de Georgiana Mihalcea
Cura de numai două zile a fost creată inițial pentru starurile care trebuia să scadă rapid în greutate într-o perioadă scurtă. Cu timpul, s-a dovedit ideală pentru oricine! Dieta de weekend este mai mult decât o modalitate de a pierde kilogramele în plus, fiind și o soluție eficientă de regenerare a organismului. Durează foarte puțin și se bazează pe proteine, calciu și vitamine, cu scopul de a-i da corpului vitalitatea de care are nevoie. Fiind destul de strictă, nu se recomandă s-o urmați mai mult de două zile. Însă, acesta poate fi un impuls pentru a vă schimba stilul de viaţă, pentru a adopta o alimentaţie sănătoasă şi a face mişcare.
La o masă veți consuma doar 500 g mâncare
Această dietă se caracterizează prin echilibru, relaxare și multă odihnă, fiind ideală pentru finalul de săptămână. Ea are două faze: tratament de detoxifiere și perioada de stabilizare și trebuie să mâncați trei mese pe zi. Raportul este de 4-2-1: 4 porții de carbohidrați, 2 porții de proteine și o porție de lipide, iar la o masă nu consumați mai mult de 500 g alimente și veți bea zilnic 1,5 litri de apă plată, cu precădere înainte de masa de prânz. În final, ca ultim beneficiu, veți alege doar alimente care nu sunt prelucrate industrial.
Meniul de sâmbătă
După o săptămână de lucru intens, vă puteți concentra asupra calității, cantității și programului de masă. Dimineața: când vă treziți, beți o jumătate de litru de apă cu înghiţituri mici, pentru a elimina toxinele. După o jumătate de oră serviți un pahar cu suc de grepfrut (foarte bogat în vitamina C şi potasiu) şi după alte 15 minute, 250 ml lapte degresat amestecat cu o linguriţă cu cacao şi o linguriţă cu miere. La prânz: serviți 200 g peşte slab, aburit sau făcut la cuptor, peste care puneți coaja de la o lămâie şi ulei de măsline. După două ore aveți voie un iaurt cu o linguriţă cu miere (stimulează tranzitul intestinal). După-amiază: o lămâie stoarsă în 250 ml apă, în care adăugați o linguriţă cu miere. Cina: fierbeți, timp de 20 de minute, 1 kg praz (diuretic), 500 g morcovi (conţin vitamina A), 500 g roşii (bogate în potasiu şi minerale), 2 ţeline mici (au proprietăţi de detoxifiere), într-un litru şi jumătate de apă. Beți câte un bol cu supă şi apoi mâncați un bol cu legume fierte.
Meniul de duminică
Sâmbătă a fost ziua de detoxifiere, acum este cea de relaxare. Corpul dumneavoastră deja se simte mai uşor, pentru că i-ați schimbat brusc stilul de alimentaţie favorizându-i eliminarea toxinelor. Astăzi veți repeta meniul de dimineaţa şi prânz din ziua precedentă şi trebuie să vă odihniți cât puteți de mult, doar este duminică, nu? La cină puteți consuma 200 g peşte fiert şi un bol cu legume crude. Cu două ore înainte de a merge la culcare mâncaţi un iaurt mic, degresat.
Dacă urmați riguros această dietă, puteți pierde până la 2-3 kilograme pe săptămână şi vă veți simți în formă
Lunea este ziua pentru consolidarea rezultatelor
După cele două zile de cumpătare și de relaxare e timpul pentru fixarea realizărilor dietei. Așadar, luni dimineaţa beți apă, sucul de grepfrut şi o ceşcuță cu lapte și cacao. La prânz: 250 g brânză de vaci amestecată cu un iaurt şi două linguriţe cu miere. La gustarea de după-amiază: 2 mere din compot sau un fruct uscat la fiecare două ore. Iar la cină puteți consuma: 200 g carne albă şi 300 g legume fierte, asezonate cu ulei de măsline.