Main menu

header

952 3 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În timp ce multe dintre dietele „minune” s-au dovedit nesustenabile pe termen lung, expunând oamenii la periculosul efect yo-yo, care dă organismul peste cap, regimul de trei ore se extinde rapid, întrucât poate fi adoptat ca un mod de viață, și-a demonstrat eficacitatea și poate avea ca efect eliminarea grăsimii abdominale, dificil de înlăturat și cu potențial de a afecta nu doar silueta, ci și sănătatea.

Resetează metabolismul

Dieta de trei ore a fost concepută de Jorge Cruise, antrenor de fitness și autor al unor cărți de succes despre eliminarea grăsimii corporale. Cruise dezvăluie că sincronizarea este elementul revoluționar de pierdere în greutate. A consuma mese mici și echilibrate la fiecare trei ore asigură resetarea metabolismului și generează rezultate uimitoare. „Mâncatul la fiecare trei ore dezactivează mecanismul de protecție împotriva înfometării, asigurând că grăsimea este eliberată și mușchii care o ard sunt conservați. În concluzie, sincronizarea meselor va sculpta corpul”, susține Cruise.

Zece kilograme mai puțin în primele două săptămâni

Autorul dietei de trei ore a fost supraponderal și susține că și-a schimbat viața cu acest regim pe care l-a testat pe propria persoană, cu care a slăbit 40 de kilograme și pe care l-a recomadat apoi și clienților săi, iar rezultatele au vorbit de la sine. Mâncând la anumite ore pe parcursul zilei, Cruise susține că persoanele care țin această dietă își mențin metabolismul la un nivel ridicat, reducând grăsimea corporală, inclusiv pe cea abdominală. Potrivit National Institutes of Health, aceasta poate crește riscul de boli de inimă și diabet de tip II. „Pregătiți-vă să slăbiți fără înfometare și restricții absurde”, explică Cruise. Potrivit site-ului web al programului, se pot pierde 10 kilograme în primele două săptămâni, iar, ulterior, greutate suplimentară, în fiecare săptămână.

Se ard calorii toată ziua

Potrivit EveryDiet.org, detaliile dietei de trei ore arată astfel: se ia micul dejun la ora 7:00, o gustare de 100 de calorii la ora 10:00, prânzul la ora 13:00, a doua gustare de 100 de calorii la ora 16:00, cina la ora 19:00. Pentru a urma corect dieta, cei care o adoptă trebuie să se asigure că nu mai mănâncă nimic cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare. Cruise a dezvoltat această dietă pe baza credinței că, dacă organismul așteaptă mai mult de trei ore fără hrană, intră în „modul de foame” (stochează grăsime), iar metabolismul încetinește. Mâncatul constant are efectul opus - arde calorii toată ziua.

Deși este concepută de un antrenor de fitness, dieta de trei ore nu include un program obligatoriu de exerciții fizice

„Nu există alimente nocive, ci doar porţii nepotrivite“

Dieta de trei ore este promovată ca fiind una care abordează atât aspectele fizice, cât și pe cele psihologice ale pierderii în greutate (elimină stresul asociat cu restricțiile alimentare). Practic, nu există tipuri de alimente interzise - chiar și cele considerate „junk food” sunt permise, doar că în porții foarte mici. Persoanele care țin această dietă pot mânca ocazional batoane de ciocolată, slănină sau carne roșie. „Nu există alimente nocive, ci doar porții nepotrivite”, susține Cruise. În același timp, planul alimentar de trei ore ține cont de faptul incontestabil că numărul caloriilor determină creșterea în greutate și sta- bilește limite calorice stricte pentru fiecare masă și gustare. Dieta încurajează, de asemenea, un aport echilibrat de carbohidrați, proteine, grăsimi, fructe și legume.