Main menu

header

964 32 1de Camelia Onciu

Există multe metode, iar idei și mai multe de confecționat lumânări handmade. Pare greu de crezut, dar candelele pot fi realizate chiar și din zăpadă. Mai bine zis, sunt lumânări care ard în zăpadă, pentru o atmosferă de Crăciun feerică și originală. Partea din ceară poate fi adusă și în casă, pentru a vă decora masa cu sculpturi interesante. Acest proiect va îngloba munca și imaginația dumneavoastră și poate fi și o activitate de familie, excelentă pentru zilele în care copiii s-au plictisit.

Topiți capete de lumânări vechi

Pentru a realiza lumânări de zăpadă, aveți nevoie în primul rând de zăpadă (alegeți o zi în care stratul are cel puțin 8 centimetri), ceară sau parafină, creioane vechi sau lumânări colorate de anul trecut, o conservă de tablă. Pentru fiecare lumânare, sunt necesari cam 500 ml ceară topită. Puneți bucățile de ceară în conservă sau într-o oală veche. Turnați doi centimetri de apă într-o tigaie, apoi așezați cutia în tigaie. Încălziți pe aragaz până fierbe apa. Urmăriți cu atenție parafina în timp ce se topește și adăugați bucăți de lumânări colorate sau mine de creioane colorate. Pescuiți cu o furculiță fitilele. Nu puneți niciodată parafină direct în tigaie și nu aduceți ceara la fierbere.

Pregătiți matrița în stratul de nea

964 32 2Mergeți afară pentru a pregăti matrița de zăpadă. Găsiți un loc în care zăpada este adâncă (dar nu foarte, ca să nu fie necesară prea multă ceară) și suficient de solidă pentru a-și păstra forma atunci când faceți o gaură în ea. Cu pumnul, faceți găuri de diferite forme și dimensiuni. Duceți afară cutia cu ceară topită. Turnați cu atenție ceara în gaură. Puneți fitile în mijloc (sfoară de bumbac). Țineți-le drept câteva minute, până când ceara s-a întărit suficient. Lăsați totul așa aproximativ o oră. Acestea sunt lumânările dumneavoastră de zăpadă, care vor lumina magic curtea sau chiar pervazul exterior al casei.

Sculpturi unice

Dacă doriți să aduceți în casă proiectul dumneavoastră, evident lumânările nu vor rezista. Dar puteți transfera doar ceara. Săpați cu atenție în jurul lumânării cu mâinile. Extrageți ceara, aduceți-o în casă și clătiți-o cu apă rece. Este distractiv să vedeți ce sculpturi unice s-au format sub zăpadă! Tăiați fitilul la aproximativ un centimetru. Îndepărtați orice denivelări de pe fundul lumânării cu un cuțit fierbinte, astfel încât candela să stea în picioare. Înconjurați baza lumânării cu cetină. Aveți o decorațiune abstractă care va lumina masa de Crăciun!