Main menu

header

17-07-1de Maria Petrache

- Vedeta de la Kanal D vă sfătuieşte cum să slăbiţi fără prea mult efort

Gabriela Cristea are o căsnicie reuşită cu omul de afaceri Marcel Toader. Din mariajul lor mai lipseşte doar un copil. Pentru a se simţi pe deplin fericită, vedeta Kanal D a dat jos 20 de kilograme în ultima perioadă, dar ne-a spus că nu mai poate slăbi şi doreşte să consulte un nutriţionist în acest sens. Am fost surprinşi să aflăm şi că prezentatoarea emisiunii „Noră pentru mama” are o grădină în miniatură creată în propriul balcon.

Între produsele cosmetice de marcă şi peeling-ul cu tărâţe
- Se spune despre femei că îşi petrec foarte mult timp îngrijindu-se. Ce reprezintă oglinda pentru tine?
- Este un lucru foarte important şi la propriu, şi la figurat. Atunci când mă refer la oglindă, mă refer la cea fizică şi la cea a sufletului. Este foarte important atunci când te priveşti în ambele să vezi că există armonie.

- Utilizezi produse cosmetice de marcă sau apelezi şi la tratamente naturiste? Dacă foloseşti reţete naturiste, spune-ne şi nouă câteva.
- Folosesc şi produse gata preparate, ce se găsesc în magazine, dar şi mici trucuri. În ceea ce priveşte cosmeticele, aleg întotdeauna produse de foarte bună calitate. În ceea ce priveşte tratamentele naturiste, îmi fac deseori peeling cu mălai sau cu tărâţe, dar şi măşti din produse naturale, cum ar fi gălbenuşul de ou, uleiul de migdale sau zeama de portocală.

- Acum, că a venit vara, preferi să alergi prin parc sau să mergi la sală?
- Nu merg la sală, am stepper acasă şi prefer să fac exerciţiile aici, în intimitate.

- Cum îţi revigorezi tenul după ce este supus machiajului puternic de televiziune?
- Mă demachiez obligatoriu după emisiune sau cât mai repede posibil, iar apoi îmi aplic o cremă hidratantă. În plus, folosesc de câteva ori pe zi apă termală, chiar şi peste machiaj.

„Mănânc foarte puţină carne şi consum multe legume”
- Ai reuşit să slăbeşti foarte mult. Cum? Ai găsit alimentaţia corectă pentru menţinerea unei diete echilibrate?
- În primul rând, am început să consum foarte multă apă. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, beau unul-două pahare cu apă. La un moment dat am făcut şi o cură de dezintoxicare cu ajutorul apei şi ajunsesem să consum patru-cinci litri de lichid pe zi. Apoi, am încercat să mănânc foarte puţină carne şi să consum multe legume şi fructe neprelucrate termic, dar şi lactate fermentate. Acum am intrat într-un impas, nu mai slăbesc deloc, şi vreau să merg la un nutriţionist să mă sfătuiască ce să fac în continuare.

- Ce sfat le dai tinerelor care vor să îşi păstreze silueta?
- Să se cântărească o dată pe săptămână, nu mai des. Dacă văd o cât de mică diferenţă, să nu treacă însă cu vederea, ci să ia măsuri, fiindcă e mult mai simplu să scapi de un kilogram decât de zece. În plus, trebuie să facă multă mişcare şi să încerce să nu facă excese foarte des.

„E foarte incitant când culegi cu mâna ta ceea ce peste cinci minute va fi în farfurie”
- Ce te-a determinat să îţi cultivi propriile mirodenii în ghivece? Dă-ne nişte ponturi!
- Îmi doresc foarte tare o grădină şi, pentru că am deja flori în balcon, am vrut să încerc şi altceva, astfel că am cultivat mirodenii în ghivece. Mănânc foarte multe salate, iar în prepararea acestora îmi place să folosesc condimente naturale. E foarte incitant când culegi cu mâna ta ceea ce peste cinci minute va fi în farfurie. Le sfătuiesc pe doamnele care vor să încerce să planteze mirodenii în ghivece să le trateze cu blândeţe şi delicateţe, aşa cum fac şi cu florile.

- Ce fel de plante aromate ai în grădină?
- În grădina mea din blacon am busuioc de două feluri, trei tipuri de ardei, pătrunjel, mărar, coriandru şi mentă.

- Ai început cu mirodeniile. Te gândeşti să cultivi în propria „grădină” chiar şi legume?
- Când o să am o grădină adevărată o să cultiv de toate: morcovi, ceapă, ţelină, ardei, castraveţi, roşii, tot ce se poate...

- Mai ai timp de gătit? Ne poţi da o reţetă de bucătărie à la Gabriela Cristea? Soţul tău ce mâncăruri preferă? Dar tu?
- Am timp de gătit şi, dacă nu am, îmi fac. Nu o să dau o reţetă, ci un pont: înainte de a găti carnea, ea trebuie opărită şi spălată în apă rece. Astfel, aceasta nu reţine toxinele şi, în plus, veţi observa că mâncarea este mai gustoasă. Dacă este vorba despre mâncare, eu prefer fructele şi peştele, iar lui Marcel îi place orice gătesc eu, cu precădere ostropelul de pui.

„Înainte de a găti carnea, ea trebuie opărită şi spălată în apă rece. Astfel, aceasta nu reţine toxinele şi, în plus, veţi observa că mâncarea este mai gustoasă“

„Am o viaţă de om obişnuit“

17-07-2- Cum arată o zi pentru Gabriela Cristea?
- Mă trezesc dimineaţa la ora 7:00, iau micul dejun, iar apoi plec spre studiourile „Noră pentru mama” din Şoseaua Ştefăneşti. Asta înseamnă că fac aproape o oră şi jumătate până ajung. Merg la machiaj, iar în timp ce mă pregătesc, producătorul meu îmi aduce la cunoştinţă toate noutăţile din casă. La 10:00 intru în direct, iar la 12:30 termin emisiunea de dimineaţă. Urmează o şedinţă de redacţie, iar apoi înregistrări pentru emisiunea de la 19:15. Pe la 17:00 îmi termin treaba şi, de obicei, mă îndrept spre casă în cazul în care nu sunt solicitată pentru interviuri, şedinţe foto sau evenimente mondene. Acasă fac stepper, mă relaxez, gătesc, stau cu soţul meu etc. În general, am o viaţă de om obişnuit, nu fac nimic deosebit.