Main menu

header

750 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Brad Pitt este actorul al cărui nume se află pe buzele tuturor de mai bine de 30 de ani. Carismatic și talentat, actorul este o prezență permanentă pe marile ecrane, dar și în tabloide. Pe plan profesional, actorul de 55 de ani a jucat în zeci de filme și a primit un Oscar în calitate de producător și un Glob de Aur pentru rolul din „Armata celor 12 maimuțe”. Pe plan personal, viața lui Brad Pitt nu a fost mai puțin presărată cu momente spectaculoase. Actorul a fost căsătorit de două ori: cu Jennifer Aniston și cu Angelina Jolie. El are şase copii cu ultima soție, dintre care trei sunt copiii naturali ai fostului cuplu și ceilalţi trei sunt adoptați.

A slăbit drastic pentru „Fight Club”

750 3 2Urmărind „Strania poveste a lui Benjamin Button” poți avea impresia că Brad Pitt chiar întinerește pe zi ce trece. Și nu, nu este vorba despre efecte speciale, ci, pur și simplu, actorul pare că a găsit leacul împotriva îmbătrânirii. Este posibil ca și genele sale să fie izvorul tinereții veșnice, dar și faptul că ani buni actorul a fost nevoit să se pregătească intens pentru rolurile pe care le-a interpretat. Începând din 1997 când a apărut în „Șapte ani în Tibet” și a trebuit să meargă deseori la sală pentru a face față condițiilor severe de filmare, Brad Pitt nu a putut niciodată să lase garda jos și să petreacă prea mult timp fără antrenamente. Mai ales că foarte curând după apariția peliculei amintite, actorul a apărut în blockbusterul „Fight Club”. Aici, actorul îl interpretează pe Tyler Durden, un comis voiajor alunecos care învață să folosească agresivitatea ca pe o formă ciudată de terapie. Pentru acest rol, actorul care are 1,80 înălțime a trebuit să slăbească drastic, ajungând la greutatea incredibilă de 70 de kilograme și doar 8% grăsime în tot organismul, restul fiind masă musculară. Cum a ajuns la performanța aceasta? Actorul obișnuia să meargă la sală șase zile pe săptămână și să urmeze un antrenament draconic din care nu lipseau ridicările de greutăți la piept, flotările la bancă sau fandările. Cea de a șasea zi era întotdeauna destinată alergării pe bandă timp de 60 de minute. La toate acestea s-a adăugat un regim alimentar strict. Mic dejun: shake din șase albușuri, șapte gălbenușuri și 75 grame de ovăz cu stafide. Gustarea de dimineață: o conservă cu ton în lipie din grâu integral. Prânz: 2 bucăți de piept de pui la grătar, 75 grame orez negru sau paste și legume verzi. Gustare înainte de antrenament: un baton proteic sau un shake proteic și o banană. Gustare după antrenament: shake proteic și o banană. Cină: pește sau pui la grătar cu orez negru sau paste și legume sau salată. Gustarea de seară: brânză cottage degresată.

