de Călin Popa şi Alexandru Brădescu
Aparatele de fitness cu vibrație au demonstrat, în cadrul unor teste recente pe animale de laborator, capacitatea de a preveni diabetul, aspect care dublează efectul de slăbire și modelare a corpului pe care l-au vădit în perioada de când sunt folosite ca metodă de fitness.
Corp armonios şi puternic
Aparatele de fitness cu vibrații, tot mai folosite în ultimul timp, sunt creditate cu capacitatea de a genera un corp mai armonios şi mai puternic în timp mai scurt și cu efort mai mic decât clasicele alergări dublate de diete draconice. Datorită impulsurilor multidimensionale, muşchii abdominali, fesierii, cei ai picioarelor, braţelor, precum și coapsele se contractă de 50 de ori pe secundă. Aparatul ajută la topirea grăsimilor și eliminarea celulitei, afirmă spe- cialiștii, relaxând în același timp musculatura încordată de efortul zilnic și regenerând întregul corp.
Îmbunătățește circulația sangvină
Potrivit reprezentanților producătorilor, aceste aparate necesită, pentru rezultate excelente, zece minute de antrenament pe zi. Pe lângă efectele exterioare, s-a remarcat îmbunătățirea circulației sangvine, precum și înmulțirea celulelor specializate care luptă cu inflamațiile la nivelul organismului, așa-numitele macrofage care elimină bacteriile, după cum punctează specialiștii de la Universitatea „Augusta”, din Georgia, SUA. Mai precis, testele au relevat faptul că expunerea la acest tip de vibrații a generat schimbări la nivelul florei intestinale a animalelor de laborator, determinând un mai bun echilibru al metabolizării glucozei.
„Felul exact în care acționează aceste vibrații nu este încă foarte clar, dar rezultatele arată că mișcarea de acest tip rearanjează straturile florei intestinale, iar ciclul producției de substanțe antiinflamatoare sporește de la sine, odată cu vibrațiile“ (Jack Yu, Universitatea „Augusta“, Georgia)