Main menu

header

736 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Irina Shayk este faimoasă pentru că a fost ani întregi imaginea brandului de lenjerie intimă „Intimissimi” și pentru că a apărut pe coperta celebrei reviste „Sports Illustrated Swimsuit”. Modelul, acum în vârstă de 33 de ani, este cunoscut și grație relației de cinci ani pe care a avut-o cu fotbalistul Cristiano Ronaldo, din 2010 până în ianuarie 2015. Și ca lista să poată continua, la doar câteva luni după despărțirea de celebrul sportiv, Irina a început o relație cu nu mai puțin faimosul actor Bradley Cooper. Doi ani mai târziu, în 2017, a adus pe lume o fiică, Lea De Seine. Cu toate acestea, cuplul s-a despărțit în iunie 2019, ceea ce, în cazul Irinei, nu poate însemna decât că frumoasa rusoaică poate începe să-și numere pretendenții.

Practică moderația în tot ceea ce consumă

736 3 2Irina Shayk nu mai are 20 de ani, ci 33. Și totuși are corpul unei puștoaice. Asta în condițiile în care a născut o fetiță în urmă cu numai doi ani. În aprilie 2017, la numai câteva săptămâni după ce a adus-o pe lume pe fiica sa, Irina a pozat în costum de baie, arătând incredibil de bine. În fotografie, Irina arată tonifiată în timp ce face plajă pe o saltea pneumatică în formă de buze de femeie într-o piscină. Nici urmă de vergeturi, de celulită sau de burtă. Pare ca și cum fotomodelul nu ar fi trecut niciodată prin cele nouă luni de sarcină. Ei bine, Irina reușește să se mențină atât de slabă pentru că are gene formidabile, dar și pentru că are grijă de corpul ei. Potrivit spuselor ei, Irina face parte din categoria aceea de femei de invidiat care „le pot fi recunoscătoare genelor lor sănătoase pentru metabolismul lor rapid”. Și tindem să credem că tânăra mămică are dreptate pentru că ea însăși a postat pe conturile de socializare fotografii cu ceea ce mănâncă zilnic. Aparent, Irina nu se înfometează, ba dimpotrivă. Ceea ce este totuși sigur este faptul că ea practică moderația în tot ceea ce consumă. Irina recunoaște că metabolismul îi permite să mănânce „un burger mare cu brânză, cartofi prăjiți, ketchup, maioneză și un Sprite”. Cu toate acestea, atunci când se află înainte de o sesiune foto, chiar și Irina simte nevoia de puțină dietă. De aceea, trece la „mâncăruri curate”, cum ar fi salatele și supele pentru a se asigura că stomacul ei rămâne plat. De asemenea, fotomodelul consumă deseori pește la grătar și legume sotate. Cât despre deliciile cărora nu le poate face față sunt cele care îi amintesc de copilăria ei petrecută în Rusia. „Bunicile îmi făceau clătite cu cea mai bună umplutură pe care am gustat-o vreodată”, a declarat ea într-un interviu.

„Există foarte multe combinații de mișcări”

Dar chiar dacă a fost binecuvântată cu gene de invidiat, Irina Shayk trebuie să și muncească pentru felul în care arată. Așa că fotomodelul are un regim fizic intens. „Fac foarte mult sport. Nu mă dau înapoi de la box și fac chiar și jiu jitsu de care sunt chiar obsedată”, a declarat ea. Într-un interviu, fotomodelul a și explicat de ce este împătimită după acest sport. „Există foarte multe combinații de mișcări. Este incredibil că pot să-mi provoc corpul constant și să-i împing limitele până la extenuare”, a spus Irina, care a mai declarat că face jiu jitsu de patru ori pe săptămână când se află acasă în New York. Dar proaspăta mămică face sport chiar și când meseria o forțează să călătorească. De exemplu, când nu este acasă, ea obișnuiește să facă „orice fel de mișcare care nu necesită un echipament deosebit, dar care îi lucrează brațele și corpul”. Și deși a spus la un moment dat că urăște mișcarea cardio tradițională și că „alergatul este coşmarul meu”, Irina a recunoscut că „este bine să faci cardio. Te face să transpiri așa că ajută foarte mult”. De multe ori, ea sfârșește o sesiune de antrenament obișnuită cu câteva minute de alergat pentru a scoate surplusul nedorit de apă din organism. Iar dacă este foarte obosită, Irina se mulțumește să facă măcar câteva exerciții ușoare de stretching. O altă modalitate de a face mișcare fără să se epuizeze, ba dimpotrivă, reîncărcându-și bateriile, este Pilates. Fotomodelul are un întreg arsenal de aparate Pilater Reformer acasă, așa că, ori de câte ori are puțin timp liber, ea nu pregetă să le folosească.

