Main menu

header

988 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Premiere și producții consacrate, în montări originale și cu protagoniști valoroși, transmit publicului mesaje romantice și sociale profunde, pe scenele din București și din țară. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente de neratat în această săptămână.

„Sarmale cu dragoste”: rețeta căsniciei echilibrate, la TNB

Cum să iei viața așa cum este, servită în porții chibzuite de fericire, cu umplutură de neprevăzut, pilule digestive și multă zeamă acră de rutină, puteți vedea urmărind spectacolul „Sarmale cu dragoste” scris și regizat de Ivona Boitan. Comedia urmărește relația unui cuplu peste timp, împărțind viața cu bune și cu rele, cu pasiuni gurmande și crize medicale, cu multă tandrețe și răbdare. Prima scenă surprinde momentul în care Cupidon își împarte săgețile, în fața cabinetului de cardiologie, unde un El și o Ea (trecuți de prima tinerețe) își dau seama că au multe simptome, vicii și pasiuni comune, cea mai mare fiind cea pentru sarmale. Urmează un șir lung de mese copioase, diagnostice medicale și discuții romantice, cei doi traversând anii, spriten ori anevoios, dar, cel mai important, mereu împreună. Doi protagoniști de excepție, Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu, vă invită să savurați o porție consistentă de umor spumos într-un spectacol care îmbină surprinzător sarmalele cu „fluturii din stomac”. Spectacolul „Sarmale cu dragoste” se joacă pe 17 iunie, de la orele 18:30 și 20:30, la Sala Media a Teatrului Național din București.

Angela Gheorghiu, Concert Extraordinar la Festivalul Sounds of Oradea

Iubitorii genului liric din Oradea au șansa unei întâlniri unice cu una dintre cele mai cunoscute soprane ale lumii. Pe 14 iunie, de la ora 20:30, în Piața Unirii, celebra artista Angela Gheorghiu va susține un concert extraordinar, alături de tenorul Teodor Ilincăi. Cei doi artiști vor interpreta arii și duete celebre, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, condusă de dirijorul David Gimenez Carreras. Având o voce impresionantă, o tehnică lirică extraordinară și o prezență carismatică, Angela Gheorghiu a cucerit publicul pe marile scene ale lumii, iar acesta este primul său concert în zona Transilvaniei. Evenimentul deschide cea de-a treia ediție a Festivalului Sounds of Oradea, care, între 14 și 16 iunie, propune melomanilor reprezentații inedite în spații culturale consacrate ale orașului. Pe 15 iunie, de la ora 20:30, la Filarmonica de Stat orădeană, este programat concertul „The Prague Cello Quartet”, iar pe 16 iunie (de la aceeaşi oră), în Piața Unirii, artiștii Operei Naţionale din Sofia vor încânta publicul cu o seară de balet.

„Dincolo de tandrețe”, o evadare dintr-o lume a indiferenței, la Teatrul Nottara

O poveste ruptă din realitatea dură a zilelor noastre prinde viață într-un mod fascinant pe scena Teatrului Nottara din Capitală. Pe 14 și 15 iunie, de la ora 19:30, la Sala George Constantin, au loc primele reprezentații ale spectacolului „Dincolo de tandrețe”, în regia Sânzianei Stoican. Acțiunea surprinde atmosfera dintr-o fabrică de procesat produse din carne, unde angajații din tura de noapte împărtășesc un destin comun luptând pentru supraviețuire. Este povestea acelor oameni obișnuiți, pe care-i putem recunoaște în viața de zi cu zi, care uniți, făcând haz de necaz, sprijinindu-se pe relații marcate de tandrețe și umanitate, reușesc să evadeze din lumea brutală și indiferentă. Eroii interpretați de Diana Roman, Cristina Juncu, Laura Vasiliu, Dan Bordeianu, Tudor Cucu-Dumitrescu, transformă astfel o hală murdară și rece într-un spațiu deschis, încălzit cu căldură sufletească, unde poți mărturisi, unde se poate visa și unde există, mereu, speranță.

Victima tentațiilor urbane: „Birlic”, pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești

La fel ca acum 90 de ani, agitația și viața mondenă a Capitalei pot „suci” mințile unui provincial oricât ar fi el de emancipat. Ne-o demonstrează cu mult șarm noua producție a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești. Pe 14 iunie, de la ora 18:30, puteți vedea farsa „Birlic”, o adaptare după Tudor Mușatescu și Sică Alexandrescu, semnată și regizată de Dan Tudor. Istoria plasată în perioada interbelică se leagă în jurul unui funcționar modest din Fălticeni, trimis la București pentru a salva o societate aflată în pragul falimentului. Aici eroul (poreclit Birlic) se confruntă cu o lume marcată de corupție și lipsă de moralitate, vicii și intrigi amoroase. În scene alerte, pline de suspans și umor spumos, protagoniștii Cosmin Șofron, George Liviu Frîncu, Dana Vulc, Dragoș-Maxim Galbăn, Robert Oprea, Karl Baker, Manuela Alionte Frîncu, Paula Trifu, George Capanu și Romeo Zaharia, reconstituie atmosfera micului Paris și năravurile sale sociale, surprinzător de actuale în zilele noastre.