Main menu

header

675 3 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Nu este genul musculos, dar tocmai acest tip de fizic este la cea mai mare căutare în lumea Hollywoodului. Pentru imaginea sa impresionantă, parcă retușată în Photoshop, Ryan are grijă ca procentul de grăsime din corp să fie de circa 10%, astfel încât să nu fie nevoie de prea multă masă musculară pentru a impresiona. Pentru asta, Ryan face exerciții speciale, menține o alimentație atent selectată și ține post.

Celebru, fermecător și familist

Ryan Gosling are 1,85 metri înălțime și 80 de kilograme. Corpul său pare mereu perfect, și foarte mulți bărbați își doresc să arate ca acest idol al femeilor. A strălucit în producții de succes ca „Ziua trădătorilor”, „Destine la răscruce”, „Titanii”, „Elita gangsterilor”, „Cursa”, „Brokerii apocalipsei”, „Super băieţi”, „La La Land” (film distins cu șase Premii Oscar). Este un star de primă mărime al Hollywoodului și a dat replica unor vedete de top în roluri foarte diverse, pentru care a trecut uneori la schimbări ale aspectului fizic. Ryan Gosling este deja intrat în categoria frumoșilor Cetății Filmului, fiind considerat a avea farmecul combinat al unor legende ca Humphrey Bogart, Cary Grant și Gregory Peck, cu un accent modern. Pentru a spori misterul și curiozitatea opiniei publice, Ryan are și un comportament discret, carismei și profesionalismului suprapunându-li-se seriozitatea și dedicarea față de partenera sa, Eva Mendes, și de cele două fiice ale lor.

Antrenamente intense pentru „Crazy, Stupid Love”

675 3 2Ryan are o adevărată filosofie când vine vorba despre exercițiile menite să-l mențină în formă. Este adeptul sesiunilor scurte și intense, care includ exerciții complexe, pentru toate părție corpului, timp de două ore în fiecare zi. Una dintre transformările corporale considerate remarcabile de specialiștii în fitness a fost cea pentru rolul din „Crazy, Stupid Love” („A naibii dragoste”), din 2011. Cinefilii au avut în față un uimitor personaj cu un corp pe care mușchii se vedeau ca trasați cu penița. Era un alt Gosling, care avea în spate ore de antrenamente intense, precum și un regim mai bogat în calorii decât cel pe care actorul, cu conformația sa suplă, îl urmează de obicei. Pentru a-și menține procentul de grăsime la amintita proporție de 10%, Ryan recurge la exerciții cardio de două ori pe săptămână (sprint alternat cu mers și cu sesiuni la aparate fixe).

„Mușchii sunt ca animalele de companie, trebuie să-i îngrijești”

675 3 3O rutină săptămânală de exerciții efectuate de Ryan Gosling arată astfel: în prima zi, alături de cardio stau exercițiile pentru pectorali și pentru abdomen (înclinări, ridicări etc.). În ziua a doua vin la rând spatele, din nou abdomenul și din nou exerciții cardio, cu o încălzire care include întinderi și alergare. Exerciții cardio, pentru brațe și pentru abdomen sunt efectuate în ziua a treia, cu sesiuni pentru rezistență, iar în ziua a patra Ryan face antrenament pentru modelarea umerilor, unele exerciții fiind de tip militar. În cea de-a cincea zi a săptămânii, Ryan se concentrează pe abdomen și pe picioare. Este o disciplină de la care actorul nu se abate niciodată. „Mușchii sunt ca animalele de companie. Nu fac nimic special, dar trebuie să-i hrănești și să-i îngrijești, altfel dispar”, crede Ryan.

Distanțe între mese care variază între 16 ore și 32 de ore

675 3 4Nu cu mult timp în urmă, Ryan Gosling a descoperit o metodă de a-și duce înfățișarea fizică la un alt nivel: postul intermitent. Fără să se supună unei înfometări îndelungate, starul a testat cu succes și a adoptat ajustarea răstimpului dintre mese astfel încât să fie declanșat un răspuns hormonal al organismului care să-l avantajeze și ca metabolism, ca și la capitolul înfățișare exterioară. La început a încercat sistemul timp de o săptămână, apoi a trecut postul intermitent în categoria mod de viață. Din 2015, de când a adoptat și promovează postul intermitent, Ryan recurge la distanțe între mese care variază între 16 ore și 32 de ore, luându-le în calcul și pe cele de somn. Un post de 16 ore îi este la îndemână zilnic, iar pe cel de 32 de ore îl practică o dată pe săptămână. În perioadele în care are nevoie să slăbească rapid intercalează posturi de 24 de ore în acest sistem.

Zece pahare cu apă

675 3 5Sceptic la început, întrucât fusese învățat că trebuie să se hrănească la intervale regulate și că înfometarea îi poate afecta masa musculară, Ryan s-a convins de avantaje și a devenit un fan al postului. Consideră că în acest fel arde grăsimi și detoxifică organismul. Inițial a început să sară peste micul dejun pentru a mări distanța dintre mese. Apoi, timp de șase săptămâni, și-a adaptat corpul la acest nou fel de a se hrăni, dat fiind faptul că sesiunile de antrenamente cer nutrienți în plus. Astăzi, un model de post de 24 de ore pe care actorul îl ține este de la ora 6:00 dimineața până la aceeași oră a zilei următoare. Astfel, se hrănește în ambele zile. Ca să poată posti fără să existe repercusiuni asupra organismului, Ryan bea până la zece pahare cu apă în cele 24 de ore de post.

Ryan Gosling adoră mâncarea gătită în casă şi uneori o prepară el însuşi

Mare amator de dulciuri, se rezumă la fructe

675 3 6În numele menținerii procentului de grăsime din corp la un nivel care să nu aducă nicio atingere imaginii de ansamblu, Ryan Gosling ia regimul alimentar foarte în serios, considerând că fără acesta exercițiile fizice nu ar avea același rezultat. Ca urmare, alegerile sale alimentare se bazează pe prospețimea produselor, cereale integrale pentru carbohidrați, un shake cu proteine în fiecare zi, centrarea pe pește, orez și legume și un aport caloric ceva mai sporit în zilele cu antrenamente. Deși este un mare amator de dulciuri, Ryan se rezumă la fructe.