Main menu

header

  Dubai, centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite, beneficiază de cele mai luxoase hoteluri din lume. Până acum două săptămâni, renumitul Burj al Arab, catalogat drept singurul hotel cu 7 stele de pe mapamond, deţinea supremaţia în domeniu. Iată însă că acesta a fost „detronat” de Atlantis, un imobil de peste 1,5 miliarde de dolari, construit pe o insulă artificială în formă de palmier din Golful Persic.

  Atlantida reînviată
  Luxosul Hotel Atlantis a fost construit în doi ani. Proiectul s-a bazat pe caracteristici ale oraşului pierdut din Atlantida. „Nu poţi construi oriunde în lume un proiect de 1,5 miliarde de dolari”, declara Alan Leibman, preşedinte şi director la Kerzner International, operatorul hotelurilor din resortul Dubai. Proprietarii hotelului cu 1.539 de camere au speranţa că acesta va deveni noul simbol al prosperităţii turismului, mărindu-le considerabil averile. Cea mai ieftină cameră costă 600 de dolari, iar cea mai scumpă ajunge la 20.800 de dolari pe noapte, iar în acest preţ sunt incluse: un valet, un bucătar şi un ajutor de bucătar.

  Petrecere cu 2.000 de invitaţi
  Hotelul, reprezentând cel mai luxos proiect turistic, şi-a deschis uşile pentru vizitatori la 20 noiembrie. Această superbă capodoperă include 17 restaurante, centre spa, baruri, multe magazine, două piscine gigant şi un parc acvatic în aer liber (cu 65.000 de peşti coloraţi, pisici de mare, rechini), dar şi un delfinariu uriaş, cu 24 de delfini, ce au fost aduşi din Insulele Solomon. La fastuosul eveniment au participat peste 2.000 de invitaţi, printre ei enumerându-se staruri de primă mână, cum ar fi: Robert De Niro, Denzel Washington, Charlize Theron, Janet Jackson, Oprah Winfrey, Ducesa de York şi mulţi alţii.

  Focurile de artificii, văzute din spaţiu
  Dubaiul nu a dat nicio dovadă că ar fi afectat de criza financiară globală, investind milioane de dolari pentru fiecare detaliu. Bineînţeles că de la aşa eveniment nu puteau lipsi focurile de artificii. La generoasa deschidere, care a costat 20 de milioane de dolari (cel mai scump eveniment de acest gen organizat vreodată), a fost angajat un pirotehnist din New York, pentru a încerca includerea în Cartea Recordurilor a hotelului, la categoria de cel mai scump foc de artificii. Un milion de artificii, de zece ori mai multe decât la Olimpiada de la Beijing, au luminat insula artificială. Jocul luminilor de pe cer a făcut ca evenimentul să fie vizibil şi în spaţiu.

  Control antidrog în rândul celebrităţilor
  Emiratele Arabe Unite sunt renumite pentru legile antidrog stricte, indiferent de statutul acelora care vin în vizită. Această stricteţe a nemulţumit o mare parte dintre vedetele venite la inaugurarea luxosului hotel. Peste 100 de invitaţi au fost supuşi unor căutări intime la sosirea pe aeroportul din Dubai. Deşi intens criticată, măsura este binevenită, având în vedere că multe dintre vedete sunt consumatoare de substanţe stupefiante şi cliente fidele ale spitalelor de dezintoxicare.
Claudia Stan
  Kylie Minogue, răsplătită cu 4 milioane de dolari
  Cea mai costisitoare petrecere privată din lume a avut-o invitată pe faimoasa Kylie. Frumoasa australiancă a câştigat, pentru 45 de minute în care a încântat spectatorii pe scenă, în jur de 4 milioane de dolari, fiind cea mai mare sumă pe care o cântăreaţă a primit-o vreodată.