Main menu

header

966 28 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Majoritatea cuplurilor se gândesc, pentru ziua cea mare a cununiei, la locul perfect - unii îndrăgostiți chiar așteaptă mult timp să se elibereze spațiul pe care îl au în minte. Alți miri, însă sunt mai neconvenționali, iar unii au ales modalități și locuri de-a dreptul ciudate de a-și jura iubire veșnică.

Jurăminte în zece secunde, pe o pistă NASCAR

966 28 2Pe 8 august 2023 s-a anunțat o oportunitate pentru cuplurile din Statele Unite de a se căsători la „viteza NASCAR”, în onoarea ultimei curse a lui Kevin Harvick din Las Vegas. Tori Lindsay și Nick Brendel, fani NASCAR, au fost aleși ca norocoși câștigători ai concursului. Așadar, pe 15 octombrie 2023, când Kevin Harvick și-a făcut oprirea la boxă în timpul cursei din South Point 400 NASCAR Cup Series de la Las Vegas Motor Speedway, cuplul a schimbat jurămintele lângă boxa acestuia, în ceea ce a fost numit „cea mai rapidă ceremonie imaginabilă”. Mireasa a avut un voal înfășurat în jurul taliei și un buchet de trandafiri albi decorat cu cutii de bere. Brendel a ales o cămașă albă sub o jachetă NASCAR. Cuplul a derulat ciudata nuntă în fața a aproximativ 80.000 de „oaspeți”, în mai puțin de zece secunde.

Prima ceremonie desfășurată prin… Twitter

966 28 3Cengizhan Celik și Candan Canik, din Turcia „au vrut să aibă o mică surpriză” în timpul ceremoniei lor de nuntă și au făcut-o în ceea ce se consideră a fi prima ceremonie desfășurată prin Twitter (cunoscută acum ca X). Celik, editor de rețele sociale pentru site-ul de știri ensonhaber.com și mireasa sa au încorporat site-ul de microblogging în ceremonia lor din 2012, iar primarul districtului Uskudar, din Istanbul, oficia nunta cu un… tweet către miri, întrebându-i dacă vor să fie soț și soție. Cuplul a trimis apoi câte un „da”. Și martorii mirilor și-au desfășurat rolurile prin intermediul platformei de socializare. Chiar și așa, semnarea actului de căsătorie s-a făcut în mod tradițional…

„Soțul” pom

966 28 4Karen Cooper, în vârstă de 60 de ani, din Fort Myers, Florida, a auzit că orașul plănuia să taie un ficus vechi de 100 de ani, punct de atracție al Snell Family Park. Copacul își întindea coroana peste un teren învecinat care era scos la vânzare pentru un milion de dolari. Autoritățile municipale au început să discute despre tăierea faimosului arbore și în decembrie 2017, iar departamentul de lucrări publice al orașului a aprobat îndepărtarea copacului. Cum discuțiile au continuat în anul următor, întrucât tăierea decisă costa 13.000 de dolari, în încercarea de a salva copacul, Cooper a organizat o ceremonie, pentru a se căsători cu acesta în cadrul unui eveniment comunitar care a inclus purtarea inelului miresei de un câine. Zeci de rezidenți au ieșit pentru a asista la nunta de pe malul apei, unde jurămintele au fost citite de un DJ. Coincidență sau nu, consiliul local din Fort Myers a decis să cruțe copacul.

„Da” la concertul trupei favorite

966 28 5Un cuplu din Texas, Belinda Marie Ramos și Tony Rosales, a creditat cântecul de succes al trupei Foo Fighters, „Everlong”, cu declanșarea iubirii lor. Cei doi și-au stabilit data nunții pentru 4 mai 2019, au dat un avans la locație, au invitat oaspeții și s-a achiziționat o rochie de mireasă de 2.000 de dolari. În acel moment, logodnicii au decis să… fugă, optând pentru o ceremonie la un concert Foo Fighters. Mirii au sosit, pe 21 aprilie 2018, la Starplex Pavilion din Dallas, Texas, iar Ramos s-a asigurat că personalul locației era la curent cu planurile de căsătorie. În timp ce solistul trupei a cântat versurile de deschidere ale melodiei „Everlong”, îndrăgostiții au făcut schimb de inele și s-au căsătorit, într-o mare de urale.

