Main menu

header

977 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Producții noi aduc un aer de primăvară pe scenele autohtone, prilejuind publicului întâlniri de neuitat cu artiști îndrăgiți, cu umor de calitate, cu muzică și dans pentru toate gusturile dar și o ocazie de a-i ajuta pe semeni. Vă recomandăm o serie de evenimente pline de energie și emoție pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

Mari artiști susțin o cauză nobilă, la „Gala Bunei Vestiri” din Capitală

Artiști români remarcabili își unesc forţele în cadrul unui amplu proiect caritabil. Pe 25 martie, de la ora 19:00, la Opera Națională din Capitală, are loc „Gala Bunei Vestiri”, un concert extraordinar cu tradiție, ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul are ca scop susținerea mamelor și tinerelor însărcinate aflate în situații critice, fondurile obținute fiind direcționate pentru construirea unui Centru Maternal modern. Mesajul evenimentului va fi pus în valoare de partituri anume alese, interpretate de protagoniști prestigioși, precum Ozana Barabancea, Vlad Miriță, Gloria Barabancea, Maria Coman, Rodica Anghelescu, Feli, Crina Matei, Stephanie Radu și Alin Stoica, Grupul Maestra, Charlize, corul bărbătesc Cantus Domini, acompaniați de Orchestra Operei Naționale, condusă de maestrul Daniel Jinga. Pe scenă vor mai urca Mădălina Lupu (nai), Daniela Coroană (vioară), Alin Ionescu (pian), iar invitatul special al serii este părintele Vasile Ioana, care va vorbi publicului despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri și despre nevoia de susținere a mamelor aflate în dificultate.

„Salonul de urâțire”, o replică veselă dată exceselor contemporane, la Pitești

Despre cum percep românii frumosul și urâtul și preocuparea excesivă pentru imagine a indivizilor, ne vorbește, cu îngăduință și mult umor, cea mai nouă producție a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Pe 24 martie, de la ora 19:00, la Sala Mare, se joacă „Salonul de urâțire”, un spectacol de revistă în regia lui Traian Săvinescu. Pornind de la trendul popular al intervențiilor estetice, montarea dezvoltă pe ritmuri antrenante și în pași de dans, o temă extrem de actuală, sancționând cu ironie fină excesele și neglijarea valorilor reale din societate. O echipă de peste 40 de protagoniști (actori, soliști, balerini și instrumentiști), între care îi amintim pe Vlad Popescu, Mirela Popescu, Paula Chirilă, Petrișor Diamantu, Florin Dobre, Gogu Preda, Alina Diaconu, Robert Tudor și Răzvan Mihăiță, prezintă în ritm alert poveștile personajelor colorate care-și doresc, peste noapte, transformarea, celebritatea și recunoașterea, accentuând astfel ridicolul situației.

Farsă clasică, pe note și în pași de dans: „Bolnavul închipuit”, la Buzău

Ziua Mondială a Teatrului este marcată la Buzău cu lansarea unui musical de excepție. Pe 27 martie, de la ora 19:00, la Teatrul „George Ciprian”, este programată prima reprezentație a spectacolului „Bolnavul închipuit”, în regia lui Daniel Bucur. Farsa spumoasă a lui Moliere este prezentată acum într-un format de comedie-muzicală, celebra poveste a ipohondrului tentat să-și mărite fata cu un medic fiind ilustrată cu umor și numeroase reprize muzicale și coregrafice. Intrigile se țin lanț, fiecare personaj își urmărește interesele iar acțiunea, dominată de atmosfera exuberantă din timpul Carnavalului, produce o serie de răsturnări de situație. Spectacolul beneficiază de o distribuție strălucită, conspitațiile, aparițiile travesti, suspansul și scenele romantice fiind inspirat gestionate de artiștii Cristi Martin, Adrian Păduraru, Maria Grosu, Iulian Ilinca, Pavel Bârsan, Vlad Andrei și Elena Duicu.

Maria Dragomiroiu și Ansamblul Plăieșii invită publicul la… „Hanul Mărioarei”!

În anul în care împlineşte 35 de ani de existență, ansamblul etnofolcloric Plăieșii din Chișinău va susține alături de doamna cântecului popular românesc, Maria Dragomiroiu, un turneu național cu spectacolul „Hanul Mărioarei”. Deveniți cunoscuți datorită manierei interpretative autentice, care îmbină prestația instrumentală cu cea vocală și cu o coregrafie aparte, Plăieșii au astăzi un reprertoriu impresionant și abordează cu succes mai multe stiluri, de la horă și colind, la doină și cântece de petrecere. Alături de carismatica artistă și de formația acesteia, Plăieșii vor reedita farmecul tradițiilor populare și atmosfera petrecerilor de altădată. De altfel, fiecare seară de concert se va încheia cu o interpretare inedită a celebrei piese „La Hanul Mărioarei”, lansată de ceata Plăieșilor. Prima reprezentație va avea loc pe 25 martie, de la ora 19:00, la Casa Tineretului din Brăila, următoarele spectacole fiind programate la Constanța, Târgoviște, Craiova, Călărași, Buzău, Iași și Roman.