Main menu

header

896 30 1de Irina Țolea şi Claudia Mîţoi

Se anunță o săptămână bogată în festivaluri și concerte în aer liber, programul estival având o generoasă ofertă de evenimente, pentru toate vârstele și gusturile, cu participarea unor artiști renumiți din țară și de peste hotare. În continuare, vă recomandăm câteva dintre spectacolele care propun experiențe și întâlniri inedite, potrivite în perioada vacanței.

Cezar Ouatu, concert exploziv, la aniversarea „Agentului 007”, la Amfiteatrul TNB

James Bond, agentul cuceritor și elegant, pregătit mereu să salveze lumea, împlinește anul acesta 60 de ani și va fi sărbătorit în Capitală printr-un eveniment pe măsură. Pe 22 august, de la ora 19:30, la Amfiteatrul de pe acoperișul Teatrului Național din Capitală are loc spectacolul-concert „James Bond Symphonic Night Show”, în care partiturile celebre din coloana sonoră a seriei de filme „James Bond” vor fi interpretate de Cezar Ouatu și Alexandra Crăescu, acompaniați de Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Din spectacol nu lipsesc momentele de acțiune și suspans și chiar o colecție unică de mașini de epocă, elemente menite să reproducă atmosfera speci- fică din jurul personajului care a fascinat mai multe generații de spectatori. Primul film din seria Bond, „Dr. No”, a fost lansat în 1962, rolul principal fiind interpretat de Sean Connery. Ulterior, aventurile spionului „007” au fost continuate, în noi producții, de protagoniștii Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

Concerte la Cetate: muzică pentru toate vârstele la Festivalul Enisala

Un week-end plin de surprize îi așteaptă pe cei care vizitează nordul Dobrogei. La poalele Cetății medievale de la Enisala, judeţul Tulcea, între 19 și 21 august se va desfășura Festivalul Enisala, care va întâmpina publicul cu un târg al meșteșugarilor, produse tradiționale, un parc de distracții, dar și o serie de spectacole folclorice și concerte pop, rock și folk, susținute de artiști consacrați. Între vedetele care vor urca pe scena festivalului se numără Luminița Anghel, Ovidiu Lipan Țăndărică și Stela Enache, naistul Nicolae Voiculeț, Ionuț Galani, Voltaj, Cargo, Taraful Marin Alexandru și Lavinia Furtună, Ansamblul „Danubius” Tulcea, Ansamblul „Altona” Cerna și Ansamblul „Cimbrișor” Isaccea. Spectacolele vor începe în fiecare seară la ora 18:00 și se vor încheia la ora 23:00 cu focuri de artificii. Intrarea este gratuită.

Săptămâna celor trei festivaluri la Fălticeni

Nume sonore ale teatrului, filmului și muzicii românești vor fi prezente la cele trei evenimente cu tradiție, programate între 22 și 28 august la Fălticeni: Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”, „Draga Film Fest” și Festivalul „Fălticeni Folk”. Între invitații de onoare de la Fălticeni se numără Cezara Dafinescu, Maia Morgenstern, Alex Șerban (strănepotul maestrului Gr. V. Birlic), Dan Tudor, Virginia Rogin și Ion Sapdaru. Spectacolele în aer liber vor fi găzduite de scena din curtea Colegiului „Vasile Lovinescu” (ora 20:30) și dintre producțiile incluse în program vă recomandăm să nu ratați: drama „Baltagul”, cu Maia Morgenstern în rolul principal (22 august); piesa „Amadeus”, cu Claudiu Bleonț în rolul lui Antonio Salieri (23 august); spectacolul „Ivan Turbincă” (24 august), dar și recitalurile folk susținute pe 27 și 28 august de Radu Gheorghe, Paul Tihan și Cezar Popescu. De asemenea, la Centrul Cultural „Birlic” puteți vedea comediile: „Cum m-am lăsat de gândit”, cu Anca Sigartău și Răzvan Krem Alexe (24 august - ora 18:30) și „Ce vrăji a mai făcut soția mea” (26 august - ora 18:30).

Artiști celebri cântă la Iași, la Festivalul „Inimo”, pentru a schimba destinul a peste 10.000 de copii

Cei mai îndrăgiți artiști autohtoni și-au anunțat participarea la lansarea unui nou festival la Iași, un prilej de distracție și, totodată, un maraton al faptelor bune. În perioada 19-21 august, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași are loc Festivalul Caritabil „Inimo”, un eveniment organizat de fundația „Glasul Vieții” la inițiativa părintelui Dan Damaschin. Timp de trei zile vor fi prezentate spectacole pentru copii, reprezentații de circ, dar și o serie de concerte pline de energie, susținute de protagoniști renumiți. Astfel, pe scenă vor urca Andra, Smiley, Ștefan Bănică Jr., Feli, Taxi, Vunk, The Motans, Annes, Direcția 5, Damian Drăghici & Brothers, Laura Lavric, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Circul de Stat din Chişinău, Fanfara de la Chetriş și Gașca Zurli. Accesul se face prin achiziţionarea unui bilet, echivalent unei donaţii, pornind de la valoarea de 25 de lei - pentru o zi de festival. Toate fondurile strânse vor fi folosite pentru pregătirea a peste 10.200 de copii nevoiași pentru viitorul an școlar și deschiderea Policlinicii Sociale din Iași. Evenimentele încep la ora 13:00 pe 19 august, și de la ora 11:00 pe 20 și 21 august.

Ricchi e Poveri și Dr Alban, pe scena „We Love Music Festival”

896 30 2Într-o mare petrecere în aer liber, hiturile retro din perioada anilor ’90 și 2000 și muzica generației de azi vor răsuna live în cadrul „We Love Music Festival”, organizat între 18 și 21 august la Râmnicu Vâlcea (platoul Fețeni). Fanii ritmurilor R&B, soul, disco, dance, reggae și pop vor avea ocazia unor întâlniri de neuitat cu peste 30 de artiști renumiți din muzica românească și internațională, precum Ricchi e Poveri (foto), Lou Bega, Dr Alban, Nana, Haddaway, Oceana, Ronan Keating, ATB, Jay Sean, Blue, 3 Sud Est, Connect-R, Anda Adam, Speak, Los Anonimos, Ottawan, DJ Project, Arsenie (ex. O-Zone), Class, LA, Body & Soul, Sweet Kiss, Alessandro Canino, Giorgio Ciabattoni și mulți alții. Concertele încep la ora 18:00, iar la finalul acestora petrecerea va fi continuată până în zori, cu câte o megapetrecere „Disco Anul 2000”.

„Păpuşi în costume populare şi de epocă”, la Muzeul Național de Istorie

„Călușarii”, „Țărăncuța maramureșeană”, „Dansatoarea spaniolă” ori „Prințesa africană”, acestea sunt câteva dintre exponatele pe care le puteți admira, până în luna septembrie, la Muzeul Național de Istorie a României din Capitală, în cadrul expoziției „Păpuși în costume populare și de epocă”. Dintre cele peste 1.000 de exponate, 800 de păpuși sunt îmbrăcate în costume tradiționale și de epocă din Italia, Spania, Belgia, Franța și Olanda, iar peste 200 de păpuși, unele accesorizate, reconstituie caracteristicile specifice portului românesc, fiind realizate în perioada 1960-1980 de celebra fabrică „Arădeanca”, la „Arta Crișana” și la alte cooperative. Lucrările provin din fondul Asociației „Muzeul Jucăriilor” din România.