Main menu

header

990 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Premiere și producții consacrate, cu protagoniști celebri, aduc sub lumina reflectoarelor povești fabuloase, ficțiuni emblematice ori istorii inspirate de repere sociale și culturale autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente de neratat în această săptămână.

„Prințesa Circului”, în premieră la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București

Opereta bucureșteană încheie stagiunea cu premiera spectacolului „Prințesa Circului”, de Emmerich Kálmán, în regia lui Beatrice Rancea. Intriga se țese în jurul misteriosului Domn X, un prinț dezmoștenit, retras în lumea Circului, care reușește să cucerească inima unei frumoase prințese pariziene. Povestea plină de momente comice și de suspans este fermecător ilustrată, pe note și în pași de dans, de o echipă de protagoniști îndrăgiți, între care se numără Mihaela Alexa/Patricia Seymour, Mihai Urzicana, Gladiola Nițulescu-Lamatic, Valentino Tiron, Victor Bucur, Daniela Bucșan, Cătălin Petrescu și Marius Mitrofan, acompaniați de Orchestra, Corul și Baletul Teatrului. Eleganța epocii și atmosfera extravagantă a Circului sunt impresionant re- constituite prin decorurile semnate de Vladimir Turturică și costumele realizate de Doina Levința. Primele reprezentații se joacă pe 28, 29 și 30 iunie, de la ora 18:30, la Sala Teatrului de Operetă „Ion Dacian” din Capitală.

Corul Madrigal încheie cu „Ritualuri” Festivalul de Teatrul de la Sibiu

Cea de-a 31-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se va încheia în acest weekend cu un spectacol extraordinar realizat de Corul Madrigal. Pe 30 iunie, de la ora 21:00, artiștii conduși de dirijoarea Anna Ungureanu prezintă în premieră la Muzeul Astra din Sibiu spectacolul „Ritualuri”, un eveniment inedit care invită publicul să descopere prin muzică o serie de ritualuri universale. De asemenea, până pe 30 iunie, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu găzduiește expoziția „Madrigal. Pe mai multe voci”, în cadrul căreia sunt expuse costume, imagini și obiecte inedite ce au marcat istoria impresionantă (de peste șase decenii) a Madrigalului. În premieră, vizitatoarele însărcinate pot intra în spațiul „Madrigal for Babies”, unde pot asculta muzică de relaxare.

Festivalul „Folk la Dunăre”, ediție aniversară, la Galați

Recitaluri memorabile ale unor protagoniști renumiți vor marca anul acesta ediția aniversară a Festivalului „Folk la Dunăre” de la Galați. Între 28 și 30 iunie, în Grădina de Vară a Teatrului de Operetă „Nae Leonard” din Galați, de la ora 19:30, sunt programate concerte pline de armonii nostalgice, cu versuri îndrăgite și momente emoționante, susținute de Maria Gheorghiu și Mircea Baniciu & Band, Sandu Șuierică & Friends și Ducu Bertzi & Friends, ori Radu Captari și Vasile Șeicaru. Evenimentul emblematic pentru orașul-port împlinește anul acesta zece ani de existență, de istoria festivalului legându-se experiențe muzicale de neuitat care au atras, în fiecare an, sute de fani ai genului.

Bucuria traiului tihnit de altădată: „Despre olteni, cu dragoste”, la Teatrul Nottara

O incursiune nostalgică prin lumea satului de odinioară este impresionant transpusă pe scenă într-una dintre cele mai apreciate producții din repertoriul Teatrului Nottara din Capitală. Pe 29 iunie, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu, puteți vedea comedia „Despre olteni, cu dragoste”, o adaptare după „La Lilieci”, în regia lui Constantin Fugașin. Inspirat de Bulzeștiul natal al lui Marin Sorescu, textul dezvăluie universul comunității rurale, descris prin experiențele eroilor autentici, cu filozofii de viață gândite îndelung, în fața porții, dar exprimate iute, la perfectul simplu. În era digitalului, marcată de ritmul infernal și comunicarea rigidă, farmecul vieții trăite în tihnă este reflectat cu mult umor și  atenție la detalii, în jocul unor protagoniști remarcabili, precum Ion Haiduc, Sorin Cociș, Ada Navrot, Daniela Minoiu, Ion Grosu, Dani Popescu, Eduard Cârlan și Mihaela Subțirică.

Povești nebănuite din centrul Capitalei: „Intercontinental”, în premieră la Teatrul Apropo

O poveste intensă, inspirată din realitate, amintește publicului de transformarea societății de pe malul Dâmboviței. Pe 3 iulie, de la ora 19:30, la Teatrul Apropo din Capitală, are loc premiera spectacolului „Intercontinental”, de Dan Boldea, în regia lui Radu Popescu. Pornind de la istoria celebrului edificiu din centrul Bucureștiului (fost hotel al nomenclaturii comuniste), textul dezvăluie cu mult umor, emoție și suspans, experiențele unui tânăr sensibil într-un grup de indivizi falși și manipulatori. Tinerii protagoniști Răzvan Ionescu, Adrian Rîmboacă, Andrei Cojanu, Vlad Ciubotaru și Ionuț Ionescu, dau viață unor personaje controversate, reconstituind o pagină de istorie contemporană care invită spectatorul la o reflecție profundă asupra luptei interioare a celor aflați în dificultate.