Main menu

header

771 3 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Câștigătoare a Premiului Oscar pentru interpretarea din „Judy” și în trecut pentru rolul secundar din „Cold Mountain”, având în palmares numeroase alte distincții cinematografice de top, Renee Zellweger este un star atipic, care a triumfat la Hollywood fără un arsenal de frumusețe fizică.

4.000 de calorii pe zi pentru rolul Bridget Jones

Renee Zellweger intra în atenția publicului pentru prima dată în 1996, în filmul „Jerry Maguire”, alături de Tom Cruise. A strălucit, de-a lungul anilor, în producții remarcabile, alături de staruri de primă mărime, dar poate rolul care a făcut publicul din întreaga lume s-o iubească este cel al lui Bridget Jones. Aceasta a fost, de altfel, și provocarea cea mare pentru stilul de viață al actriței. Pentru a o interpreta pe voluptuoasa Bridget, Renee a trebuit să se îngrașe mult, adoptând un regim cu gogoși, pizza, batoane Snickers și… bere. Înghițea 4.000 de calorii pe zi și a ajuns să cântărească cu 15 kilograme mai mult decât greutatea sa obișnuită. „Eram pur și simplu oripilată de a fi nevoită să înghit toate acele batoane de ciocolată noaptea”, povestește Renee.

Printre cei mai frumoși oameni, în clasamentul „People”

771 3 4Odată terminate filmările, Renee a renunțat pe loc la periculoasa dietă și a reintrat în regimul său obișnuit de viață. În câteva luni, cu ajutorul dietei macrobiotice bazată pe pește slab, orez și legume, actrița s-a întors rapid la mărimea 0. Câteva luni mai târziu, la Premiile Oscar din anul 2001, Renee afișa o siluetă atât de diferită de cea a lui Bridget, încât au existat speculații că ar putea fi bolnavă. În schimb, regulile Hollywoodului au apreciat noua siluetă și Renee a intrat imediat pe lista celor mai frumoase 50 de persoane publice din lume, alcătuită de revista „People”.

A ținut dietele The Zone, Hamptons și Atkins

De-a lungul anilor, pentru a se menține în formă, Renee a mai apelat și la dietele The Zone, Hamptons și Atkins. De pildă, aceasta din urmă presupune o scădere rapidă în greutate. Spre deosebire de alte diete, și în special cele cu un nivel mare de carbohidrați, dieta Atkins menține constant nivelul de zahăr din sânge și scade poftele. Depozitele de grăsime sunt consumate de organism în locul carbohidraților și se pot pierde până la șase kilograme în etapa „agresivă” și apoi un kilogram pe săptămână, pe termen mai lung. Pe toată durata regimului, consumul a cel puțin 1,5 litri de apă zilnic și 30 de minute de sport sunt obligatorii.

65 de kilograme în „La limita rațiunii”

771 3 4Pentru continuarea seriei cu Bridget Jones, Renee s-a întors la îngrășare. De data aceasta, însă, a apelat la un specialist cu ajutorul căruia procesul a fost unul atent supravegheat. A renunțat la sport și a trecut la o dietă cu dressinguri uleioase în salate mari și la shake-uri recomandate persoanelor care vor să se îngrașe. În perioada filmărilor pentru „Bridget Jones. La limita rațiunii”, actrița cântărea 65 de kilograme. Când pelicula s-a încheiat, în anul 2004, Renee s-a întors imediat la sala de gimnastică, șase zile pe săptămână, a trecut din nou la dietă și a revenit la forma care a consacrat-o în filmul „Chicago”. „Este atât de bine să fac din nou mișcare după atâtea luni de pauză!”, a declarat actrița la emisiunea lui Oprah Winfrey.

A învins efectul yo-yo cu supă de varză

În lumea filmului, creșterile și scăderile de greutate bruște și serioase pentru tot felul de roluri au ajuns ceva la ordinea zilei. A rămas celebru cazul lui George Clooney, care pentru rolul din „Syriana” a pus 17 kilograme care au adus cu ele probleme circulatorii și dureri severe de spate. Conștientă de pericolele pe care le presupune efectul de yo-yo, cu atât mai mult cu cât a trebuit să se îngrașe serios de două ori în doar câțiva ani, Renee a apelat la o supă de varză după o rețetă specială, care include ceapă verde, roșii, ardei gras verde, varză, morcovi, țelină, pătrunjel, curry și ardei iute. Și în prezent actrița recurge la această formulă de supă dacă se întâmplă să-i fie foame în afara regimului strict pe care îl urmează zilnic. Secretul acestei supe este acela că Renee scade în greutate consumând… mai multă. În general, actrița recomandă, de asemenea, mestecatul foarte încet, care induce sațietatea cu o cantitate mai mică de hrană.

Sesiuni cardio și 8 kilometri de alergare zilnic

771 3 5Dintotdeauna, Renee Zellweger a fost un fan al exercițiilor fizice. Merge la sală șase zile pe săptămână, face sesiuni cardio și aleargă pe bandă câte opt kilometri. „Alergarea este extrem de importantă pentru mine. Este momentul meu de singurătate și am nevoie de asta. Este singurul lucru pe care îl fac într-o zi care este doar al meu. Nu am antrenor personal și nu merg cu prieteni la sală. Am un stil de viață care impune exercițiile fizice ca pe o modalitate de a-mi păstra sănătatea mentală”, afirmă actrița.

Operații estetice și suplimente antirid

Schimbările dese de look ale actriței au început să genereze speculații pe seama unor intervenții chirurgicale care să sporească efectul stilului de viață riguros al actriței. Astfel, la un moment dat, specialiștii au vorbit în presă despre posibilitatea ca vedeta să-și fi mărit sânii, urmare a apariției acesteia pe covorul roșu cu bustul sensibil mai proeminent. Apoi, la premiera filmului „Leatherheads”, aspectul rigid al feței actriței a generat impresia că Renee ar fi apelat la injecții cu botox. De asemenea, se cunoaște faptul că starul ia suplimente cu acai pentru a combate ridurile fine și folosește creme anticelulită, pentru a scăpa de urmele repetatelor creșteri și scăderi în greutate.

„Nu mă răsfăţ cu multe lucruri, dar îmi plac vinul bun şi sushi“

Adeptă a „încetinirii motoarelor“

Filmările pentru „Judy”, care i-a adus Premiul Oscar pentru rol principal, au fost o altă provocare pentru Renee Zellweger. „Am fost tot timpul foarte obosită, foarte slabă și am filmat într-un program infernal, aproape ca o pedeapsă. După toate aceste luni grele, este reconfortant să știi că poți reveni la normal”, spunea actrița după terminarea peliculei. De altfel, în ultima perioadă, vedeta în vârstă de 50 de ani se declară o adeptă a echilibrului și a „încetinirii motoarelor”. „Mai degrabă aș celebra fiecare fază a vieții mele decât să trăiesc în trecut. Nu vreau să pierd momentul prezent pentru a mă gândi la ce am fost. Prefer să rămân o persoană sănătoasă și cu un ritm mai lent decât să simt mereu nevoia să-mi cer scuze că nu sunt ce vor alții”, afirmă vedeta care a fost nevoită să lupte cu o depresie severă în anul 2014.