Main menu

header

  Sărbătorile de iarnă se apropie şi întrebarea „Cu ce mă îmbrac de Revelion?“ este pe buzele tuturor reprezentantelor sexului frumos. Culori vii sau sobre, eleganţă sau comoditate, clasic sau modern? Pentru că Sărbătorile sunt în fiecare an o ocazie de a scoate în evidenţă tot ce avem mai bun, cunoscutul designer Liza Panait ne va spune ce trebuie să purtăm în seara sfântă de Crăciun sau la cumpăna dintre ani ca să fim cu adevărat strălucitoare.

Roşu puteţi purta până în 30 de ani

  „Nu mai este o noutate pentru nimeni că rochiile de seară din catifea de mătase, dantelă de bumbac şi mătase, chantung (mătase naturală groasă) sau tul brodat şi compleurile din aceleaşi materiale au rămas la mare căutare. Culorile sezonului sunt cele metalice, mov, indigo, nuanţele de kaki auriu, oliv, iar ca pată de culoare, albastru”, ne spune renumitul designer. Dacă suntem fane declarate ale rochiei negre, trebuie să ştim că aceasta a fost şi va rămâne mereu un simbol al eleganţei feminine, iar alegerea ei pentru noaptea de Anul Nou este cât se poate de potrivită. „Se poartă mult volumul în partea de sus, continuă Liza, cu mâneci ample şi umeri supradimensionaţi, gulere şi revere somptuoase, dar şi alte ţinute cu volumul repartizat în partea de jos”.  Ţinutele considerate de designer a fi o alegere potrivită pentru doamnele între 18 şi 30 de ani sunt rochiile din tul brodat, cu cordonul ce marchează talia, cu mult volum în partea de jos a ţinutei, dar şi la mâneci, şi cu lungimi diferite, de la foarte scurt pentru doamnele care au picioare frumoase până la foarte lung. Putem alege negru, mov, iar tinerele mai îndrăzneţe pot opta pentru roşu şi culori metalice.

Mâneci şi gulere fronsate

  Doamnelor de peste 30 de ani li se recomandă rochiile cu sacou, pantalonii cu bluzon sau deux-piece-urile, la fel de elegante şi de feminine, ce dau o notă romantică. Pentru că anul acesta se poartă femeile cu stil şi foarte puternice, materialele folosite sunt cele naturale, începând de la catifeaua de mătase, chantungul (mătase naturală groasă) şi, bineînţeles, dantela. Rochiile pot fi drepte, cu volum în partea de jos sau la mâneci şi cu gulere fronsate (cu încreţituri), în tonuri de la arămiu la maro, indigo şi mov închis, dar şi negru. Indiferent ce ţinute am alege, Liza Panait ne recomandă să ţinem cont de siluetă şi de faptul că alegerea potrivită trebuie să aibă un aer festiv, care să ne reprezinte.

Mizaţi şi pe accesorii!

  Accesoriile creează întotdeauna efecte spectaculoase, chiar dacă aţi optat pentru o ţinută nu foarte extravagantă.  Colierele de dimensiuni mari sau lanţurile în stil gotic sunt foarte şic şi în acest an. De asemenea, la modă şi potrivite pentru petreceri sunt şi colierele ce combină bucăţi de material cu pene sau paiete. În cazul în care vă plac, puteţi folosi cu încredere şi eşarfele. Pentru ca ţinuta dumneavoastră să fie completă, veţi avea nevoie de o poşetă. Indiferent dacă optaţi pentru o rochie de seară elegantă sau pentru o altă ţinută care să vă caracterizeze, trebuie să aveţi mare grijă să asortaţi la ţinută o poşetă adecvată şi încălţăminte de calitate.  

Tendinţele anului 2009

  „Pentru 2009 avem mai multe tendinţe gipsy, şi aici ne gândim la elemente pentru femeia romantică. Sunt în mare vogă ţinutele voluminoase, cu multe volane, pliseuri, jabouri şi suprapuneri. Se pune accent pe materialele foarte uşoare, brodate, cu aplicaţii şi efecte construite din alte materiale, cu multe dantele, ce se vor purta de dimineaţa până seara. Culorile lui 2009 sunt: alb (denotă inocenţă), lila, mov, roz, dar şi negru, culorile metalice. În plus, reapare griul în toate nuanţele”, mărturiseşte designerul Liza Panait.
  Ca accesorii s-au păstrat cele mari, caracterizate femeilor puternice. Dacă vă doriţi o ţinută de vis pentru o seară specială, veniţi pe Strada Tunari nr. 2, unde vă aşteaptă Casa „Vili”.
Carmen Ciripoiu
  „Rochiile de seară din catifea de mătase, dantelă de bumbac, chantung sau tul brodat sunt la mare căutare. Culorile sezonului sunt mov, indigo sau albastru“ (Liza Panait)