Main menu

header

897 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Evenimente în premieră sau care au deja o frumoasă tradiție, concerte pentru toate gusturile, comedii, producții pline de energie și adrenalină, având protagoniști renumiți pe afiș, se pregătesc să încheie spectaculos sezonul de vacanță. În continuare, vă recomandăm o serie de evenimente remarcabile, pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Festivalul de Operă și Operetă de la Timișoara: muzică în Parcul Rozelor

Arii și partituri celebre vor răsuna live în Parcul Rozelor din Timișoara, cu prilejul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului de Operă și Operetă. Evenimentul organizat de Opera Națională din Timișoara își propune să promoveze „marea muzică a lumii” în rândul publicului larg. Festivalul va fi deschis pe 27 august (ora 21:00) de concertul-eveniment „Mozart sub clar de lună”. Pe 28 august (ora 20:30) este programată opereta „Liliacul”, de Johann Strauss, având-o ca invitată specială pe soprana Diana Țugui în rolul Rosalindei. Pe 2 septembrie (ora 20:30) puteți viziona musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, o producție grandioasă care reunește pe scenă peste 25 de protagoniști, Corul, Baletul și Orchestra Operei Naționale din Timișoara, condusă de dirijorul invitat Vlad Conta. Pe 3 septembrie (ora 20:30) este „Seara Verdi”, fiind programată celebra dramă lirică „Traviata”, rolurile principale fiind interpretate de Narcisa Brumar și Cosmin Ifrim, iar pe 4 septembrie Festivalul se va încheia cu o montare de excepție a operei „Tosca”, de G. Puccini, avându-i ca invitați speciali pe dirijorul David Crescenzi și baritonul Cătălin Toropoc, în rolul lui Scarpia. Spectacolele sunt găzduite de Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, iar accesul e gratuit.

„Nunți, botezuri, înmormântări”, o afacere în stil românesc, se lansează la TNB

Realitățile vremurilor pe care le trăim și mentalitățile întâlnite în societatea românească, „afacerile” făcute în stil mioritic și modul original în care se adaptează românul la orice situație sunt prezentate într-o cheie comică inedită în noua producție cinematografică „Nunți, botezuri, înmormântări”, un film în regia lui Alexandru Lustig, după un scenariu de Adrian Lustig. Avanpremiera comediei este programată pe 27 august, de la ora 19:00, la Amfiteatrul în aer liber al Teatrului Național din Capitală. Comedia spune povestea unui bărbat care, în plină criză economică, plănuiește să profite de o oportunitate imobiliară și să câștige un milion de euro. Doar că socoteala de acasă nu e aceeași cu cea din târg și un conflict spontan cu vecinii, proprietarii unui club de evenimente, încurcă lucrurile și îi dă peste cap toate planurile de îmbogățire. Filmul beneficiază de o distribuție de zile mari, între protagoniști numărându-se:  Șerban Pavlu, Gheorghe Ifrim, Anca Sigartău, Ilona Brezoianu, Dan Rădulescu, Sergiu Costache, Nicodim Ungureanu, Valentin Rupiță, Jean de la Craiova și Vlad Jipa. Premiera filmului pe micile ecrane din țară va avea loc pe 23 septembrie.

Luis Fonsi, Zucchero și Paris Hilton deschid „IntenCity” din Craiova

897 30 2Cel mai mare festival muzical din sudul țării se lansează în această săptămână la Craiova. Între 26 și 28 august, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie se va desfășura prima ediție a Festivalului „IntenCity”. Organizatorii promit publicului o sărbătoare live a muzicii de ieri și de azi, în program fiind incluse recitaluri explozive ale vedetelor muzicii disco, dance, hip-hop, reggae, pop, latino și electro. Astfel, pe 26 august, pe scena Festivalului vor urca Thomas Andres and The Modern Talking Band, East17, Ricchi e Poveri, Zucchero, Boney M XP, Sandra, Ice MC, La Bouche, No Mercy, Nana, DJ Conte, C-Block, dar și autorul celebrului hit „Despacito”, portoricanul Luis Fonsi. Pe 27 august vă puteți întâlni cu Afrojack și Clean Bandit, Zion Y Lennox și Paul van Dyk (la seara DJ-lor anunțându-și participarea și celebra actriță şi fotomodel Paris Hilton, care va mixa alături de artiștii consacrați), iar pe 28 august Festivalul se va încheia cu concertele susținute de DJ Snake, Jason Derulo, Natti Natasha, Faydee și DJ Mahmut Orhan. Spectacolele încep în fiecare seară la ora 19:00.

Dragostea în termeni de business: „Iubești? Plătești!”, la Oradea

Ce se întâmplă atunci când soția și amanta se întâlnesc, se înțeleg și chiar ajung să facă afaceri împreună, puteți afla urmărind comedia explozivă „Iubești? Plătești!”, cel mai nou spectacol montat pe scena Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Piesa adaptată după textul „Soț de vânzare”, de Mikhail Zadornov, ne introduce în casa unui cuplu blazat și comod, a cărui rutină conjugală este întreruptă de apariția neașteptată a unei tinere vulcanice, îndrăgostită de soț, care-i face nevestei o ofertă de nerefuzat pentru a-i reda acestuia libertatea. Conflictul este fermecător gestionat în scenă de protagoniștii Sorin Ionescu, Denisa Irina Vlad și Corina Cernea care reușesc să marcheze cu originalitate și umor tema picantă a căsniciei moderne. Spectacolul se joacă pe 28 august, de la ora 20:00, în aer liber, la scena de la Cetatea din Oradea, următoarea reprezentație fiind programată pe 9 septembrie. Reprezentațiile fac parte din stagiunea estivală a Teatrului „Regina Maria”, în cadrul căreia mai puteți viziona comediile: „…Escu”, pe 31 august (ora 19:00), la Sala Mare a Teatrului orădean, și „Profu’ de franceză”, pe 3 septembrie (ora 20:00), în Cetatea Oradea.

Muzică „la înălțime”: Promenada Operei Naționale din București

Muzică, ateliere creative, personaje celebre din opere și chiar călătorii cu balonul îi așteaptă pe cei aflați în acest weekend în Capitală. Pe 27 august, începând cu ora 12:00, pe esplanada din fața Operei Naționale din București se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Promenadei Operei. Publicul va avea acces la sesiuni de educație estetică și face-painting, ateliere de pictură și creație de costume, „Ore de sport în iarbă”, o bibliotecă în aer liber, iar în cadrul proiectului RiseUP doritorii vor fi ridicați la înălțime, deasupra esplanadei Operei, cu ajutorul unuia dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România. De la ora 21:00 publicul este invitat la Gala extraordinară „Promenada Operei”, în care vor evolua artiștii Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu, Cristina Eremia, Sorana Negrea, Daniel Magdal, Dan Indricău, Marius Boloş, Ion Dimieru, dar şi Corul, Baletul și Orchestra Operei Naționale din București, condusă de maestrul Tiberiu Soare. Accesul este gratuit.