Main menu

header

989 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Da, în România „mâncată” de un capitalism primitiv și feroce există un loc cu calități incredibile în anul de grație 2024: are locuințe ieftine, locuri de muncă și... 3 plaje! La 132 km sud-est de București (106 pe A2, până în dreptul satului Drajna Nouă din comuna Dragalina și apoi, la dreapta, încă 26 km pe DN21) vă așteaptă cu porțile deschise orașul Călărași. La 14 km pe același DN21, de Dunăre, mai exact de punctul vamal Ostrov - Silistra, către Bulgaria.

Brațul Borcea oferă locuri ca la... mare!

Să trecem repede peste prețurile locuințelor, incomparabil mai mic decât în marile orașe, un apartament de 2 camere fiind în jurul a 40.000 de euro și peste oportunitățile de muncă, pentru că este criză de mână de lucru și să ne „uităm” peste oferta turistică. Călărașiul are 3 plaje, cea mai atractivă fiind cea denumită Samskara, din Parcul Mare al orașului. Trebuie doar să luați catamaranul pentru a traversa Brațul Borcea până la plaja absolut superbă și amenajată cu șezlonguri și umbrele. Foarte aproape mai există o plajă, neamenajată, la liber, la care se poate ajunge doar cu mici ambarcațiuni. A treia plajă este un alt loc popular printre localnici, fiind vorba de Plaja Pod 4 Călărași.

Oferta turistică este de nota 10

Da, oferta turistică este chiar de nota 10, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Grădina zoologică este a treia cea mai mare din România și singura care are un urs Grizzly de Alaska și o pasăre Emu. Mai puteți admira lei, tigri, urși, maimuțe, pești, reptile și... hipopotami! Nu ratați Muzeul Dunării de Jos, cu exponate legate de istoria, cultura și tradițiile zonei. Descoperiți Monumentul Eroilor, amplasat în centrul orașului și care comemorează eroii căzuți în luptele pentru independența și libertatea României, precum și Biserica Mănăstirii Negoiești, construită în secolul al XVII-lea și ctitorită de Voievodul Matei Basarab și soția sa, Elena. Muzeul civilizației Gumelnița, înființat în anul 1957, nu trebuie să vă lipsească de pe lista de priorități turistice.

Când ajungeți în zona Călărașilor, vizitați neapărat ruinele Cetății Bizantine Vicina, din comuna de graniță Ostrov și situl arheologic de la Grădiștea, la 55 km sud-est de oraș, unde au fost găsite oseminte umane din perioada geto-dacică, descoperite în anii ’60