Iubire la raionul cu conserve

966 28 6Myrtle Bond și Owen Tate erau prieteni din copilărie, apoi s-au despărțit. Până într-o zi, când s-au reîntâlnit într-un magazin 7-Eleven din Richmond, Virginia. Iubirea celor doi s-a reaprins, au decis să se căsătorească, dar nu oriunde, ci în magazinul pe care îl considerau un loc al iubirilor regăsite. Așa că pe 14 decembrie 1996, Bond a fost condusă pe culoarul raionului cu cu conserve, în timp ce Tate și reverendul Paul Richardson așteptau lângă alt raft cu produse. Magazinul a rămas deschis ca de obicei, întrucât ciudata nuntă s-a terminat în zece minute. Nu a fost singurul caz de acest fel. Pe 3 august 2021, Brenda Williams a intrat în magazinul Fry’s Food and Drug, din Casa Grande, Arizona, căutând un sendviș, dar și-a găsit… viitorul soț, pe Dennis Delgado. În anul următor, Brenda, în vârstă de 72 de ani, trecea fericită pe același culoar al raionului cu condimente la capătul căruia o aștepta mirele în vârstă de 78 de ani, totul în acordurile Marșului nupțial, care se auzea prin difuzoare în tot magazinul. Personalul s-a ocupat de aranjamentele florale personalizate, plus câteva din produsele alimentare, printre care un producător de maioneză care le-a oferit mirilor o lună de miere.

Mireasă la 10 ani

966 28 7Emma Edwards, o copilă în vârstă de 10 ani, din Walnut Cove, Carolina de Nord, a avut un vis - să se căsătorească cu „iubitul” ei, un băiat pe nume Daniel Marshall Christopher Williams Jr. Tânărul cuplu a încercat chiar să organizeze o ceremonie de nuntă în incinta școlii, dar fără succes. Apoi, Emma a fost diagnosticată cu leucemie, s-a tratat timp de aproximativ un an, dar în iunie 2023, medicii au informat familia că boala se dovedea incurabilă. Atunci, băiatul care o iubea pe Emma a sugerat adulților din cele două familii să se „căsătorească” cu fetița. Pe 29 iunie 2023 a avut loc o scurtă ceremonie, în grădina bunicii copilei, la care au participat aproximativ 100 de invitați. La câteva zile după „nuntă”, fetița a plecat la îngeri.

Eric Daniel și Joy Richter își doreau să se cunune foarte discret, dar au sfârșit prin a-și spune jurămintele de Crăciun, la o paradă, în fața a… 50.000 de persoane

„Spune «Da» la Drive-thru“

Stephanie Garcia și Phil Hammond, din Cambridge, Ontario, s-au cunoscut în 2007, în timp ce lucrau la McDonald’s. Chiar dacă relația lor a dus și la venirea pe lume a patru copii, cei doi nu au avut timp să se cunune, din cauza programului intens de la locul unde lucrau. Când își luaseră gândul că vor putea vreodată să-și organizeze o ceremonie de nuntă, tocmai firma al cărei program le făcuse foarte greu de atins acest vis le-a oferit ocazia perfectă de a și-l îndeplini: McDonald’s a lansat un concurs „Drive-thru Say I Do” („Spune «Da» la Drive-thru”), Stephanie a participat și a câștigat. Ca urmare, pe 24 august 2021, cuplul și-a condus Mustangul până la prima fereastră cu drive-thru a unui McDonald’s din Cambridge, unde cei doi și-au rostit jurămintele și au fost declarați soț și soție, cu familia și prietenii ovaționând din parcare. Masa de nuntă care a urmat a fost standard… McDonald’s.