„Îmi place sauna rusească pentru față”

736 3 3Odată cu trecerea timpului însă, adevărata obsesie a Irinei Shayk este tenul ei. Grija de a-și păstra pielea feței suplă și fără riduri ori semne de bătrânețe a determinat-o să încerce cele mai inedite metode de a-și păstra tenul ferm și tânăr. Cea mai nouă obsesie a ei în materie de wellness este FaceGym. Irina se dă în vânt după masajul facial, care are pentru față, ochi și gât aceleași efecte pe care sportul adevărat îl are pentru corp. Ușor de realizat de un specialist și foarte răspândit în întreaga lume, FaceGym-ul este o modalitate simplă și rapidă de a pune în mișcare mușchii faciali și, în felul acesta, de a asigura elasticitatea pileii. Și mai apoi, Irina nu uită că regula de aur a unui ten tânăr este somnul. Când nu are timp să doarmă din cauza îndeletnicirilor de proaspătă mămică, fotomodelul folosește un alt truc pentru a revigora aspectul umflat al feței. Ea utilizează cuburi de gheață cu castravete și mușețel pe care le are pregătite din timp și păstrate la frigider. În felul acesta, în numai câteva minute de aplicat cuburi pe zona feței, gâtului și ochilor, pielea pierde aspectul roșiatic și inflamat. „Și îmi place sauna rusească pentru față - banya - în timpul căreia folosesc un exfoliant facial special inventat de mine: amestec de miere cu sare de mare atât pentru față, cât și pentru corp”, a mai adăugat fotomodelul despre rutina ei obișnuită.

Vara înlocuiește crema hidratantă cu un ser mai puternic

În ceea ce privește rutina sa de frumusețe, Irina Shayk este oarecum extremistă. Fotomodelul utilizează atât produse dintre cele mai elitiste, de marcă, cât și produse simple pe care oricine își poate permite să le cumpere de la farmacie. Ca rutină zilnică, modelul rus alternează spălatul pe față doar cu apă, dimineața, cu folosirea unui gel de curățare a tenului, seara. Pe timpul verii, ea înlocuiește crema hidratantă cu un ser mai puternic care îi menține pielea mai elastică și o ferește de acțiunea nocivă a razelor soarelui. De asemenea, Irina obișnuiește să-și schimbe destul de des produsele de întreținere, deoarece folosirea îndelungată a unui produs face ca pielea să se obișnuiască cu acel produs și să devină fie prea uscată, fie prea uleioasă. Cât despre machiaj, fotomodelul optează pentru un stil cât mai natural. De obicei nu se desparte de fondul de ten în nuanțe nude, care o ajută să-și acopere imperfecțiunile tenului, și de highlighter-ul cu provitamina B5 și elemente active din nucă de cocos care îi hidratează pielea. Și mai apoi mascara sau un ruj roșu aprins pentru a ieși în evidență și Irina este gata pentru a ieși în lume!

Irina Shayk este imaginea parfumului „Scandal“ al Casei Jean Paul Gaultier, declarând că ceea ce a atras-o la acest parfum este mirosul light, cu accente de miere, de pere şi de iasomie, care îi aminteşte de mirosul celor doi peri din grădina casei în care a crescut