Main menu

header

963 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Comedii și spectacole în premieră sporesc buna dispoziție şi entuziasmul din preajma Sărbătorilor, iar artiști renumiți se pregătesc de întâlniri unice cu publicul din întreaga țară. În continuare vă recomandăm câteva producții de teatru, film și muzică pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

„Regal Vienez”: artiști din două orchestre celebre din Europa concertează în România

Strălucirea și eleganța marilor spectacole din sezonul Sărbătorilor sunt reeditate în cadrul concertului „Regal Vienez”, un eveniment clasic de excepție, cu protagoniști renumiți la nivel internațional. În formula care i-a consacrat pe J. Strauss și mai apoi pe Andre Rieu, celebrul dirijor și violonist român Bogdan Costache va conduce două orchestre reunite (Teatro D’Opera Italiana și Opera Vox), oferind spectatorilor un program antrenant de valsuri, marșuri și polci, partiturile fiind însoțite de spectaculoase momente coregrafice. „Regalul Vienez” va putea fi urmărit de publicul din întreaga țară, primele reprezentații fiind programate astfel: 7 decembrie, Brăila; 8 decembrie, Constanța; 9 decembrie, Vaslui și 10 decembrie, Iași. Până la finalul lunii, „Regalul Vienez” va ajunge în fața spectatorilor din Botoșani, Focșani, Ploiești, Timișoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Deva, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca și Baia Mare. În Capitală, concertul va fi susținut la Sala Mare a Teatrului Național din București pe 26 decembrie, de la ora 20:00.

Paula Seling, colinde tradiționale într-un concert „Magic”

Colindele culese din Maramureșul natal, cântecele sfinte ori melodiile internaționale celebre fac parte din repertoriul emblematic prin care Paula Seling dă farmec lunii decembrie. Și în acest an, carismatica artistă a pregătit un program care definește atmosfera unică a Sărbătorilor în concertul intitulat „Magic”, programat pe 11 decembrie (ora 20:00) la Sala Luceafărul din Capitală. Cu piese reprezentative precum „Steaua răsare”, „Moș Crăciun”, „Bună seara la fereastră” ori piesa proaspăt lansată „Hai, române!”, Paula Seling îi va colinda pe românii din întreaga țară, începând cu 12 decembrie concertul „Magic” fiind prezentat în Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Bacău, Iași, Galați, Constanța, Giurgiu, Brașov și Ploiești.

„Te iubesc, te vreau, dar te schimbi!”, în avanpremieră la Teatrul de Operetă din Capitală

Evoluția relației de iubire este surprinsă în ipostaze neașteptate, pe muzică, în pași de dans, în scene romantice ori de un comic exploziv în noua producție lansată pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din Capitală. Pe 9 decembrie, de la ora 19:00, puteți vedea prima reprezentație a spectacolului „Te iubesc, te vreau, dar te schimbi!”, un cabaret antrenant ce ilustrează etapele poveștilor de amor de-a lungul vieții, de la prima întâlnire la dragostea matură, până la capriciile cuplului de pensionari. Emoții puternice, profund umane, sunt exprimate cu vervă și energie de o echipă de artiști îndrăgiți, între care îi amintim pe Tania Popa / Oana Rusu, Letiția Vlădescu, Victor Bucur, Valentino Tiron / Mihai Bisericanu, Silviu Mircescu și Daniel Burcea.

Colinde de suflet: Ștefan Hrușcă, turneu național în luna decembrie

Respectând o tradiție îndrăgită de public, cunoscutul artist Ștefan Hrușcă începe în această săptămână un turneu național, prezentând în marile orașe din țară un concert de colinde românești. Concertele sunt programate pe 11 decembrie la Timișoara, pe 12 decembrie la Satu Mare, pe 13 decembrie la Baia Mare și pe 17 decembrie la Focșani. Pe 18 decembrie Ștefan Hrușcă va susține două reprezentații la Sala Mare a Teatrului Național din Capitală (de la orele 17:00 și 20:00), alături de o invitată specială: mezzosoprana Ruxandra Donose. Ștefan Hrușcă va continua să-i colinde pe români în reprezentații speciale la Brașov - 19 decembrie, Iași - 20 decembrie, Suceava - 21 decembrie și Cluj-Napoca - 22 decembrie.

„Visul”, o comedie explozivă inspirată din realitate, în regia lui Cătălin Saizescu

O nouă comedie românească descrie original provocările vieții de artist, dar și modul în care arta poate schimba destine. Inspirat din fapte reale, filmul „Visul”, semnat de regizorul Cătălin Saizescu, spune povestea unui tânăr și entuziast actor de provincie, care ajunge să monteze o capodoperă a lui Shakespeare în penitenciar, având drept protagoniști deținuți semianalfabeți. Pelicula a fost filmată pe mai multe scene bucureștene, dar și în Penitenciarul Rahova și se bucură de o distribuție de zile mari: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Gloria Găitan, Serghei Niculescu-Mizil, Nicodim Ungureanu, George Ivașcu, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Irina-Margareta Nistor, Silviu Mircescu și Ștefan Lupu. Filmul poate fi văzut pe marile ecrane din întreaga țară începând cu data de 12 decembrie.