Main menu

header

741 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

S-o spunem drept: să slăbești nu e ușor! Dar dacă nu ne oprim aici și adăugăm că a slăbi NU este imposibil, am parcurs deja o etapă importantă în procesul de pierdere a kilogramelor. Tot ce trebuie să facem în continuare este să găsim o dietă potrivită. Și ce poate fi mai recomandat decât un regim prietenos, care să ne facă doar puțin mai organizate cu ce mâncăm și mai conștiente că trebuie să consumăm produse sănătoase? Răspunsul la această întrebare este dieta Rina.

Vă ajută să vă mențineți greutatea și vă schimbă metabolismul

Pe lângă faptul că vă poate ajuta să pierdeți zece kilograme în 90 de zile, Rina mai are un avantaj vital, pe care alte regimuri alimentare nu îl au: promite să vă ajute să vă mențineți greutatea și să vă schimbați metabolismul. Ce înseamnă asta? Arderile caloriilor vor deveni mai rapide și intense, iar tonusul se va îmbunătăți simțitor. Ideea care stă la baza dietei este combinarea exactă a anumitor tipuri de alimente, în paralel cu evitarea altora. De asemenea, aproape niciun aliment nu este interzis, trebuie doar consumat în combinația potrivită. Cu alte cuvinte, regimul bazat pe disociere alimentară permite doar consumul unui anumit tip de alimente, de exemplu legume și fructe, în fiecare zi. Indiferent de tipul de alimente pe care trebuie să-l consumați într-o zi, la micul dejun veți mânca doar fructe. Aceste particularități fac din dieta Rina una foarte flexibilă, motiv pentru care se bucură de un mare succes atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, ba chiar și al vedetelor. În plus, în fiecare zi numărul de calorii consumate este destul de ridicat. Însă grație faptului că se mănâncă sănătos, ceea ce contează nu este numărul caloriilor, ci echilibrul care se creează în organism. Faptul că nu trebuie să vă rețineți prea mult de la deliciile preferate generează și un avantaj psihologic față de alte diete restrictive.

Dieta Rina permite următoarele tipuri de alimente: proteine (carne de pui, peşte, vită, carne de porc, brânză, lapte, ouă, fructe de mare), amidon (soia, orez, linte, fasole uscată, fulgi de soia, năut, cartofi, varză, porumb, migdale), carbohidraţi (făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spaghete, lasagna, cușcuș, fidea, graham, mămăligă) şi vitamine (doar fructe şi legume crude sau sub formă de supe-creme).

Regim disociat ușor de urmat

Micul dejun. Un lucru va rămâne constant pe parcursul celor 90 de zile ale dietei: micul dejun. Acesta va fi compus din legume proaspete, fructe proaspete sau uscate (dar fără aport de zahăr), fructe oleaginoase sau seminţe. La acestea se adaugă cafea sau ceai, fără zahăr. Apoi, iată în ce constă dieta pe parcursul unei săptămâni:

Ziua 1

Proteine

După un mic dejun constând din fructe, la prânz se consumă carne roșie la grătar, carne de pui fiartă, pește sau carne de curcan la grătar. În cazul vegetarienilor, în loc de cele trei felii de carne, câte se presupune că ar trebui să mâncați, puteți consuma trei ouă fierte cu brânză. Sau puteți alege paste cu carne ori brânză sau un bol de ciorbă cu o felie de pâine. În principiu, la masa de prânz trebuie consumate 200 g proteine. Altfel, puteți adăuga la carne sau ouă și brânză o salată condimentată, dar fără ulei. La cină se repetă meniul de la masa de prânz, cu mențiunile că ar trebui să reduceți cantitatea de alimente consumate și să nu mâncați ciorbă sau pâine.

Ziua 2

Legume

Din nou ziua începe cu un mic dejun format din fructe. La prânz, puteți mânca orice fel de legume sotate la abur sau coapte la cuptor. Ele pot fi consumate cu garnitură de sos de roșii, ketchup și verdeață. La fel ca în ziua precedentă, la cină se mănâncă aceleași alimente ca la prânz, dar în cantitate redusă.

Ziua 3

Carbohidraţi

Deja v-ați obișnuit că micul dejun este format din fructe. La prânz puteți consuma paste cu sos de roşii sau pizza cu sos de roşii sau roşii proaspete (fără mozzarella sau carne), o prăjitură mică, îngheţată sau câteva tablete de ciocolată neagră. Seara se repetă masa de la prânz, mai puțin desertul dulce.

Ziua 4

Fructe şi vitamine

În această zi, nu doar la micul dejun, ci toată ziua (la prânz și cină) se consumă doar fructe, legume, nuci și semințe. Nu contează cantitatea și se repetă fructele și legumele pe parcursul întregii zile.

Reguli simple

Pentru ca dieta Rina să aibă succesul scontat, este important să respectați programul de masă. Trebuie să țineți cont de trei perioade pe parcursul unei zile. Prima perioadă este cea de purificare, între ora 4:00 dimineața și 12:00 la prânz, timp în care să mâncați doar fructe proaspete, la interval de două ore. Urmează apoi perioada de ingestie, care începe la prânz și se termină seara, la ora 20:00. În acest răstimp nu contează cantitatea de alimente pe care o consumați, ci doar felul în care înțelegeți să le combinați. Cea de-a treia perioadă a zilei este digestia: între ora 20:00 și 4:00 dimineața, timp în care nu trebuie să mâncați nimic. De asemenea, zilele și meniul disociat trebuie respectate întocmai, fără a schimba ordinea. Și mai ales, nu uitați să consumați multă apă.

SFAT. Se recomandă ca la un interval de 29 de zile să întrerupeți dieta timp de o zi, în care veți consuma doar apă.

Dieta este recomandată inclusiv persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, având beneficii asupra circulației sangvine