Main menu

header

592 3 1de Carmen Ciripoiu

Un nutriționist de la Universitatea Națională din Singapore a reușit să uimească o lume întreagă. Zhou Weibiao și-a propus să inventeze o pâine mai sănătoasă, dar la fel de apreciată ca pâinea albă, fără să schimbe textura netedă a acesteia, iar experimentul i-a reușit.

Conţine antocienii din orezul negru

Așa s-a născut pâinea violet! Ce are în plus aceasta față de pâinea cu care este obișnuită omenirea? Un ingredient special: antocienii din orezul negru pe care nutriționistul i-a introdus în compoziția pâinii normale. Pigmentul natural se găseşte în struguri, afine, prune, vinete şi este bogat în antioxidanţi, cu efecte benefice în prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, cerebrale, precum şi a obezităţii şi a diabetului zaharat. Antocienii sunt cunoscuți de ceva vreme, fiind utilizați pentru a înlocui coloranţii sintetici în industria alimentară şi a băuturilor. Potrivit Consiliului European de Informare Alimentară (EFIC), antocienii au efecte antioxidante, antiinflamatoare, antivirale şi antihistaminice.