Main menu

header

963 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

La numai 9 km sud de Oradea, pe DN76 vi se oferă cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din țară. Băile Felix au beneficiat de investiții, publice şi private, de peste 70 de milioane de euro începând din 2020 și se pregătește de cel mai bun an din istorie: se anticipează că peste 300.000 de turiști vor ajunge numai în această vară la Băile Felix. Unde au „la pachet” și relaxare, și tratament, și distracție.

Izvoarele cu apă geotermală cu temperaturi de 43°C-49°C au proprietăți curative certificate

Apele din Băile Felix sunt unice în Europa, în fruntea topului apelor curative, adevăr dovedit fără niciun dubiu de analizele efectuate de instituţiile de specialitate din Occident. Unicitatea lor constă în echilibrul fiziologic dintre compoziţia chimică şi termalitate. Acest aspect le face extrem de apreciate şi eficiente atât în cure externe, cât şi în cure interne. Băile cu ape termale din Băile Felix permit tratarea reumatismului, afecțiunilor neurologice, ginecologice, afecțiuni ale sistemului circulator (arterite), hernie de disc cervicală sau lombară, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite. Bazele medicale dispun de instalații pentru electroterapie, hidroterapie, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Izvoarele cu apă geo-termală cu temperaturi de 43°C-49°C au proprietăți curative certificate, fiind oligometalice, bicarbonatate, calcice și sodice, iar nămolurile au proprietăți sapropelice.

Ce atracții - și distracții! - nu trebuie să ratați în niciun caz

În afara beneficiilor apelor termale, la Băile Felix vă puteți bucura sufletul cu lacurile cu nuferi și lotuși, populate cu broaște țestoase si pești exotici, rezervația naturală „Pârâul Peța” sau fenomenul carstic de pe Dealul Șomleului - Avenul de la Betfia sau Avenul „Hudra Bradii”, cu o adâncime de 86 de metri. Ca să nu mai amintim de distracția oferită de ștrandul cu apă termală Apollo (din 1900!), ștrandul cu valuri (cel mai vechi din România, de aproximativ 107 ani!) sau Aqua Park-ul acoperit. Nu uitați un nume, o stațiune, o desfătare sănătoasă: Băile Felix!

Când veți ajunge la Băile Felix, nu ratați o excursie la Peștera Urșilor din localitatea Chișcău (chiar dacă este la 75 km sud-est). Peștera Urșilor este singura peșteră din România amenajată la standarde internaționale și este unică prin densitatea fosilelor ursului de peșteră