintire, o șansă ori chiar speranța, dar și lupta pentru evadarea din periculosul hățiș al pierderilor. Marii actrițe i se alătură în acest performance compozitorul Constantin Bășica, contra-tenorul Romeo Cornelius dar și Irina Margareta Nistor, într-o participare video extraordinară. Proiectul dezvăluie atât experiențele trăite de artiștii din proiect, cât și mărturiile autentice (povești, scrisori, fotografii, înregistrări video sau audio), colectate de la public pe site-ul Lost Interferences, pentru fiecare fiind special compusă o partitură muzicală, toate fiind integrate, într-o formulă aparte în spectacol.

„Ave Maria”: Corul Madrigal și Marius Manole, spectacol pe faleza din Constanța

Două importante sărbători autohtone Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române vor fi marcate anul acesta printr-un eveniment cultural de excepție. Constănțenii dar și turiștii aflați în această săptămână pe litoral, sunt invitați pe 15 și 16 august, de la ora 21:00, pe Faleza Cazinoului din Constanța, unde Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va susține două reprezentații extraordinare ale spectacolului „Ave Maria”. În decorul autentic al Mării Negre, cu o scenografie spectaculoasă, susținută de un design de lumini impresionant, partiturile muzicale de inspirație sacră, înălțătoare și pline de energie, vor oferi publicului o experiență unică. Invitat special în acest eveniment, cunoscutul actor Marius Manole va completa programul „Ave Maria” cu interpretarea unei emoționante colecții de psalmi, sonoritatea evenimentului fiind, de asemenea, întregită de vocile copiilor din corurile „Cantus Mundi” din Constanța. Accesul este gratuit, dar se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor pe platforma Bilete.ro.

Invitați de marcă la ediția aniversară a Festivalului „Brașov Jazz & Blues”

895 30 2Peste 100 de artiști, români și străini, vor participa între 11 și 15 august la cea de-a X-a ediție a Festivalului „Brașov Jazz & Blues”. În program sunt incluse concerte în aer liber (în Piața Sfântul Ioan și Piața Brassai), dar și jocuri, proiecții de desene animate, ateliere creative muzicale și o discotecă în aer liber, găzduite de Parcul Central. De asemenea, la Cinema Astra vor fi difuzate filme inspirate de viața și creația unor mari muzicieni („Cadilac Records”, „Imagine John Lenon”, „Bohemian Rapsody”, „Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash” sau „Yesterday”). Între concertele programate în Piața Sfântul Ioan vă recomandăm: 11 august - Berti Barbera & LK Band (ora18:00) și Jan Akkerman Band (ora 20:30); 12 august - Michael Oliviera & The Cuban Jazz Syndicate (ora 20:30); 13 august - John Nemeth (ora 20:30); 14 august - Kirk Fletcher (ora 18:00). De asemenea, pe 15 august, de la ora 16:00, în Biserica Fortificată din Bod, celebra artistă Sharrie Williams va susține un concert extraordinar de muzică gospel. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Seri intense la malul mării: concerte live la Festivalul KIMARO de la Constanța

Hiturile celor mai îndrăgiți artiști autohtoni vor electriza atmosfera de la malul mării în acest week-end într-o sărbătoare live a muzicii românești, cu seri de muzică și dans pentru toate gusturile. Între 12 și 14 august, în Parcarea Plajei Modern din Constanța se va desfășura Festivalul KIMARO 2022. Gazda evenimentului va fi cunoscuta realizatoare Liana Stanciu. Festivalul va debuta pe 12 august cu seara „Magic Sunsets” în care, începând cu ora 20:00, vor concerta trupele 3 Sud Est, Bere Gratis și Holograf. Pe 13 august, de la ora 18:00, în cadrul programului „Kiss Energy”, vor urca pe scenă Bad & Boujee, Delia, Antonia, Spike și Voltaj. Ultima seara a KIMARO Festival este dedicată fanilor muzicii rock, de la ora 20:00 fiind programate recitalurile trupelor Lupul cel Rău, Timpuri Noi și Bucovina. Fiecare seară se va încheia, după ora 22:00, cu un Afterparty în compania lui DJ Bogdan Popoviciu. Accesul este gratuit.