Main menu

header

677 3 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

De o frumusețe cu totul specială, Amanda Seyfried, vedeta din „Mamma Mia!” sau din „Scrisori de la Julieta”, își menține o prospețime uluitoare cu un stil de viață simplu, axat pe naturalețe și pe acceptarea propriei persoane.

„Dacă eram puțin mai plină nu aș fi jucat niciodată în «Mamma Mia!»”

677 3 2Presiunea Hollywoodului își pune amprenta pe toate starurile, care sunt veșnic considerate „prea grase”. „Trebuie să mă mențin în formă pentru că sunt actriță. Este teribil și ciudat, dar nu aș putea să obțin roluri altfel. Dacă eram doar puțin mai plină nu aș fi jucat niciodată în «Mamma Mia!»”, mărturisește actrița. Așadar, pe palierul nutriției, Amanda urmează cu strictețe un regim pe bază de crudități, pe care totuși nu îl agreează în mod deosebit. „Este îngrozitor! Ce am mâncat ieri la prânz, de exemplu? Spanac. Doar spanac și câteva semințe. Este greu și uneori mi se face teribil de foame la ora 3:00 după-amiază. La cină mănânc castraveți și varză kale. Dimineața, ovăz și fructe de pădure. Astea sunt excelente pentru infuzia de energie, dar la prânz aș vrea o felie de pizza!”, explică Amanda, care uneori și recurge la acest deliciu culinar, deși alege întotdeauna varianta fără grăsime.

Cinci mese cu tot atâtea elemente sănătoase

Amanda a făcut o alegere: aceea de a recurge la dietă drastică și la un plan elaborat de exerciții fizice pentru a se menține în formă. Așadar, urmează programul fix intitulat „5-Factor”, iar inventatorul său, Harley Pasternak, spune despre actriță că este foarte dedicată scopului de a arăta fenomenal. „Muncește foarte mult, știe ce înseamnă acest program și este atât de disciplinată, încât nu are nevoie să petreacă ore întregi în sala de gimnastică pentru a face dieta să-și arate roadele”, spune Pasternak. Așadar, Amanda ia cinci mese zilnic: micul dejun, gustare, prânz, gustarea a doua și cină. De fiecare dată când ia masa este atentă la cele cinci elemente esențiale care trebuie să se regăsească zilnic în meniu: proteine, carbohidrați sănătoși, fibre, grăsimi „bune” și băutură fără zahăr. Programul permite, de asemenea, o zi pe săptămână în care Amanda poate mânca orice dorește, cum și când dorește.

Exerciții fizice scurte și intense, pentru toți mușchii

677 3 3Pe lângă planul alimentar amintit, Amanda se ține de un program riguros de exerciții fizice. Același Pasternak a pus la punct o metodă care intensifică exercițiile, scurtându-le în paralel durata. Amanda face cinci ședințe de câte 25 de minute în fiecare săptămână, cu faze de câte cinci minute. Acestea includ încălzire cu exerciții cardio, cinci minute, același răstimp de exerciții pentru întărirea musculaturii superioare (aplecări peste o bancă, purtând în mână greutăți), apoi exerciții pentru mușchii din partea inferioară a corpului, de regulă aplecări adânci, cu un picior înclinat, seturi de exerciții speciale pentru abdomen, care includ mișcări ale picioarelor din poziția întins pe podea, apoi repetarea exercițiului din prima fază - exerciții cardio care pot fi săritura cu coarda, mersul, alergatul, urcatul scărilor. „Alerg 30 de minute de patru-cinci ori pe săptămână, și asta mă ține în formă. Execut exerciții dedicate, care îmi plac pentru că sunt diverse și picioarele mele sunt puternice. În weekend fac pilates, pentru suplețe”, detaliază Amanda.

Își spală părul o dată pe săptămână

677 3 4Oricât de ocupată ar fi, Amanda acordă totuși timp îngrijirii părului, unul dintre elementele care o fac foarte ușor de recunoscut. Plină de strălucire, sănătoasă și părând a nu fi niciodată în neregulă, podoaba capilară a Amandei Seyfried stârnește curiozitatea foarte multor femei. În primul rând, actrița nu-și vopsește părul. Îl spală o dată pe săptămână cu șampon uscat. Este greu de crezut că la un moment dat Amanda își detesta părul. „Când eram la liceu îmi uram părul doar așa, dintr-un sentiment de rebeliune. Dormeam cu moațe sau îl întindeam cu placa fierbinte în fiecare dimineață. Acum nu mai fac aceste prostii. Atunci când îl spăl cu apă îl las să se usuce natural și pun balsam doar la vârfuri”, arată Amanda.

„Am învățat să-mi fac sprâncenele să arate mai voluminoase”

677 3 5Actrița este foarte atentă și la frumusețea chipului, dar niciodată în detrimentul prospețimii. Folosește o mască pentru față ocazional, iar pentru activitatea de fiecare zi, o cremă de protecție solară după o loțiune de curățare „cu bule”, aşa cum mărturisește. „Nu vreau să acopăr nimic, nu am nevoie de așa ceva”, spune vedeta. De pe platourile de filmare a „prins din zbor” și câteva trucuri pentru amplificarea prin machiaj a efectelor datelor naturale ale chipului său. „Am învățat să-mi fac un contur special al ochilor și cum să-mi fac sprâncenele, care sunt natural blonde, să arate mai voluminoase”, povestește Amanda. Cel mai puțin atentă se declară la manichiură. „Uneori aplic lac de unghii, dar nu mă preocup de ele foarte mult, pentru că nu sunt grozave”, spune Amanda. Vedeta consideră că preocuparea pentru felul în care arată o femeie nu trebuie să depășească o anumită limită. „Dacă devine o obsesie schimbarea aspectului, vom pierde din vedere lucruri importante. Trebuie să ne menținem în formă per ansamblu, dar nu imperfecțiunile trebuie corectate, ci felul în care fiecare se percepe pe sine”, explică actrița.

„Mâncați sănătos și echilibrat și țineți la distanță îndulcitorii artificiali!“

Suplimente homeopate create special

677 3 6Amanda Seyfried a descoperit puterea homeopatiei și a luat-o foarte în serios. Are o specialistă dedicată, care îi pregătește tincturi și stimulente pentru sistemul imunitar. „Aceste produse sunt uimitoare! Am ajuns la punctul în care nu mă mai pot lipsi de ele, le iau peste tot pe unde mă duc! Iau preparatele acestea dimineața, odată cu sucul de fructe”, arată vedeta. Pe lângă toate acestea, la loc de cinste stă o băutură pe care și-o prepară ea însăși în fiecare început de zi: „Rețeta este foarte simplă: se pun într-un blender spanac, varză kale, o jumătate de lămâie fără coajă, țelină, semințe de chia și de cânepă, turmeric și scorțișoară, apoi, la alegere, unul dintre următoarele fructe: mango, măr, pară, banane”, spune vedeta, care adaugă că bea suficientă apă în fiecare zi.