Un Ahile veritabil

750 3 3La numai un an după rolul din „Fight Club”, Brad Pitt apărea în „Unde dai și unde crapă”, o comedie cu accente dramatice și de thriller unde joacă rolul lui Mickey O’Neil, un boxer țigan itinerant de origine irlandeză. Cu această ocazie, actorul și-a intensificat antrenamentul, insistând pe exercițiile care îl ajutau să adune masă musculară. Așa că neînfricatul Mickey și-a etalat tatuajele (false), dar și muşchii foarte adevărați și dobândiți cu mult efort din partea actorului. Mai târziu, în 2004, Brad Pitt a trebuit să-și forțeze din nou organismul. De data aceasta pentru a juca un rol istoric, pe Ahile, în pelicula „Troia”. Pentru acest rol, actorul s-a antrenat cu vestitul antrenor de fitness Gregory Joujon-Roche. În schimbul a 5.000 dolari pe săptămână, antrenorul l-a ajutat pe Brad Pitt să-și construiască un corp de erou istoric. Pregătirea cu Joujon-Roche a venit la pachet și cu masaj, un specialist în nutriție, un instructor de arte marțiale și unul de yoga. Ce a urmat a fost un maraton de câteva luni în care Brad Pitt a mers la sala mai des decât un sportiv profesionist. Din antrenamentul lui nu au lipsit ridicările de greutăți cu infinite repetiții, dar și exercițiile axate pe dezvoltarea mușchilor picioarelor. Se pare că antrenorul a pus accentul mai mult pe picioare pentru că, pe perioada filmărilor, Brad Pitt a purtat o vestă grea din metal care i-a acoperit torsul, lăsându-i la vedere mai mult brațele și picioarele. De aceea, acestea trebuiau să arate impecabil și demne de un erou de legendă. Și chiar așa s-a întâmplat. Cu zeci de ore de antrenament mai târziu, inclusiv exerciții folosite în taberele militare, Brad Pitt arăta ca sculptat în stâncă. Pentru a adăuga o notă suplimentară de autenticitate personajului, Brad Pitt și-a oxigenat părul într-o culoare și mai deschisă decât blondul său castaniu. În plus, actorul și-a lăsat podoaba capilară să-i crească astfel încât să semene cât mai mult cu pletele bălaie ale lui Ahile.

Benjamin Button convingător de natural

750 3 4Anii care au urmat au adus pentru Brad Pitt alte și alte roluri pentru care acesta a trebuit să se pregătească și să se transforme. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este chiar apariția sa din „Strania poveste a lui Benjamin Button”, care a avut premiera în 2008. Pelicula este povestea unui om care s-a născut pe la 80 de ani și care, în loc să îmbătrânească, întinerește, ajungând pe lume arătând ca un bătrân extrem de ridat și murind când arăta ca un bebeluș. Pentru acest rol, make-up artiștii au folosit o tehnică inventată în 2004 de Christien Tinsley special pentru filmul „Pasiunile lui Hristos”. În felul acesta ridurile, tatuajele sau rănile puteau fi aplicate pe pielea unui actor în numai două ore, spre deosebire de perioada de până atunci, când era nevoie de o zi întreagă pentru același procedeu. Beneficiind de această nouă tehnică de aplicare a măștii de silicon cu riduri sau, dimpotrivă, cu aspect de piele tânără, plus doar un mic retuș generat de calculator, Brad Pitt s-a transformat pe perioada celor două ore și puțin cât durează filmul dintr-un bătrân fragil într-un tânăr puternic.

Actorul din recentul film „A fost odată la… Hollywood” se pregătește temeinic la sală pentru fiecare rol

A fost odată… un cascador în jeans

750 3 5Timp de un deceniu, Brad Pitt a continuat să se mențină în formă și să apară în filme care i-au pus în valoare fizicul. Înaintarea în vârstă nu i-a pus niciodată probleme actorului pentru că mersul la sală și mișcarea, în general, fac parte din modul lui de viață obișnuit. Totuși, pentru recenta sa apariție în „A fost odată la… Hollywood”, actorul a trebuit să intensifice antrenamentele la sală pentru că l-a interpretat pe Cliff Booth, dublura care face toate cascadoriile unei vedete tv, Rick Dalton, interpretat de Leonardo DiCaprio. Pentru a dobândi fizicul unui cascador, Brad Pitt s-a antrenat timp de câteva luni, mergând de cinci ori pe săptămână la sală. Fiecare zi de antrenament consta în alt set de exerciții. Ridicări de greutăți din poziția stând pe bancă culcat, tracțiuni la bară și tras de corzile elastice, tras de corzi din poziția șezut pe bancă, ridicări de greutăți la piept din poziția în picioare, tracțiuni la bara fixă, ridicarea greutăților cu picioarele din poziția șezut pe bancă, ridicarea greutăților la spate din poziția stând în picioare, ridicări de greutăți în lateral sunt cele mai importante exerciții din antrenamentul zilnic al actorului. În plus, el a ținut și o dietă foarte strictă și foarte bogată în proteine.

Regula principală: să consume 1-1,5 grame de proteine pentru fiecare kilogram corporal pe zi.

Regula secundară (dar la fel de importantă): să consume mai puțin de 160 de grame de carbohidrați zilnic.