Main menu

header

911 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Cu mesaje pline de emoție și sensibilitate, umor fin, muzică de calitate și interpretări surprinzătoare se pregătesc scenele autohtone să întâmpine publicul în noile evenimente programate la început de decembrie. Vă prezentăm în continuare câteva dintre producțiile care promit experiențe artistice de excepție în această săptămână.

Ioan Andrei Ionescu, un homeless visător: „Zorro”, în premieră la TNB

911 30 2Îi vedem aproape zilnic, în toate colțurile lumii, parte din decorul străzii, izolați într-un univers straniu și nicicând nu ne întrebăm ce gândesc, ce i-a adus aici. O perspectivă tulburătoare asupra existenței oamenilor fără adăpost este ilustrată emoționant în noul spectacol montat de regizorul Toma Dănilă pe scena Teatrului Național din București. Pe 4 decembrie, de la ora 20:00, la Sala Pictura, are loc prima reprezentație a spectacolului „Zorro”, o adaptare după volumul scriitoarei italiene Margaret Mazzantini. Textul dezvăluie povestea nebănuită a unui om care alege postura de homeless ca pe un refugiu din lumea în care nu se mai regăsește. Prețul plătit, drama singurătății, lipsa iubirii, dar și libertatea neîngrădită de a exista după cum îi dictează inima, sunt excepțional reconstituite de actorul Ioan Andrei Ionescu, protagonistul acestui monolog teatral impresionant. Premiera spectacolului este programată pe 11 decembrie.

Corul Madrigal poartă magia Sărbătorilor în marile orașe: „Pe drumul Crăciunului”

911 30 3Continuând o frumoasă tradiție Corul Madrigal întâmpină Sărbătorile cu o surpriză pentru public și în această săptămână lansează spectacolul-concert „Pe drumul Crăciunului”, o poveste ce evocă valorile familiei, speranța și credința. Programul cuprinde piese din repertoriul clasic și modern, colinde românești și internaționale, dar și poeme și texte dramatice celebre. Soliștilor Corului Madrigal li se alătură în acest proiect grandios actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu. Spectacolul va fi prezentat într-un turneu național având programate următoarele reprezentații: 4 și 5 decembrie - Opera Națională din Cluj; 7 decembrie - Teatrul Național din Târgu Mureș; 10 decembrie - Teatrul Național din Timișoara; 11 decembrie - Teatrul Național din Craiova; 14 decembrie - Teatrul Municipal din Suceava; 15 decembrie - Opera Națională din Iași; 19 și 20 decembrie - Opera Națională din București. Toate reprezentațiile încep la ora 19:00. 

„Moștenire cu bucluc”, o comedie marca Dan Tudor, în premieră la Sala Dalles

Tentația îmbogățirii peste noapte și mecanismul spectaculos pe care aceasta îl declanșează în individ sunt fermecător definite într-o nouă comedie semnată și regizată de Dan Tudor. Pe 3 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles din București, are loc premiera spectacolului „Moștenire cu bucluc”, o parodie inspirată de povești, idei sau întâmplări cu moșteniri și moștenitori. Tema mereu actuală a urmașilor „apăruți” la revendicarea averii lăsate de câte un răposat milionar, este valorificată într-un text spumos și plin de ritm. Scenele comice delicioase, cu moștenitori entuziasmați, pregătiți să se înfrunte sau să negocieze, sunt inspirat interpretate de o echipă de protagoniști de excepție, din distribuție făcând parte Anca Țurcașiu, Corina Dănilă, Dani Popescu, Andrei Duban, Adriana Guluțanu, Tudorel Filimon și Dan Tudor. Pe scenă se storc lacrimi, se inventează emoții și amintiri, se țes planuri mărețe, tensiunea crește și surprizele se țin lanț îndreptând întreaga poveste către un final neașteptat.

Marcel Pavel, Cezar Ouatu și Jonathan Cilia Faro, se „înfruntă” live, la Sala Palatului

O călătorie muzicală fascinantă către cele mai faimoase repertorii ale lumii îi așteaptă pe melomani pe 3 decembrie, de la ora 20:00, la Sala Palatului, în cadrul concertului „Pop-Opera”, un spectacol plin de eleganță, energie și surprize. Patru îndrăgiți artiști români, cu voci inconfundabile (Marcel Pavel, Monica Anghel, Cezar Ouatu și Sorina Enea), alături de invitații internaționali, tenorul Jonathan Cilia Faro (USA) și soprana Veronica Liberati (Italia), propun publicului un program variat ce reunește într-o formulă originală duete și arii celebre din opere, cu hit-uri reprezentative ale muzicii pop.